Fri frakt över 589 kr

Det har blivit dags för Herr Glamazon att testa och recensera Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch. Håller den rena känslan i sig? Är det bästa mjällschampo? Hjälper det mot kliande hårbotten? Läs vidare här nedan vad Herr Glamazon tycker i sitt mjällschampo test.

Schampo Test Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch

Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch Recension

Som den Glamazon jag är så har jag alltid varit ett fan av svensktillverkad hårvård. Jag tycker att det är häftigt att vi i Sverige kan ta fram så mycket bra på hårvårds-fronten. Lernberger Stafsing är jag ett fan av i synnerhet. Hittills har varje produkt jag använt från Lernberger Stafsing överträffat mina förväntningar. Det har därför varit ett sant nöje att under en längre tid få tvätta håret med Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch och utvärdera resultatet. Jag har provat schampot både med och utan balsam, samt testat hur bra det klarar att tvätta ut stylingprodukter.

Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch har en mild formula som avlägsnar mjäll och ger en friskare och mer välmående hårbotten. Schampot är speciellt framtaget för torr flagnande hårbotten och kan användas varje dag eller som en hårkur vid behov. Formulan balanserar och dämpar klåda för att hålla hårbotten hälsosam.

 

Vad innehåller Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch?

Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch är ett schampo som innehåller selleri. Selleriextrakt återfuktar, minskar sebumproduktionen och balanserar hårbottens mikroflora. I hårvård har selleri även den effekten att det förebygger håravfall och har antiinflammatoriska egenskaper. Eftersom att jag är en ingrediens-nörd och en Glamazon, så gillar jag dessutom att selleriextrakt är fyllt med antioxidanter och vitaminer.

Piroctone olamine har också tillsatts i formulan. Piroctone olamine är en ingrediens som vi ofta ser i mjällschampo. Denna ingrediens används för att behandla och motverka mjäll och hudsvamp. Hudsvamp är en hudåkomma som är orsakad av en svamp. Svampar lever naturligt på huden, men ibland kan det uppstå en obalans som leder till klåda och utslag. Piroctone olamine stimulerar även hårväxten och ger tjockare hår, motverkar håravfall och väcker fler vilande hårsäckar till liv, så att det växer hår ur fler hårsäckar samtidigt. Hårsäckar går i jämna mellanrum in i vilande tillstånd, och vi har fler hårsäckar som befinner sig i vilande läge, än vad vi har hårsäckar aktiverade i växt-läge.

Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch innehåller även glycerin. Denna populära ingrediens skapar ett skydd som låser in fukten i hår och hårbotten. På så sätt ger glycerin ett mjukt och glänsande Glamazon hår. Glycerin finns naturligt i vår hud och hjälper till att skydda huden, påskynda läkning och bevara elasticitet. Glycerin är särskilt bra för torr och känslig hårbotten och dig som har torrt och skadat hår.

Citronextrakt har också tillsatts i Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch. Just extrakt från citron tillsätts ofta i hårprodukter av två anledningar. Dels påverkar citron det yttersta hårskiktet på så sätt att hårstrået fångar och reflekterar ljus bättre, för ett hår som ser friskare och mer hälsosamt ut. Dels fungerar citron på så sätt att det löser upp produktrester och även mineraler från vattnet som fastnat i håret. Känns ditt hår tungt, strävt eller platt? Eller letar du efter ett djuprengörande schampo mot grönt hår? Så kommer extrakt från citron att kunna hjälpa dig med dina hårproblem.

Formulan innehåller även vitamin E. Denna vitamin verkar mjukgörande för hårbotten och kan även hjälpa till att reparera slitna hårtoppar. En annan sak vitamin E gör, är att det ökar blodcirkulationen i hårbotten. På så sätt får hårsäckarna bättre syretillförsel, vilket bidrar till ett friskare hår. Bra syretillförsel motverkar håravfall och är ett måste för ett fint Glamazon hår. Att se till att hårbotten får ordentligt med syre främjar även tillväxten av nytt hår.

Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch Recension

Blåbärsextrakt har tillsatts i Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch. Blåbär är en av de bästa källorna till antioxidanter, som är viktigt om du vill upprätthålla ett vackert Glamazon hår. Blåbär är även rikt på vitaminer och mineraler som är bra både för ditt hår och din hårbotten. Några av vitaminerna i blåbär är vitamin A, vitamin B och vitamin C. Vitamin A har en positiv effekt på hårbottens kollagenproduktion och stimulerar cellförnyelsen. Vitamin B stärker hårbottens skyddsbarriär och vitamin C hjälper till att skydda hårstråna mot slitage.

Detta Lernberger Stafsing schampo innehåller också extrakt från sockerrör, en ingrediens vi på Glamazon gillar för att den är bra för känslig hårbotten. Näringen från sockerrören hjälper till att återställa en optimal fuktnivå, samtidigt som hårbotten blir len och återfår sin naturliga elasticitet. Friskt hår börjar med en frisk hårbotten, sockerrör har även en lugnande effekt och skapar balans i hårbotten. När hårbotten mår bra får håret mer styrka och ett hälsosammare utseende.

Apelsinextrakt har tillsatts i formulan för sin mjukgörande och lugnande effekt för hårbotten. Apelsin har även antimikrobiella, renande, och tonande egenskaper. Här kan jag säga att apelsin är bra för att få ett härligt Glamazon hår helt fritt från mjäll. I och med apelsinens antimikrobiella effekt är det en ingrediens som hjälper till att motverka den hårbottensvamp som är själva orsaken till mjäll och gör det här till ett bra schampo mot svamp i hårbotten.

Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch innehåller även extrakt från gojibär. Detta är en mycket effektiv antioxidant som även mjukgör och återfuktar håret. Gojibär är ett av de mest näringsrika bären som finns på vår jord och är känt för att det innehåller mer C-vitamin än apelsin. I traditionell kinesisk medicin, har gojibär använts för sina anti-age egenskaper. Vi på Glamazon gillar gojibär lite extra för sin mjukgörande effekt och att de hjälper huden att behålla sin naturliga fuktighet.

Naturliga extrakt från meleguetapeppar har också tillsatts i formulan. Meleguetapeppar är en medicinalväxt som använts i århundraden i Västafrika. Som aktiv ingrediens i hårvård, tillsätts meleguetapeppar för sina antimikrobiella egenskaper och sin förmåga att motverka svamp. Meleguetapeppar motverkar tillväxt av bakterier i hårbotten. Händer det ibland att du får acne i hårbotten, så är meleguetapeppar bra för att motverka det. Och som du vet, så börjar ett vackert Glamazon hår med en frisk hårbotten.

Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch har även extrakt från sockerlönn i sin formula. Sockerlönn bidrar till långvarig återfuktning av hår och hårbotten. Sockerlönn är rikt på mineraler, vitaminer och aminosyror. Vi på Glamazon gillar sockerlönn för dess skyddande egenskaper och för att det motverkar uttorkning av hårbotten. Mjäll uppkommer ofta när det är en obalans i hårbotten och när hårbotten är fet och torr på samma gång. Därför är sockerlönn bra för att både förebygga och motverka mjäll.

Slutligen hittar vi extrakt från acaibär i Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch. Acaibär är ett näringsrikt bär som har blivit väldigt populärt tack vare dess positiva effekter på hälsan. Acaibär är en så kallad superfrukt och har ett högt innehåll av antioxidanter, fibrer och nyttiga fetter. Vi på Glamazon uppskattar acaibär speciellt för dess antibakteriella egenskaper och för förmågan att hålla hårbotten i en bra balans.

Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch Recension

Till Produkten >>>

Hur ofta ska man tvätta håret med Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch?

När jag tvättat håret med Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch har jag märkt att det har en väldigt bra rengörande effekt. I bruksanvisningen står det att man ska löddra upp och skölja ur håret två gånger. Det har jag faktiskt inte gjort. Jag har bara blött håret, masserat in schampot i hårbotten, låtit det verka i några minuter och sköljt ur. Det har fungerat bra för att ge mig ett Glamazon hår och jag skulle säga att två eller tre gånger i veckan är lagom på frågan hur ofta ska man tvätta håret med Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch.

Hur rent blir håret med Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch?

När jag tvättar håret med Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch så blir mitt hår absolut rent. Även om jag har tunga hårstyling produkter, som exempelvis hårvax, så blir det rent efter bara en schamponering. Men eftersom det är ett schampo för torr hårbotten, så har det en bra återfuktande effekt. En sak vi på Glamazon gillar lite extra med det här schampot är att man slipper sträv och stramande hårbotten.

Behöver man mycket eller lite schampo för resultat?

Jag personligen tycker att det behövs ganska mycket schampo för att ge resultat. Men eftersom jag verkligen vill att formulan ska täcka hela hårbotten, känns det bra. Det känns som att att jag får ut den fulla effekten av schampot då. Jag vill ju ha ett snyggt Glamazon hår som känns rent och luftigt och samtidigt slippa min torra kliande hårbotten. Jag vill ju även att alla bra ingredienser ska få chansen att verka ordentligt för att på så sätt avlägsna allt mjäll.

Vad doftar Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch?

Jag tycker att Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch har en en frisk behaglig och söt doft. Doften på schampot känns lite blommig och lite godis-aktig. Jag skulle säga en blandning av viol och skumsvampar. Men doften är lätt och diskret, så efter att man sköljt ur schampot så känner man bara doften om man luktar direkt på håret. Kompositionen är så pass neutral att den inte "stör" och inte heller skär sig med din herrparfym.

Vem passar Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch för?

Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch passar för dig som vill ha ett snyggt och rent Glamazon hår. Du får ett glänsande, lätt hår fyllt av volym. Det här är bra för dig som letar efter ett schampo för tunt hår. Men du får inte bara volym utan du får även en återfuktad och välmående hårbotten. Så säg farväl till din torra kliande hårbotten med mjäll. Och säg hej till en hårbotten som inte alls känns torr, som har slutat klia och verkligen både ser och känns mer hälsosam ut.

Behöver man komplettera schampot med något annat?

Efter att jag tvättat håret och sköljt ut Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch känns mitt hår mjukt och lätt att reda ut med en hårkam eller hårborste herr. Har du torrt hår eller en tendens till tovor så är det bra att komplettera med balsam, även om jag inte tycker att det behövs efter varje gång jag tvättat håret. Ett populärt balsam för män på Glamazon som kompletterar schampot maximalt är Lernberger Stafsing Conditioner Anti-flake & Anti-itch. Lägg gärna till Lernberger Stafsing Scalp Serum i din hårvårdsrutin. Serumet lugnar och återfuktar en torr eller flagande hårbotten.

 

Hur är förpackningen på Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch?

Förpackningen på Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch känns riktigt Glamazon. Schampot kommer i en avlång rund vit plastflaska med kork. Flaskan är tillverkad i greppvänlig plast och korken är enkel att öppna och stänga med en hand. Korken är en klassisk snäppkork, en sådan du har exempelvis på en ketchup. Men den är är lite mer designad och snygg. Flaskan är lite lätt mjuk, och du får ut schampot genom att trycka lätt på flaskan. Eftersom att korken är helt platt, går det bra att ställa flaskan upp och ner, mot slutet när det börjar bli lite schampo kvar i flaskan. Smidigt, enkelt och snyggt.

Hur är formulan på Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch?

Formulan på Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch känns rätt tjock och krämig men är samtidigt ganska rinnig. Har man mycket hår, kan man behöva ta schampo flera gånger. För om man tar för mycket schampo på en gång, rinner det ur händerna. Schampot är lätt att arbeta in och löddra upp och färgen på formulan är något mellanting mellan vit och genomskinlig. Vi på Glamazon gillar det här löddret, det är ett mjukt härligt lödder som känns lite som en kudde.

Är Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch bästa schampo för torr hårbotten?

Lernberger Stafsing Shampoo Anti-Flake & Anti-Itch är ett riktigt bra schampo för torr hårbotten. Det jag gillar med det här schampot är att det är ett mjällschampo med återfuktande effekt och utan svalkande effekt. Det ger ett otroligt vackert och rent Glamazon hår, samtidigt som hårbotten känns märkbart mer återfuktad. Det här schampot låter dig säga hej då till en torr hårbotten, och välkomna en mer hälsosam och välmående känsla. Detta är en mycket stark kandidat till att bli bästa schampo för torr hårboten år efter år. 

Till Lernberger Stafsing >>>

 

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo är synonymt med lyxiga schampon infuserade med ren parfym, där varje doft har tydliga toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Noble Isle är starkt övertygade om dofternas kraft att förbättra humör, väcka minnen och skapa en känsla för en...

Läs mer

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer