Dapper Dan Sea Salt Spray Recension

Ett saltvattenspray test är inget test om man inte testar och recenserar Dapper Dan Sea Salt Spray. Vad innehåller den? Hur bra är saltsprayen? Ger den önskad volym och textur? Vad ger den för resultat? Frågorna är många och självklart har vi låtit vår hårfantast Herr Glamazon testa och recensera denna populära saltvattenspray för män.

Saltvattenspray Test Dapper Dan Sea Salt Spray

Saltvattenspray test - Dapper Dan Sea Salt Spray

Dapper Dan är varumärket som gjort sig kända för att alltid erbjuda bra stylingprodukter till håret som tillgodoser de stylingbehov som killar vill ha. Saltvattensprayen är självklart inget undantag i utbudet med sin genuina vintagekänsla och doft. Formulan på Dapper Dan Sea Salt Spray gör vad den ska för att hjälpa med att skapa rufsig textur, med tydlig hålfasthet, ungefär som en lätt hårspray. Den bidrar även till att förbättra förmågan på andra stylingprodukter och kan kan läggas som grund med exempelvis Dapper Dan Matt Paste eller Dapper Dan Matt Clay för extra definition. Jag tänkte först börja min Dapper Dan saltspray recension här nedan med att gå igenom vad saltvattensprayen innehåller och vad den gör för håret.

 

Vad Innehåller Dapper Dan Sea Salt Spray?

När man tittar på vad Dapper Dan Sea Salt Spray Innehåller så hittar man först vatten. Flaskan är full av vatten, vanligt vatten, vilket inte är så konstigt eftersom det är en saltvattenspray. Vidare bland ingredienserna så kommer natriumklorid som är mer känt som vanligt bordssalt och är tillsatt som förtjockningsmedel och för att ge textur till håret. Eftersom vanligt bordssalt inte ger den där jag har badat i saltvatten känslan till håret, så har det även adderats Epsomsalt till formulan, vilket hjälper håret att få volym och mer textur.

För att främja hårväxten så finns det även ricinolja bland ingredienserna. Fördelen med ricinolja är att ingrediensen stimulerar hårsäckarna med hjälp av antioxidanter så att man får ett längre, fylligare och framförallt friskare hår. För att hålla håret återfuktat så hittar vi även pro-vitamin B5 i formulan. Tack vare sin förmåga att reglera fukthalten och samtidigt öka hårets motståndskraft mot skador och uttorkning så hjälper även pro-vitamin B5 till att ge glans och motverka frissighet. Dapper Dan Sea Salt Spray har en enkel formula som fokuserar mer på styling än att vårda hår och hårbotten.

Hur Är Konsistensen På Dapper Dan Sea Salt Spray?

Konsistensen är lätt, vattnig, och klistrig. När man sprayar den i håret så är den finfördelad och luftig och sprider sig bra över håret. Däremot blir den rätt klibbig när man arbetar med sin frisyr så det kommer behövas tvål och vatten om man använt fingrar eller händer.

Hur Är Doften På Saltvattensprayen?

Kraftig, väldigt kraftig för doftvågorna kommer omedelbart vid första sprayen. Sedan hänger doften kvar som en tung herrparfym. Du kommer känna den maskulina kompositionen av sandelträ och kryddor en bra stund efter sprayen har applicerats. Det är som en hårparfym som följer med vart man än går. Däremot så är doften rätt svår att matcha med andra produkter då det dyker upp noter av lakrits, viol och hav bland sandelträt och kryddorna. Det här är en komposition för dig som gillar kraftiga, maskulina dofter som sticker ut.

Saltvattenspray Test Dapper Dan Sea Salt Spray

Till Produkten >>>

Hur Är Flaskan På Dapper Dan Sea Salt Spray?

Flaskan på Dapper Dan Sea Salt Spray är väl tilltagen och innehåller 200 milliliter saltvattenspray. Den är gjord i brun plast och känns inte så mycket premium. Om pomadorna från Dapper Dan har snygga burkar i plåt, så är det här raka motsatsen. Det ät Inget som man gärna har stående framme, utan man vill typ gömma flaskan längst in i badrumsskåpet så att ingen får se den. Däremot är spraypumpen väldigt bra och ger en perfekt spridning vid varje pump. Flaskan är praktisk och funktionell men om man bryr sig om det estetiska så håller det inte riktigt måttet.

Behöver Man Mycket Eller Lite Dapper Dan Sea Salt Spray För Resultat?

Beroende på vad man vill ha för resultat på frisyren så behöver man olika många saltvattenspray. Dapper Dan Sea Salt Spray fungerar som en lätt hårspray så det är bäst att börja med lite för naturligt resultat, annars är risken att frisyren blir för fixerad. Vill man däremot ha stadga och stabilitet så är det bara spraya på. Tänk bara på att ju mer man sprayar desto kraftigare blir doften.

Ska Dapper Dan Sea Salt Spray Appliceras I Torrt Eller Vått Hår?

Dapper Dan Sea Salt Spray kan appliceras i torrt såväl som i blött hår. Spraya den cirka 20 centimeter från håret, munstycket på flaskan är bra på att fördela formulan jämn i håret. Använd därefter hårtork eller låt håret få självtorka. Om du vill ha mer definierade surflockar kan du krama upp håret.

Hur Är Stadgan, Volymen Och Hållfastheten På Saltvattensprayen?

Stadgan är som en lätt hårspray om man råkar spraya lite för mycket av saltvattensprayen. Dapper Dan Sea Salt Spray har rätt klistrig formula som bygger bra volym och ger en utmärkt hållfasthet under dagen. Vill däremot inte ha stadgan utan ett mer naturlig resultat på sin frisyr så är det bättre att ta det lite lugnt med spraypumparna men det får då även inverkan på hållfastheten. Den stora fördelen med just Dapper Dan Sea Salt Spray är att man kan styra resultatet genom att applicera mer eller mindre av saltsprayen i håret.

Behöver Man Komplettera Med Hårtork, Kam, Borste, Hårspray Eller Något Annat?

Ett bra schampo för män, ska alltid finnas till hands. Utöver rengöring så behöver man inte komplettera med så mycket mer. Allt är lite beroende på vad för frisyr och stil man har. En hårtork kan vara till hjälp för att få till volymen men inget måste. En hårborste eller kam är även utmärkta komplement till saltvattensprayen. Fördelen med denna havssaltspray går att kombinera med alla stylingprodukter från Dapper Dan.

 

Är Dapper Dan Sea Salt Spray Enkel Eller Svår Att Tvätta Ur Håret?

För att vara så klistrig i formulan så är Dapper Dan Sea Salt Spray mycket enkel att tvätta ur håret. Det är bara blöta håret med vatten, applicera schampo och sedan skölja ur. Inga konstigheter.

Behöver Man Styla Om Under Dagen?

Det är lite beroende på hur mycket Dapper Dan saltvattenspray man har i håret. Ju mer man har i håret ju kraftigare staga. Men du vill ha effekten av en saltspray och inte fixeringen som hos en hårspray.

År Dapper Dan Sea Salt Spray Bästa Saltvattenspray För Män?

Dapper Dan Sea Salt Spray har många utmärkta användningsområden och har blivit lite av en favorit bland män. Förutom att ge frisyren volym, textur och stadga innehåller Dapper Dan saltvattensprayen även vårdande ingredienser som ricinolja och pro-vitamin B5. En riktig fullträff som verkligen fungerar mellan lätt hårspray, hårparfym och saltvattenspray!

Håret känns inte krispigt eller tungt och stylingen håller länge! Dapper Dan Sea Salt Spray är bästa saltvattenspray för män som vill säga som George Clooney i bröderna Coens kultfilm Oh Brother, Where Art Thou - I’m a Dapper Dan man! Du behöver inte doppa huvudet i medelhavet med Dapper Dan saltsprayen för att lyckas få till det snygga strandhåret!

Till Dapper Dan >>>