Fri frakt över 589 kr

En fast tvål är något som bör finnas i varje mans badrum. Det har blivit dags för Herr Glamazon att testa The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar. Tvättar tvålen rent händerna? Hur känns löddret? Hur doftar den? Hur känns huden efter rengöring? Läs vidare här nedan vad Herr Glamazon tycker i sitt tvål test och recension av Thistle & Black Pepper Body Bar från The Scottish Fine Soaps Company.

Scottish Fine Soaps Thistle & Black Pepper Body Bar Recension

Scottish Fine Soaps Thistle & Black Pepper Body Bar test

Jag har alltid varit ett fan av vackra tvålar. Hårda tvålar som ger en känsla av vardagslyx. Och de hårda tvålarna från The Scottish Fine Soaps Company har jag sneglat på många gånger när jag under åren varit runt på mina inköpsresor. Och när jag i egenskap av Herr Glamazon fick i uppdrag att testa och recensera en hård tvål från detta varumärke, var det lite som en längtan som gick i uppfyllelse.

The Scottish Fine Soaps Company är ett familjeägt företag där nu fjärde generationen tillverkar hårda tvålar och spa-produkter i Skottland. Deras målsättning är att använda sig av bra ingredienser och ta fram produkter som får dig en att må fantastiskt. The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar är en krämig fast tvål berikad med extrakt från mariatistel. Den är dessutom vegan.

Så var tvålen jag testade allt jag väntat mig? Eller grusades mina förhoppningar och drömmar om vackra tvålar från The Scottish Fine Soaps Company. Läs vidare här nedan vad jag tycker i mitt Glamazon test och recension av The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar. Är det en återfuktande hård tvål? Hur doftar den? Blir man ren eller kommer man få känslan av att man luktar svett efter dusch? Jag kommer börja med att gå igenom ingredienserna och vad de gör för huden.

 

Vad innehåller tvålen från The Scottish Fine Soaps Company

Den första ingrediensen i The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar är förtvålad palmolja. Det är en väldigt vanlig ingrediens, när man tittar på innehållsförteckningar för hårda tvålar. Förtvålad palmolja är en bra ingrediens att titta efter när du söker en hård tvål som gör huden sådär riktigt riktigt ren. Eftersom det är den första ingrediensen i innehållsförteckningen finns det mycket av den i den här tvålen.

Den andra ingrediensen i The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar är förtvålad kokosolja. Den hjälper till att göra hård tvål hårdare och gör även löddret mer fluffigt. Vi på Glamazon gillar förtvålad kokosolja i hård tvål lite extra för att ingrediensen är snäll mot huden och rengör på ett skonsamt sätt. Just förtvålad kokosolja är en väldigt vanlig ingrediens i hårda tvålar och även i raktvål.

Nästa ingrediens i The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar är glycerin. Glycerin bildas naturligt när man tillverkar hård tvål, och man kan säga att i stort sett alla hårda tvålar innehåller glycerin. Vi på Glamazon gillar glycerin väldigt mycket för dess förmåga att återställa hudens naturliga fuktbalans och för att glycerinet hjälper till att hålla kvar fukten i huden. Glycerin är en bra ingrediens att titta efter oavsett vad du har för hudtyp.

Extract av mariatistel har också tillsatts i The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar. Mariatistel är en medicinalväxt som även nämns i Bibeln. Som medicinalväxt har mariatistel en detoxeffekt och en cirkulationsfrämjande effekt. Mariatistel är en bra ingrediens att titta efter när du letar hudvårdsprodukter som fungerar som aknebehandling. Mariatistel motverkar dessutom förtida rynkor genom att sakta ner hudens åldringsprocess, så på så sätt har den även anti-age egenskaper.

Hur känns Thistle & Black Pepper tvålen på huden?

Det var en rätt rolig känsla när jag första gången skulle blöta The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar och tvätta mig med den. Den här tvålen är verkligen stenhård. Och när jag blötte den blev den superhal. Att tvålen dessutom är så stor som den är, gjorde att det kändes som att hålla en slipprig tegelsten i handen. Här är risken stor att tappa tvålen i duschen.

Löddret från Thistle & Black Pepper Body Bar är riktigt löddrande. Det går otroligt snabbt att löddra upp tvålen ordentligt. Det är bra för alla Glamazon män som gillar att vara täckta i lödder från topp till tå. Lite som när folk badar skumbad på film. Löddret känns mjukt och krämigt fluffigt, med ganska små bubblor. Det här är en tvål som känns skön att löddra upp och tvåla in sig med.

Hur känns huden efter man sköljt av tvålen?

När jag sköljt av The Scottish Fine Soaps Company tvålen från huden kände jag mig otroligt mjuk. Min hud kändes behaglig och len. Men den känslan varade bara i några minuter. Vi på Glamazon kan verkligen rekommendera att du kompletterar den här hårda tvålen med en bra body lotion för män och även en handkräm för män. Den stramande och torra känslan kommer att göra sig påmind om du inte smörjer in dig.

Scottish Fine Soaps Thistle & Black Pepper Body Bar Recension

Till Produkten >>>

Hur är doften på Scottish Fine Soaps Thistle & Black Pepper Body Bar?

Doften på The Scottish Fine Soaps Thistle & Black Pepper Body Bar är en modig doft. Just Thistle & Black Pepper är en lite ovanlig herrdoft. Du kommer definitivt inte känna att du doftar som alla andra, när du bär den här kompositionen. Doften är kryddig, orientalisk och väldigt maskulin. Den här doften andas Glamazon, och är allt annat än tråkig.

Om du gillar söta dofter så är det här något för dig, det är orientaliska kryddor, det är peppar, det är sötma och det är trä. En maskulin doft av svartpeppar, bärnsten, sandelträ och havtorn. Jag skulle nog vilja beskriva doften som om man tvättar sig med en lite barrig, söt mysk-liknande doft. Det här är en komposition för den modiga som står för sitt val av doft.

Hur ser Scottish Fine Soaps Thistle & Black Pepper Body Bar ut?

Mitt första intryck när jag öppnar förpackningen med The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar, är att det är väldigt mycket tvåldamm. Det ramlade ut rikligt med tvåldamm över mina händer och över mina kläder. När jag tidigare använt Gahns Badkloss minns jag att de var täckta i rätt mycket tvåldamm, men det här är värre. Så vi på Glamazon kan rekommendera dig att stå gärna över handfatet när du öppnar förpackningen. Och håll undan huvudet, tvåldammet gick in i näsan på mig och fick mig att nysa.

Det här är en hård tvål som kommer inslagen i papper. Pappret känns som ett ganska grovt vaxat papper. Den hårda tvålen är rejäl, den är på hela 220 gram. Den känns tung i handen. Tvålen är fyrkantig och lite avlång. I mitten av tvålen står texten THE SCOTTISH FINE SOAPS COMPANY EST. 1974. Färgen på den hårda tvålen är klassiskt vit. Det framgår även i innehållsförteckningen att man tillsatt vitt färgämne i tvålen för att säkerställa att den verkligen är vit.

Blir man ren av The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar?

Detta är en av de mest rengörande tvålar jag någonsin använt. Du kan vara förberedd på att om du tvättar dig ofta, och om du använder mycket tvål, kommer din hud skrika efter bodylotion och handkräm. Men att ha en fast tvål med så pass bra rengörande egenskaper är positivt på många sätt. Exempelvis om du vill bli riktigt ren innan du applicerar brun utan sol för män, så är det här en utomordentligt bra tvål för ändamålet. The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar tvättar även bort skäggolja, tuffare styling produkter och annat svårläsligt kladd med enkelhet från händerna. Man blir ren, men samtidigt uttorkad så det behövs som sagt tillsättas fukt till huden efter rengöringen.

Behöver man komplettera tvålen med något annat?

Har du fallit för Thistle & Black Pepper doften från The Scottish Fine Soaps Company finns det en rad kompletterande produkter i samma komposition. Det självklara valet är att komplettera med The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Face & Beard Soap, så att du även kan tvätta ansiktet med samma doft. Och har du skägg, kan du även tvätta skägget med den. Gillar du att tvätta dig med hård tvål, är det bra att välja en fast tvål för ansiktet, som är tillräckligt mild och skonsam för att använda i just ansiktet.

 

För att förstärka doften ytterligare och bli en riktig Glamazon, applicera även några stänk av The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper EdT. Den här herrdoften på sprayflaska är perfekt för vardagens gentleman. För att slippa lukta svett efter dusch finns The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Spray. Det är en klassisk deodorant som kontrollerar svett och motverkar dålig lukt.

För att löpa linan fullt ut, komplettera med en återfuktande ansiktskräm för män, i form av The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Moisturiser. Den här ansiktskrämen hjälper till att hålla huden smidig och frisk. Och har du skägg, spana in The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Beard Oil. Detta är en skäggolja som stimulerar skäggväxten och passar bra för dig som söker en skäggolja för mer skägg.

Är Scottish Fine Soaps Thistle & Black Pepper Body Bar en återfuktande tvål?

Under första tiden av mitt Glamazon tvål test, tvättade händerna och kroppen med The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar, så var upplevelsen så långt i från återfuktande tvål man kan komma. Men min uppfattning vände så småningom. För det första så insåg jag att jag nog använde alldeles för mycket tvål, och att kanske det bidrog till att jag kände mig uttorkad. Sen kanske det var att min hud vande sig.

Så konstigt nog, så är det här en fast tvål som blir bättre med tiden. Efter att jag använt tvålen i några veckor, så känns det i alla fall när jag tvättar händerna som att det är en återfuktande tvål. Jag har inte längre panik efter handkräm på samma sätt som jag hade i början av mitt Glamazon tvål test. Jag har inte heller jättepanik efter bodylotion, men behovet av att smörja med bodylotion och handkräm finns fortfarande, även om jag inte känner att jag behöver göra det omedelbart efter varje gång jag tvättat mig.

Är Scottish Fine Soaps Thistle & Black Pepper Body Bar bästa fast tvål för kroppen?

Vi på Glamazon kan lätt utse The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar till bästa djuprengörande fast tvål för kroppen när du vill bli riktigt ren. Det är otroligt bra när du är stressad och har bråttom. Den här tvålen fungerar mycket bra för en snabbdusch på ett par minuter. Kombinera tvålen med en skrubbvante och du kommer bli renare än du någonsin blivit. Det är också ett stort plus att den lätta doften sitter kvar länge på huden, men ändå inte är så att den tar över helt från din herrparfym. Tänk bara på att den tvättar så rent att hudens naturliga fukt åker med av bara farten så ha tillgång till hudlotion.

Är Scottish Fine Soaps Thistle & Black Pepper Body Bar bästa hård tvål för händerna?

The Scottish Fine Soaps Company Thistle & Black Pepper Body Bar är otroligt bra om du söker en effektiv bäst i test tvål för händerna. Om du exempelvis använder skäggolja, oljebaserad pomada eller andra hårprodukter för män som kan vara tuffa att tvätta bort, så är det här tvålen för dig. Vi på Glamazon skulle kunna utse den här tvålen till bästa djuprengörande fast tvål för händerna. Fördelen med detta är också att det går snabbt att tvätta, då den löser upp smuts och fett effektivt och kvickt. Så effektivt att den även tvättar bort händernas naturliga fukt av bara farten, så handkräm är garanterat ett måste.

Till The Scottish Fine Soaps Company >>>

 

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer