Fri frakt över 589 kr

En klassisk hård tvål är något som bör finnas i varje mans badrum. Och vad kan passa bättre än Tabac Original Luxury Soap. Det finns få herrdofter som går i arv från generation till generation som Tabac. Så just därför har det har blivit dags för Herr Glamazon att testa denna traditionella hårda tvål. Vad innehåller formulan? Hur är doften? Tvättar tvålen rent händerna? Hur är löddret? Läs vidare här nedan och se vad Herr Glamazon tycker om Tabac Original Luxury Soap i sin recension.

Tabac Original Luxury Soap Recension

Hårdtvål test - Tabac Original Luxury Soap

Det finns många ikoniska dofter och sen har vi Tabac Original. Den klassiska doften från1959 som vi alla har någon form av förhållande till, vare sig vi vet om det eller inte. Att få tvätta kroppen eller händerna med Tabac Original tvål är som att åka tillbaka i tiden och få chansen att känna sig som de manliga karaktärerna i tv-serien Mad Men. Förutom att använda raktvål, säkerhetshyvel och cologne så vill jag gärna tro att reklamkillarna på Madison Avenue i New York tvättade sig med just den här klassiska tvålen varje morgon innan de tog på sig kostymen och begav sig till jobbet.

Detta är en maskulin, kraftigt parfymerad fast tvål för män som är väldigt retro, och det går knappt skydda sig mot doften som kommer med full kraft mot en redan innan man tar ut själva tvålen från sin förpackning. Detta är herrparfym och tvål i samma produkt och det går helt enkelt inte värja sig från alla doftnoter som väcker så många trevliga minnen till liv från ens förflutna. Jag tänkte börja med att gå igenom vad ingredienserna i Tabac Original Luxury Soap gör för huden innan jag går vidare med att prata om just doften i mitt tvål test.

Vad Innehåller Tabac Original Luxury Soap?

Tvålen är som jag redan nämnt en välparfymerad klassiker, och formulan innehåller olika former av sodium och glycerin. Alla ingredienserna med sodium i namnet är tillsatta för att tvålen ska löddra och tvätta bort all smuts. Det gör den så bra att även hudens egna naturliga oljor nästan åker med av bara farten. För att motverka detta så Innehåller Tabac Original Luxury Soap som tidigare nämnt Glycerin. Det är en bra ingrediens i just tvål tack vare sina fuktighetsbevarande egenskaper. Glycerin hjälper även till att skydda huden, bevara elasticiteten och dämpa irritation efter rengöring.

Hur är formulan och förpackningen på tvålen?

Tabac Original tvålen kommer inslagen i papper och levereras i den traditonella Tabac kartongen. Det är inga konstigheter utan bara en vanlig enkel förpackning. Själva formulan på tvålen är hård, vi pratar verkligen hård tvål här! Den är således inte krämig eller mjuk utan väldigt fast i sin formula, vilket gör den väldigt bra för att tvätta händer och kropp med. Dock blir tvålen extremt halkig i händerna när den blir blöt.

Tabac Original Luxury Soap

Till Produkten >>>

Hur doftar Tabac Original Luxury Soap?

Här pratar vi doft! Redan före man packar upp tvålen från sin kartong så vet man att det är Tabac Original som man ska tvätta sig med. Kompositionen på Tabac Original Luxury Soap är så kraftig att den sprider sig som ett väldoftande moln över hela badrummet, kanske även i hela hemmet och kvarteret.

Ingen ska missa att här tvättas händer och kropp med Tabac Original tvål. Doften med noter av neroli, bergamott, lavendel och tobaksblommor stannar kvar på huden en bra stund efter rengöring. Ska det vara Tabac Original så ska det, och det är inget undantag för denna tvål. Det helt enkelt en klassiker till herrdoft som inte går ur tiden och absolut inte går att missa.

Tvättar Tabac Original tvål rent?

Ja, Tabac Original tvål tvättar extremt rent så man inte luktar svett efter dusch. Den är så effektiv att även hudens naturliga oljor åker med av bara farten. Efter man tvättat sig så kommer hela huden att dofta Tabac och man känner sig ren och fräsch långt efter man tvättat sig.

Hur känns tvålen på huden?

Tvålen är som sagt väldigt hal att hålla i när den är våt, men formulan känns extremt krämig och mjuk mot huden. Löddret bygger upp som en skyddande hinna som är väldigt trevlig att känna på huden medan man tvättar sig. Det är en av de krämigaste tvålar jag har använt, vilket är förvånande med tanke på hur hård tvålen är.

Tabac Original tvål

Hur känns huden efter man sköljt av tvålen?

Här blev jag väldigt positivt överraskad, som jag tidigare nämnde så består tvålen av massa olika former av sodium och lite glycerin, så jag trodde att min känsliga hud skulle bli helt mumifierad efter rengöringen. Men så är inte fallet. Huden känns väldigt mjuk och behaglig efter jag sköljt av löddret. Det är lite som att man har applicerat talkpuder över huden. Resultatet blir rent, väldoftande och mjukt.

Behöver man komplettera Tabac Original tvål med nått annat?

Fördelen med Tabac Original är att man kan löpa hela linan ut med allt för rakning, skägg och hud. Efter handtvätt och dusch behöver man en bra återfuktande handkräm eller hudlotion och fuktgivande ansiktskräm eller balm som exempelvis Tabac Original After Shave Balm för att motverka torr, stammande hy.

Det behövs även en deodorant för män om man vill vara helt säker på att man inte luktar svett efter dusch. Vill du gå på samma doftbild som tvålen så är Tabac Original Deodorant Stick eller Tabac Original Deodorant Spray utmärkta val.

Självklart så ska man ju även komplettera med Tabac Original Eau de Toilette Natural Spray så att man kan ha den klassiska Tabac doften från topp till tå hela dagen. Du behöver även ett tvålfat att lägga tvålen på så den får chans att torka mellan tvättarna.

Är Tabac Original Luxury Soap en återfuktande tvål?

Efter att bara ha set innehållsförteckningen så skulle jag svarat nej på denna fråga, men efter att ha tvättat mig med tvålen så får jag faktiskt svara ja. Huden känns väldigt mjuk och behaglig efter rengöring, det är lite som att man applicerat ett talkpuder över huden vilket känns angenämt. Det här är en bra fast tvål för torr hud som jag verkligen gillar att tvätta mig med.

Tabac Original Luxury Soap är bästa fasta tvålen

Är Tabac Original Luxury Soap bästa fasta tvålen för kroppen?

Om testet skulle handlat om att utse fast tvål för män med absolut kraftigast doft, så hade Tabac Original Shower Gel blivit bästa fasta tvålen, varje dag i veckan. Doften stannar kvar på huden långt efter man tvättade sig och ingen kan missa att man just duschat eller badat. Om man bortser från den kraftiga doften och i stället bara fokuserar på tvålens egenskaper så gör formulan nästan allt man vill att den ska göra. Den rengör verkligen huden effektivt. Överlag är Tabac Original Luxury Soap en mycket bra fast tvål för män framförallt om man gillar kraftiga dofter.

Är Tabac Original Luxury Soap bästa hårda tvålen för händerna?

Tabac Original Luxury Soap är riktigt bra om du söker en effektiv hård tvål för händerna. Om du exempelvis har mekat med bilen eller använt tuffa hårprodukter som oljebaserad pomada eller fet skäggolja som kan vara svårt att tvätta bort från händerna, så är det här tvålen för dig. Det här är en utmärkt fast tvål bäst i test för händerna. Formulan gör så det går snabbt att tvätta rent, då den löser upp smuts och fett snabbt. Och om ska köpa fast tvål med starkaste doften, så är det den här man ska ha. Doften får nämligen hela badrummet att lukta Tabac Original och händerna kommer dofta detsamma lång tid efter handtvätten.

Till Tabac Original >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo är synonymt med lyxiga schampon infuserade med ren parfym, där varje doft har tydliga toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Noble Isle är starkt övertygade om dofternas kraft att förbättra humör, väcka minnen och skapa en känsla för en...

Läs mer

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer