Fri frakt över 589 kr

The Scottish Fine Soaps Company har länge varit kända för deras utbud av hård tvål. Nu har de utökat sitt sortiment med flytande rengöring för kropp och hår med spännande dofter som Vetiver & Sandalwood och Thistle & Black Pepper. Hur står sig dessa mot fast tvål och hur bra är de för håret?

Det har blivit tid för Herr Glamazon att testa om Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash är lika bra som de hårda tvålarna från detta varumärke. Vad innehåller duschgelen? Hur är dofterna på de två versionerna? Och vad ger denna flytande rengöringen för resultat? Läs vidare här nedan och se vad Herr Glamazon tycker om Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash i sitt test och recension av duschgel.

Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash Recension

Duschgel test - Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash

Jag har länge varit ett stort fan av Scottish Fine Soaps hårda tvålar som är trevliga att tvätta sig med och är fullmatade med glycerin som gör gott för huden. Just därför såg jag fram emot att få testa Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash. Det var dock en kortvarig känsla som förbyttes till fruktan när jag såg innehållsförteckningen på två-i-ett rengöringen.

Om fast tvål från detta klassiska varumärke hittat sin publik, så kommer den här flytande formulan bli svårflörtad. Efter att ha gått igenom innehållsförteckningen så började jag undra om jag skulle ha nått hår kvar uppe på huvudet och om huden skulle sitta kvar efter jag tvättat mig. Just därför börjar jag med att gå igenom vad Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash innehåller och sedan avslöjar hur hår och hud kommer må längs vägen i slutet på min recension.

Vad Innehåller Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash?

På frågan vad Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash innehåller, så är svaret, sulfater, sulfater och lite mer sulfater kryddat med parfym och vatten. Doften Vetiver & Sandalwood innehåller visserligen en liten gnutta magnesium som hjälper hudcellernas förnyelseprocess och bidrar till upprätthållandet av hudens elasticitet, om den lilla gnuttan magnesium gör nån skillnad bland alla sulfatet återkommer jag till längre ner i recensionen.

På doften Thistle & Black Pepper har man bytt ut magnesium mot mjölktistel som ska hjälpa till att skydda hud och hår mot fria radikaler, men frågan är om inte alla sulfater sköljer bort det skyddet. Scottish Fine Soaps har alltid tillverkat fast tvål med glycerin så frågan är nu vad tänkte de här? Vill man tvätta sig och dofta gott utan att tänka på hur huden mår så fungerar den här formulan. Men om man bryr sig om sin hud, så är det här en innehållsförteckning som inte ens platsar på avbytarbänken.

Hur Är Tuben På Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash?

Det är en enkel och smidig tub i plast med stabilt flip-lock som gör det enkelt att ställa tuben där man vill ha den. Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash är på 200ml så den är enkel att ta med sig tuben.

Hur Doftar Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash?

Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash finns i två olika dofter. Det är en smaksak vilken av dem man föredrar på duschgel för män då det nästan bara är doften som skiljer dem åt. Jag har duschat och tvättat håret under en tid med både Vetiver & Sandalwood och Thistle & Black Pepper för att ge en rättvisande bild av dem.

Vetiver & Sandalwood Hair & Body Wash

Scottish Fine Soaps Vetiver & Sandalwood Hair & Body Wash Recension

Till Produkten >>>

Det här är en trevlig lite jordig doft som man uppskattar. Scottish Fine Soaps Vetiver & Sandalwood Hair & Body Wash är fräsch och maskulin med sin söta, träiga komposition av vetiver och sandelträ med en lätt hint av citrus som gör sig mycket bra som duschgel. Doften är rätt kraftig och ger både hud och badrum en ihållande doftslöja som man gillar att lukta på om och om igen. En bra vardaglig doft som är enkel att bära.

Thistle & Black Pepper Hair & Body Wash

Scottish Fine Soaps Thistle & Black Pepper Hair & Body Wash Recension

Till Produkten >>>

Scottish Fine Soaps Thistle & Black Pepper Hair & Body Wash har en maskulin doft av svartpeppar, bärnsten, sandelträ och havtorn. Jag skulle nog vilja beskriva doften som om man tvättar sig med en lite barrig, söt mysk-liknande doft som tyvärr inte gör sig särskilt bra på duschgel. Om du gillar söta sliskiga dofter så kan det här kanske vara nått för dig, men det blir lite väl mycket av allt. Det är orientaliska kryddor, det är peppar, det är sötma och det är trä. Thistle & Black Pepper är en väldigt rörig doft som har svårt att bestämma sig vilket ben den ska stå på. Det här är en komposition för den modiga som står för sitt val av doft.

Hur Är Konsistensen På Duschgelen?

Konsistensen på Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash är rinnig och lättflytande. Man får lätt applicera den flera gånger för att täcka kroppen. Lättast är att löddra upp i håret som schampo och därefter transportera lödder från huvudet ut till kroppen. Det är för övrigt enda sättet att få till ett rikligt lödder då formulan inte löddrar direkt på huden.

Det gäller att arbeta fort då konsistensen är i lättaste laget och rinner nästan som vatten på huden. Däremot så är det ingen höjdare att applicera Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash i håret, vilket jag kommer gå in på lite senare i detta duschtvål test.

Tvättar Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash Rent?

Ja Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash tvättar rent! Den tvättar bort all smuts och även alla kroppens naturliga oljor mycket effektivt. Det är samma sak med håret den rengör hårt och strippar hår och hårbotten på all fukt som finns. Det finns inte en chans att man luktar svett efter dusch och tvätt med denna duschgel.

Torkar Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash Ut Huden?

Ja det gör den tyvärr. Eftersom Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash tvättar bort alla naturliga oljor och inte tillför någon fukt så får man en hud som stramar och känns som den krymper successivt efter man kommit ur duschen. Hårbotten är det samma sak med. Det här är en rengöring som torkar ut huden kraftigt.

Hur fungerar Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash som schampo

Om ditt hår är dig kärt så är Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash inget du ska tvätta håret med. Formulan är alldeles för kraftig och uttorkande för håret. Den enda fördelen är att man kommer dofta gott, men å andra sidan kommer det behövas ungefär en halv flaska hårbalsam för att återställa fuktbalansen efter hårtvätten. Använd i stället Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash som duschgel och komplettera med ett riktigt hårschampo för män, på så vis kommer hår och hårbotten att få må så mycket bättre. Denna duschtvål fungerar inte som schampo. Tänk inte ens tanken.

Behöver Jag Komplettera Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash Med Nått Annat?

Ja om du ska tvätta dig regelbundet med den här rengöringen så kommer det behövas en hel del kompletterande produkter. Först och främst denna produkt är för håret uppe på huvudet och huden på kroppen så tänk inte tanken på att försöka använda den i ansiktet. Använd en ansiktstvätt män istället. Eftersom Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash tvättar bort alla naturliga oljor så behöver man ett bra balsam till håret för att återfukta. Man behöver även en fuktgivande hudlotion män för att mjukgöra hela kroppen så man blir bekväm med sin hud. Om man har skägg så behövs både skäggschampo och skäggolja.

Sammanfattning Av Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash

Om du tvättat dig nån gång på någon offentlig tvättinrättning och använt tvålen som tillhandahålls i pumparna vid duschen så vet du vad det här är. Skillnaden är att Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash är bättre parfymerad och mer väldoftande. Det här är nått som fungerar tvätta sig nån gång i bland med, men absolut inte regelbundet och jag skulle i stället föreslå att använda en fast tvål från The Scottish Fine Soaps Company för kroppen då de innehåller återfuktande glycerin.

Av dofterna är Vetiver & Sandalwood att föredra men är du modig så kan Thistle & Black Pepper vara kompositionen för dig. Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash ät för kraftig och alseles för uttorkande både som duschgel och som schampo för att göra nån glad. Åter igen så är The Scottish Fine Soaps Company Vetiver & Sandalwood Cleansing Bar och Thistle & Black Pepper Body Bar bättre allternativ för rengöring. Håret sitter kvar och även huden efter att ha tvättat mig med Scottish Fine Soaps Hair & Body Wash, men som jag nämnt flertalet gånger är det här nått man tvättar sig med i nödfall när nöden inte har någon lag. Annars finns det så mycket bättre alternativ ta och spana in duschgel bäst i test för att se vilka rengöringar som är att föredra i stället.

Till The Scottish Fine Soaps Company >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo är synonymt med lyxiga schampon infuserade med ren parfym, där varje doft har tydliga toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Noble Isle är starkt övertygade om dofternas kraft att förbättra humör, väcka minnen och skapa en känsla för en...

Läs mer

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer