Fri frakt över 589 kr

Vi ser fler skäggiga män på arbetsplatserna i dag än någonsin tidigare, särskilt på de jobb där man förr kunde förvänta sig hitta slätrakade affärsmän i kostym. Den manliga modeindustrin som tidigare bestod av tvålfagra pojkar, är nu fylld med robusta män med skägg i alla former och storlekar.

Att komma till jobbet orakad behöver inte längre vara något negativt, utan kan snarare vara något som får dig att framstå som medveten om dig själv. Men det räcker ofta inte med att bara låta ansiktshåret växa vilt och hoppas på ett bra slutresultat - för de flesta av oss dödliga krävs noggrann skäggvård med rätt produkter för att uppnå det perfekta resultatet.

6 anledningar till att använda skäggolja

De flesta killar hoppas det ska vara enkelt att odla skägg, men försök låt ansiktshåret växa förbi fasen med klåda, och se om du verkligen är man nog att gå hela vägen. Underhållet kräver uthållighet, men slutresultatet är inget annat än spektakulärt.

Det går inte låta stubben växa en månad eller två och tro att ansiktshåret sköter sig självt. Ett välpreparerat skägg kräver schampo och balsam anpassade för ändamålet, styling, kamning och en kvalitets skäggolja. De flesta glömmer ofta kvalitén, men precis som med bilar, är en bra olja livsnerven för att ge ett spektakulärt resultat.

Om du alltid varit slätrakad och nu äntligen bestämt dig för att börja odla skägg, kommer det största hindret på vägen vara klådan när håret växer. När stråna penetrerar genom huden orsakar de irritation, som resulterar i en klåda som nästan aldrig tycks upphöra och som får de flesta att ge upp och raka av sig skäggväxten. Men tänk på att det är odling vi pratar om. På samma sätt som ett frö behöver kärlek när det växer, behöver ditt skägg samma kärlek när det penetrerar huden. Klådan varar olika lång tid för alla, från några veckor till några månader, men det behöver verkligen inte vara så.

Om du istället upptäcker de helande krafterna i olja för skägget, kommer alla dina bekymmer bara glida iväg. Men att bekämpa klådan är inte det enda skälet till varför du ska använda kvalitets skäggolja, listan är så mycket längre än så.

Här är 6 anledningar att använda skäggolja:

1. Bättre känsla och komfort

När skägg växer kan hårstråna irritera hudytan och orsaka en ganska obehaglig känsla, om huden dessutom är torr är risken stor att det även kommer kännas som miljoner myggbett som aldrig slutar klia på kinder och hals. Lösningen är att massera in ett par droppar olja i skägget och ner till huden för att lindra och bekämpa klådan. Helt enkelt lägg till användning av skäggolja i din dagliga groomingrutin för bättre komfort och resultat.

2. Friskare skäggväxt

En annan anledning till att dagligen använda en kvalitets skäggolja är den långsiktigt positiva effekten på både ansiktshår och hud. När skägg växer sig längre, kan det vara svårare att tvätta och rengöra ansiktet, och när huden torkar ut, känns det som små knivar skär genom huden när hårstråna växer. Skäggoljan kommer återfukta huden så den blir mjuk och smidig, vilket gör att varje hårstrå enkelt kan växa sig starkt utan att irritera eller skava på huden.

Frisk hy innebär mindre finnar, mindre fjällning, mindre irritation. Skägget kommer se fantastisk ut eftersom det får växa i en idealisk miljö. Precis som grödorna exploderar till liv på försommaren när marken är som bäst, så kommer utseendet på skägget vara på topp när huden under är frisk.

3. Snyggare skägg

Troligtvis har du sett din beskärda del av personer med ovårdat skägg. Det ser varken trevligt eller särskilt behagligt ut med ett torrt och frissigt skägg som växer åt alla håll och kanter. Nackdelen med att använda tvål, schampoo och balsam som inte är avsedda för just skägg är att de naturliga oljorna som produceras i hårsäckarna försvinner.

Det här är knappast hälsosamt och gör att skägget och huden blir torr - resultatet blir ett ohälsosamt skägg som ser torrt, frissigt och ovårdat ut. En skäggolja av hög kvalitet hjälper till att återfukta huden och ersätta de naturliga oljorna som försvinner vid rengöring, och får skägget att helt enkelt bli mer hälsosamt och se bättre ut.

4. Fräschare skägglukt

Skägget brukar ibland skämtsamt kallas för haklapp, av goda skäl, då det tenderar att samla på sig små rester vid måltidsintag. Men kombinationen av matrester och torrt skägg bidrar till obehaglig doft. Det värsta är att man efter ett tag blir doftblind, och om man inte har en utarbetad rutin för sin dagliga skäggvård kan det därför vara svårt att själv märka att man luktar unket.

Det är viktigt att tänka både på den synliga och osynliga delen om du vill ha ett skägg som inte bara känns behagligt utan också är stiligt och inbjudande. De flesta kvalitets skäggoljor reparerar skador och har behaglig doft som får ansiktshåret att känna sig rent, fräscht och lukta gott.

5. Mjukare skägg

En av de största effekterna på ditt ansiktshår när du börja använda bra olja för skägget är att det blir mjukare nästan omedelbart. Det här är en stor fördel om du vill imponera på damerna, för vem vill gosa med ett stycke svinto? Applicera skäggolja dagligen.

6. Gör skägget enkelt att styla

Att försöka styla eller ens hantera ett torrt skägg är som att försöka dra en kam genom dött gräs. Stylingen av ansiktshåret blir så mycket lättare när man applicerar några droppar olja i handflatorna och gnider in den i skägget och huden under. Skäggoljan hjälper till att förenkla stylingprocessen och får skägget se ut precis som du tänkt dig. Det kanske bästa av allt är att det krävs väldigt lite olja för att göra väldigt stor skillnad.Det var några av anledningarna till att börja använda kvalitets skäggolja. Det spelar ingen roll om du bara har några fjun i ansiktet eller om du ståtar med ett riktigt fullängds skägg, oljan kommer förändra hanterbarheten, doften och utseendet på ditt ansiktshår, inte bara det, den är även bra för din hud. Köp din egen olja idag och du kommer bli förvånad hur snabbt hälsan och utseendet på ditt skägg kommer förbättras.

Skäggolja bäst i test >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer