Fri frakt över 589 kr

Att köpa en julklapp till mannen i ditt liv kan ibland vara en utmaning. Detta gäller oavsett om den skäggprydda herren ifråga är din man, din far, din bror eller kanske en kär vän. Men oroa dig inte – vi på Glamazon har satt ihop denna julklappsguide för att du enklare ska kunna hitta den ultimata julklappen!

Tips på julklapp till mannen med skägg

De tips på julklappar som vi delar med oss av här är ganska generella och passar de allra flesta skäggiga män. Du kan med andra ord nästan bara blunda och välja en av dessa produkter att ge bort. Så länge som mannen som du köper klappen till har ett skägg kan du knappast gå bort dig!

Enklare än vad du tror att hitta den perfekta julklappen

Ibland är män ökänt svåra att handla presenter till. Men det är faktiskt inte så svårt att ge bra tips på julklapp till mannen som är mån om sitt skägg. Skäggiga män uppskattar ofta att få gåvor som underlättar deras skäggvård. Det kan till exempel röra sig om ett komplett skäggkit, en väldoftande skäggolja eller en trevlig skäggkam. Bara fantasin sätter gränser då det finns en uppsjö av produkter i denna kategori.

Därför är det förmodligen enklare än vad du till en början tror att hitta den ultimata julklappen. Män som odlar skägg har ett stort behov av produkter som de kan använda i sin skäggvårdsrutin. Detta gäller för såväl pojkvänner som äkta makar, bröder, vänner, fäder, svärfäder och andra män. Allesammans kan de uppskatta och nyttja redskap och andra tillbehör som används för att hålla skägget i toppskick.

Den man som du har tänkt köpa en julklapp till kanske befinner sig alldeles i början av sin resa till ett stort och fint skägg? Eller så kanske han har haft skägget ganska länge och redan hunnit samla på sig en del förnödenheter till badrumsskåpet? Oavsett vilket av dessa bägge påståenden som stämmer in på honom finns det alltid skäggvårdsprodukter som kan uppskattas och göra skillnad.

Nedan delar vi med oss av våra bästa förslag på julklapp till mannen som har allt annat. Klicka hem någon av de produkter som vi rekommenderar och ge honom förutsättningarna att skaffa ett riktigt Glamazon-skägg!

Våra bästa tips på julklapp till mannen i ditt liv 2024

Har du en skäggprydd man i din närhet som inte tycks ha ett behov av någon särskild pryl? Hitta då inspiration till din julklapp till mannen som har allt nedan!

De gåvor för skäggiga män som vi tipsar om här gör sig utmärkta som julklappar. Men de kan även vara uppskattade gåvor under resterande del av året. Nu står dock julen för dörren och därför väljer vi att se de olika gåvorna som klappar att lägga under granen. I år är det nämligen inte bara tomten som kommer att vara skäggprydd på julafton!

Vi förutsätter att den man som du vill köpa en julklapp till gillar sitt skägg. Han är förmodligen inte bara bekväm i det utan föredrar verkligen att bära skägg framför att vara renrakad! Därför kommer vi inte rekommendera dig att köpa produkter för rakning. Annars hade kanske en rakapparat eller en rakhyvel kunnat vara ett bra val. Detta är klassiska gåvor som traditionellt sett har skänkts bort som såväl julklappar som presenter till fars dag.

Komplett skäggkit med allt som behövs för optimal skäggvård

Ett skäggkit är ett paket som innehåller fler än en produkt inom kategorin skäggvård. Detta kan därför vara en perfekt julklapp till mannen med skägg.

Innehållet i dessa kit varierar beroende på vilken produkt du väljer. Det är till exempel vanligt att tillverkaren paketerar ihop två produkter, såsom skäggolja och skäggschampo. Men ett skäggkit kan även vara mer omfattande och innefatta en rad olika produkter. Det är exempelvis inte ovanligt att kunna hitta kit med allt från en skäggkam och en skäggolja till skäggbalm och annat.

När du letar efter en lämplig julklapp till mannen som har allt kan därför detta vara den optimala lösningen. Vad kan väl vara bättre än att kunna skänka honom ett komplett paket med allt som behövs för optimal skäggvård?!

Skäggolja – en väldoftande julklapp till mannen i din närhet

Detta är en viktig stapelvara i varje skäggig mans badrumsskåp. En skäggolja gör nämligen skägget mjukt och trevligt samt ger det en härlig lyster. Dessutom har dessa oljor den stora fördelen att de luktar otroligt gott!

Dessa produkter innehåller en blandning av oljor som gör gott för skägget och även gör det väldoftande. Den stora skillnaden mellan olika skäggoljor är sammansättningen eteriska oljor och basoljor. Det är den unika blandningen av dessa som ger produkten dess vårdande egenskaper och trevliga dofter.

Vill du ge bort en julklapp till mannen i din närhet som får hans skägg att dofta fantastiskt gott? Då är detta ett bra val som säkerligen kommer att uppskattas av mottagaren. Dessutom har du själv också nytta av denna olja genom att få vara i närheten av ett mjukt och väldoftande skägg!

Återfuktande skäggbalm för ett välvårdat skägg

Ett skäggbalm är en produkt för skäggvård som påminner en hel del om skäggolja. Likt oljan används ett balm för att återfukta huden och skägghåren. Balmen gör dessutom att skägget ser fylligare och mer välvårdat ut. Detta är därmed en utmärkt julklapp till mannen vars skägg du ser en stor outnyttjad potential i!

Även här skiljer sig de olika produkterna åt vad gäller doft. Det finns många trevliga dofter att välja mellan och just doften bör du ha i åtanke när du väljer produkt. Komplettera gärna skäggbalmen med en skäggborste som han kan använda för att jobba in balmen i skägget!

Skäggvax som hjälper skägget att behålla sin form

Ett skäggvax har en tjockare konsistens än såväl balm som olja. Det huvudsakliga syftet med produkten skiljer sig också åt. Vaxet används främst för att kunna forma skägget och tvinga det att bibehålla sin form. Om din man eller någon annan skäggig person i din närhet har svårt att hålla sina skäggstrån i schack är detta därför en perfekt julgåva!

Denna produkt vänder sig framför allt till män med lite längre längd på skägget. Det är nämligen dessa som har allra svårast att behålla kontrollen över skägget. Därför är detta en bra julklapp till pappa om farsan har ett långt och stiligt skägg!

Skäggtvätt för ett rent och fräscht skägg

Precis som håret på huvudet behöver tvättas bör även ett skägg rengöras med jämna mellanrum. Detta bör generellt sett göras 1-3 gånger i veckan – vissa män tvättar dock skägget lite oftare än så. Varje man har sin egen rutin när det kommer till skäggvård. Du kan dock vara säker på att regelbunden skäggtvätt är en viktig del i rutinen!

En lämplig julklapp till mannen som regelbundet tvättar sitt skägg är såklart produkter för just detta! Ett skäggschampo är en självklarhet när skägget ska tvättas. Dessutom använder många män ett skäggbalsam för att kunna hålla sitt skägg mjukt och trevligt.

När du letar efter en julklapp till pojkvännen är detta ett säkert kort. Köp ett schampo och ett balsam, eller varför inte både och?! Ett hett tips är att välja två produkter för skäggtvätt som tillhör samma produktlinje. Genom att göra detta försäkrar du dig om att schampot och balsamet gifter sig rent doftmässigt!

Skäggborste som låter honom arbeta in produkter i skägget

Som alla skäggiga män redan vet är skäggborsten viktig för en bra och gedigen skäggvård. Den exfolierar huden under skägget och avlägsnar alltså döda celler från hudytan. Detta är viktigt för att motverka mjäll i skägget. Genom borstningen stimuleras också den naturliga produktionen av talg som håller huden frisk och fräsch. I samma veva stimulerar borstningen även blodcirkulationen i huden och får hårsäckarna att vakna till liv.

Till råga på allt är skäggborste en produkt som går hand i hand med en trevlig skäggolja. Borstningen hjälper nämligen till att fördela oljan jämnt till hela skägget. Därför är dessa bägge produkter en oslagbar kombo som du gärna kan kombinera till en julklapp!

Skäggkam som låter honom kamma ut sitt skägg

Är du på jakt efter en julklapp till mannen med lite längre skägg? Då kan en snygg och praktisk skäggkam vara en lämplig present. Detta är en produkt som han får användning för när han har hunnit odla sitt skägg i 3-5 månader eller längre. Då krävs en kam för att kunna kamma ut skägget till dess fulla längd. Fram tills dess är en skäggborste ett bättre val.

Med en längre längd på skäggen kommer dock ett större ansvar för skäggvård. Ett långt skägg kan behöva kammas ut regelbundet för att tovor ska kunna redas ut.

När du köper en skäggkam som julklapp bör du välja produkt med mannens skägg i åtanke. Ju längre och grövre skägg han har desto glesare bör kammen vara. Ett stort och grovt skägg är svårkammat om kammens tänder sitter lika tätt som på en vanlig hårkam. Om mannen ifråga har ett väldigt krulligt skägg är det än viktigare att använda en gles kam.

Oavsett skäggtyp är dock kammen ett ovärderligt redskap när det kommer till att styla och forma ett lite längre skägg!

Fler julklappstips till honom >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer