Fri frakt över 589 kr

Med en bra saltvattenspray är det lätt att få till ett naturligt stylat rufs som för tankarna till hur håret upplevs och ser ut efter en soliga dag på stranden med salta bad i havet. Det har blivit dags för Herr Glamazon att recensera och testa Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray. Ger den bästa strandhåret? Hur är doften? vad innehåller denna saltvattenspray för män? Man vill ha svar på dessa frågor så man får den textur man efterfrågar. Är Noberu Amalfi Salt Water Spray produkten för dig? Läs vidare vad Herr Glamazon tycker i sitt saltvattenspray test här nedan.

Nõberu Amalfi Salt Water Spray Recension

Recension av Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray

En saltvattenspray herr är ett måste för mig att ha hemma, då det är en perfekt produkt när man inte orkar hålla på med pomada, hårvax och liknande för att fixa frisyren. Jag använder den som en jag vaknade så här snygg i håret produkt, men jag kan redan nu avslöja att Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray inte är alternativet för detta.

Det har varit intressant att få testa och recensera denna saltvattenspray från Noberu of sweden. Jag gillar inte resultatet särskilt mycket då den mer är som en hårspray. Även om den har en någorlunda fungerande hållfasthet för min quiff frisyr i några timmar så blir inte resultatet så tilltalande när frisyren faller efter ett tag. Nõberu Salt Water Spray har en okej formula som jag tänkte börja med att gå i genom här nedan och sedan bocka av produkten punkt för punkt.

 

Vad Innehåller Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray?

Noberu har gjort sig kända för att ha ett helt okej innehåll på sina produkter blandat med mindre bra ingredienser, så även på Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray. Formulan innehåller vatten och stor mängd uttorkande alkohol följt av magnesium sulfate som tillför volym, textur och stadga till håret. Detta vattenlösliga organiska salt hjälper även till att mjukgöra och rengöra hårbotten medan desinfekterande koksalt bekämpar bakterier och gör formulan lite mindre vattning.

För att tillföra fukt till håret så hittar vi hydrogenated starch hydrolysate i formulan. Trots det avancerade namnet på denna multifunktionella och växtbaserade ingrediens så erbjuder den förutom fukt även ett bra barriärskydd som kapslar in hårstråna och skyddar dem mot yttre påfrestningar. För att binda mer fukt till håret hittar vi även panthenol eller pro-vitamin B5 som ingrediensen även kallas i denna saltvattenspray. Fördelen med panthenol är att den hjälper till att motverka grått hår och binder fukt, vilket är bra så att hår och hårbotten hålls återfuktade längre, vilket behövs för den stora mängden uttorkande alkohol i formulan.

Slutligen innehåller Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray en gnutta ricinolja som bidrar till att främja hårväxten och hjälper till att ge ett friskare och fylligare hår. Andra fördelar med ricinolja i saltvattenspray. är att den ger glans till håret och lägger sig över hårstråna för att erbjuda ett vattentätt skydd.

Hur är konsistensen på Noberu Amalfi Salt Water Spray? 

Konsistensen på Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray är fjäderlätt och lite oljig. Varje mist man sprayar blir som en tunt dimmigt moln som sprider sig fint över håret som en klistrig hinna. Det är en saltvattenspray så konsistensen är som just vatten med en gnutta olja i sig.

Hur Är Doften På saltvattensprayen?

Det bästa med Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray är just doften med inspiration från Italien. Den är frisk och somrig och tar en med till Amalfikusten: En spektakulär doftresa med blommiga noter av ros och lavendel förstärkt med cederträ. Det är en komposition som man gillar för sin somriga känsla, det är som en iskall cola med mycket is i på en uteservering med strålande sol och det azurblå havet framför ögonen.

Nõberu Amalfi Salt Water Spray Recension

Till Produkten >>>

Hur Är flaskan på Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray?

Noberu saltvattenspray har en plastig flaska på 200 milliliter som är enkel att ta med eller ställa i badrumsskåpet. Enkel spraypump som doserar som den ska vid varje tryck. Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray har en stilren och snygg flaska som man gillar att arbeta med första dagen. Däremot tenderar den inte att se så snygg ut efter ett tag, då trycket på plastflaskan flagnar och allt ser bara rätt sunkigt ut efter några användningar. Snygg som ny, desto sämre som använd. Flaskan är lite som kejsarens nya kläder.

Behöver Man Mycket Eller Lite Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray För Resultat?

Beroende på längden på håret behövs det olika mängd. Enklast är att pröva sig fram med Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray tills du får önskat resultat. Börja lite och bygg på till du är nöjd. Dock fungerar formulan som en hårspray, så vill du inte ha ett stelt och fixerat hår så är det lite som gäller. Väldigt lite.

Ska Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray Appliceras I Torrt Eller Vått Hår?

Beroende lite på vilket resultat du vill uppnå med Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray så kan den appliceras i både vått och torrt hår. Genom att spraya saltvattenspray i vått hår så får du fram naturliga lockar. Låt håret få sjävtorka eller använd hårtork. Om du använder Noberu saltvattenspray i torrt hår får du mer textur. Det är bara spraya och rufsa håret och du är redo att möta dagen. Tänk bara på att saltspray alltid är sista steget i stylingrutinen, särskilt med denna produkt då sprayen stelnar och gör håret hårt.

Hur Är Stadgan, volymen Och Hållfastheten På saltvattensprayen?

Nõberu Salt Water Spray ger stadga som en hårspray när den torkar, lite volym och lätt hållfasthet till håret. Saltvattensprayen fungerar på alla hår för att ge textur och är mycket enkel att kamma ur förutsatt att man inte är känslig i hårbotten. Det blir som en hård hårspray när den torkar, men efter några timmar släpper det och då är det inte lika kul.

Behöver Man Komplettera Med Hårtork, Kam, Borste, Hårspray Eller Något Annat?

I grunden behövs det inte kompletteras med några mer produkter, men allt är beroende på frisyr och stil. hårtork kan vara bra att ha för att få till volymen, hårborste eller kam är även bra komplement. Annars kör Noberu linan fullt ut och använd deras produkter som duschkräm, schampo plus balsam och övriga hårprodukter i den härliga Amalfi doften. Mer medelhav blir det inte.

 

Är Noberu Amalfi Salt Water Spray lätt eller svår att tvätta ur håret?

Bara skölj, schamponera och skölj ur sen är Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray ett minne blott. Den är enkel att tvätta ur håret och alla schampon klarar få bort denna hårspray kamouflerad till saltvattenspray med enkelhet.

Behöver man styla om under dagen?

Beroende lite på vad för frisyr man har. Är man bara ute efter, det är så här jag klev upp looken, så behövs det inga omstylingar under dagen om man kan leva med resultatet, däremot om man bara använder Nõberu Salt Water Spray och förväntar sig att håret ska ligga som det gjorde när man kammade det på morgonen kommer det behövas omstyling flera gånger om. Det här är en hårspray kamouflerad till saltvattenspray och ger stadga därefter. först ingen alls. Sedan när produkten torkar blir håret stenhårt och sedan släpper det klistriga och hårda efter någon timme. Vill man ha hårspray så använd en riktig hårspray och vill man ha saltvattenspray använd inte den här produkten.

År Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray Bästa Saltvattenspray för män?

Nõberu N°103 Amalfi Salt Water Spray är en saltvattenspray som tyvärr inte lever upp till förväntningarna. Det lilla som är bra med den är doften som för tankarna till Amalfikusten och det azurblå havet med trevliga friska doftnoter av ros, lavendel och cederträ. Resultatet är däremot ingen höjdare. Håret blir för stelt och kompakt när sprayen torkar. Den ger en matt finish men även glansig med stenhård textur. Hållfastheten är även den en historia för sig. Först blir formulan hård som en hårspray när den torkar, sedan faller allt, så man går runt med hårda hårteser hängandes lite osmickrande.

Nõberu Salt Water Spray fungerar absolut inte för tunt hår, gör sig något bättre i tjockare och innehåller förutom massa salter och mineraler även en gnutta ricinolja som norrmalt bidrar till att främja hårväxten och hjälper till att ge ett friskare och fylligare hår. Detta är helt enkelt en dålig hårspray kamouflerad till en medioker saltvattenspray som fixerar frisyren på ett kick och sedan lämnar allt i en röra. Om du vill ha en saltvattenspray bäst i test så är det inte den här produkten du ska använda, utan det finns så många bättre allternativ att välja på.

Till Noberu of sweden >>>

 

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer