Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo Recension

Svenska Recipe for men erbjuder produkter för män under mottot: Logisk hudvård. Så finns det ett svenskt hemligt recept för rent hår? Det har blivit dags för Herr Glamazon att hoppa in i duschen och testa Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo. Är den bästa djuprengörande schampo för män? Tvättar den håret rent på djupet? Hur är doften? Läs vidare här nedan vad Herr Glamazon tycker i sitt test av schampo för män.

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo Recension

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo test

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo är ett djuprengörande schampo framtaget för att endast användas i håret. Det är således inte en multiprodukt som även används som duschgel. Formulan är klassisk, den ska kunna rengöra och återfukta på samma gång, och sägs ge håret energi och glans samtidigt som det blir mer lätthanterligt. Schampot är vegan, tillverkat i Sverige och så pass reparerande att det går bra att använda i skadat och blekt hår.

Man brukar säga att rött står för energi, passion och styrka, och det är nog det jag associerar de välkända röda Recipe for men förpackningarna med. Jag har alltid gillat att Recipe for men fokuserar på problemlösning, påtagliga resultat och synliga effekter, snarare än på de senaste hårvårdstrenderna. Att produkterna även är testade för att klara vårt svenska klimat är bara bonus.

Det har därför varit ett nöje att få tvätta håret med Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo. Detta djuprengörande schampo är energi, passion och styrka på flaska. Har du inte sagt ja till Recipe for men än, så gör det snabbt. Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo är av mycket hög kvalitet, men ändå gjord så att den kan tilltala en stor publik. Den väcker håret till liv, rengör på djupet och ger ett mjukare hår. Formulan med glycerin är härligt krämig och ger ett fluffigt lödder som är riktigt återfuktande, vilket är en trevlig upplevelse som bibehåller Recipe for mens motto Logisk hudvård. Det vill säga en produkt av hög kvalitet som gör vad den ska och är enkel att använda utan några konstigheter.

 

Vad innehåller Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo?

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo innehåller extrakt från acai. Acai har vårdande egenskaper och är mycket rikt på antioxidanter. När man tillsätter acai i hårvård för män, är det ofta för att skydda och stärka håret, samtidigt som det ger mjukhet, glans och näring. Acai är särskilt bra för dig som har trist och livlöst hår, och vill ha ett schampo för män som hjälper ditt hår att se levande ut igen.

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo innehåller även aminosyran betaine. Betaine har återfuktande och vårdande egenskaper på hår och hårbotten. Betaine utvinns ur saften från sockerrör, och har även rengörande effekt. Betaine ger ett spänstigt hår och hjälper även till att motverka klåda och mjäll i hårbotten eftersom det binder fukt i huden. Betaine har också antistatisk effekt, vilket är särskilt bra om du har problem med elektriskt hår.

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo Recension

En annan ingrediens i Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo är citronsyra vilket gör detta till ett djuprengörande schampo mot grönt hår. Citronsyra har pH-reglerande effekt vilket innebär att den återställer pH-balansen i hårbotten. Om du bor i ett område med hårt, kalkrikt vatten kan citronsyra göra underverk för håret. Hårt vatten har nämligen en förmåga att göra håret grönt och enormt benäget att trassla, vilket citronsyra också hjälper mot. Ämnen från vattnet kan bindas i håret, syran i citronsyra löser upp dessa ämnen, och gör därmed att de går att skölja ur. Känns ditt hår vanligtvis tungt och glanslöst, eller grönt efter tvätt behöver det antagligen citronsyra.

Glycerin tillsätts ofta för sina återfuktande egenskaper samt för sin förmåga att låsa in fukt. Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo är ett schampo med glycerin. Glycerin finns naturligt i huden, och är därför särskilt bra för hårbotten. En uttorkad hårbotten producerar mer fett, vilket gör att du måste tvätta håret oftare. Genom att välja ett djuprengörande schampo som innehåller glycerin, återfuktas hårbotten, och den naturliga fuktbalansen i hårbotten får en möjlighet att återställas.

Hur ofta ska man tvätta håret med djuprengörande schampo?

Djuprengörande schampo tvättar ofta håret lite renare än andra schampon, vilket gör att det kan gå bra att använda lite mer sällan. Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo tvättar rent både hår och hårbotten riktigt, riktigt bra och den nytvättade känslan sitter i länge. När jag använt Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo har jag tvättat håret två eller tre gånger i veckan.

Hur är formulan på Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo?

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo har en genomskinlig helt ofärgad formula. Har du lite dunkel belysning i badrummet, kan det vara svårt att se hur mycket du har tryckt ut ur flaskan. Schampot syns ungefär lika mycket som om du hade haft vatten i händerna. I det läget får man känna sig fram. Men det går bra. Trots att den är djuprengörande, så är den så pass snäll mot hår och hårbotten att det inte är någon fara alls ifall man skulle råka ta för mycket.

Konsistensen är mjuk och enkel att löddra upp. Det här är ett djuprengörande schampo utan kylande effekt. Vilket är väldigt ovanligt. Djuprengörande schampo är ofta synonymt med eucalyptus och mint, och känslan av att stoppa huvudet i en ishink. Men det här är ett bra schampo utan uppfriskande effekt.

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo Recension

Till Produkten >>>

Hur är flaskan på Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo?

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo kommer i en rund och tjock flaska tillverkad i plast. Den är lite lätt genomskinlig, i alla fall så mycket att du kan se hur mycket schampo det är kvar i flaskan. Korken är en sådan du öppnar genom att trycka den nedåt, och du får ut schampot genom att trycka på flaskan. När schampot börjar ta slut, går det bra att ställa flaskan upp och ner, för att lättare få ut det sista.

Behöver man mycket eller lite av Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo?

Här skulle jag säga att har du stylingprodukter i håret, så kommer du att behöva lite mer av Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo. Samma sak om det gått några dagar sedan du tvättade håret senast. Är håret bara lite lätt fett, och inte sådär väldigt smutsigt, så går det bra med en liten mängd.

Vad doftar Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo?

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo doftar äpplen. Jag var förberedd på att det skulle dofta eucalyptus eller mint. Ofta är det den doften som djuprengörande schampon har. Men det är ett djuprengörande schampo utan uppfriskande doft. Att löddra upp Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo är känslan av att surfa på en våg av gröna äpplen. Doften är fruktig utan att vara sötsliskig. Man känner sig fräsch. Äppeldoften är ihållande. Den håller i sig i flera dagar.

Hur blir resultatet av Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo?

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo är ett schampo som marknadsförs som djuprengörande. Och håret och hårbotten blir verkligen rengjort på djupet. Och det är förvånansvärt enkelt. Man behöver inte alls stå och massera särskilt grundligt. Det blir rent ändå. När jag sköljt ur och håret börjat torka, märker jag att det är knappt något trassel alls. Håret går mycket enkelt att borsta ur, även om jag inte använt balsam för män. Det här är ett väldigt bra schampo för den stressade.

 

När håret torkat helt och jag borstat ur det med min hårborste herr, känner jag en lätt känsla. När jag drar med händerna genom håret och i hårbotten så känns det verkligen rent. Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo tvättar verkligen rent. Även dagen efter, känns håret och hårbotten ren. Det är mycket bra. Man slipper även den stramande och gnisslande känslan som kan komma av djuprengörande schampon. Håret blir i stället mjukt och fyllt av volym. Det känns luftigt. Och ser friskt och hälsosamt ut när man tittar på det.

Jag som ofta har problemet med att jag får elektriskt hår, kan säga att Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo inte gör mitt hår så där farligt elektriskt som det ofta brukar bli. När jag får stå och försöka spraya det med en grooming spray medan jag borstar ur det. Det känns även som att jag har mer hår än tidigare. Det här är det bra schampo för tunt hår. Håret känns tjockare och fylligare när jag kammat till det med min hårkam herr.

Behöver man komplettera Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo med något?

Har du lite längd på håret kan du absolut behöva komplettera Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo med en hårkam och hårborste. Komplettera även gärna med balsam i samma äppeldoft eller följ upp med Recipe for men Smooth Repair Hair Conditioner. Är du en man som använder hårvax så spana in vårt hårvax bäst i test och hitta din favorit.

Vi har även låtit Mr Glamazon testa Recipe for men Ultra Clean Shower Gel. Vilket är ett bra komplement. Även den går i dom fruktiga noterna med sin fräscha grapefrukt doft. Läs mer om den i vår Recipe for men Ultra Clean Shower Gel recension.

Har du liksom mig skägg, så kolla in vårt skäggolja test, och spana in vart Recipe for men oljan för skägget placerar sig på topplistan eller läs vår Recipe for men Beard Elixir recension.

En produkt som är trevlig att använda när man kommer ut ur duschen efter hårtvätt och rengöring är Recipe for men Shaving Cream. Den förhöjer rakningen och en stark kandidat till rakkräm bäst i test. Om du vill veta mer om varför just det här är en så bra rakkräm kan du läsa mer i vår Recipe for men Shaving Cream recension.

 

Är Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo bästa djuprengörande schampo?

Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo är bästa djuprengörande schampo. Recipe for men har lyckats med konststycket att ta fram ett djuprengörande schampo utan uppfriskande doft och utan kylande effekt. Jag personligen väljer ibland bort schampon med kylande effekt. Särskilt den kallare delen av året, för man går ju ändå runt och småhuttrar. Så den kylande effekten och uppfriskande vicks blå doften känns inte så nödvändig då.

Att löddra upp Recipe for men Deep Clean Hair Shampoo är känslan av att surfa på en våg av gröna äpplen. Doften är fruktig utan att vara sötsliskig. Man känner sig fräsch. Det här är en bra doft på djuprengörande schampo. Och ett bra djuprengörande schampo att använda året om.

Bara detta är helt klart värt en förstaplats på topplistan över djuprengörande schampo. Men det bästa är även såklart att det verkligen rengör hår och hårbotten på djupet. Och den lätta känslan man känner efteråt. Att håret känns mjukt och luftigt utan trassel.

Till Recipe for men >>>