Edwin Jagger Shaving Cream Recension

Skäggolja från Edwin Jagger har länge varit ett självklart val för skäggprydda män, men är deras rakkräm bästa valet för slätrakade herrar? När det kommer till våtrakning vill man ha en bra rakkräm som underlättar för hyveln att komma närmare huden. Man vill att den ska dofta gott, göra rakningen behaglig och skön. Vilken rakkräm av Limes & Pomegranate, Sandalwood och Aloe Vera passar din hudtyp? vilken av varianterna doftar bäst? Hur bra är rakkrämen?

Det har blivit tid för Herr Glamazon att testa Edwin Jagger Shaving Cream. Vad innehåller de tre populära rakkrämerna? Hur fungerar formulan med säkerhetshyvel? Hur arbetar den med moderna rakhyvlar som Gillette Fusion eller Mach3? Hur är rakkrämen att bruka med eller utan rakborste? Hud blir löddret? Läs vidare och se vad Herr Glamazon tycker om Edwin Jagger Premium Shaving Cream i sin recension och test av rakkräm här nedan.

Edwin Jagger Shaving Cream Recension

Recension av Edwin Jagger Shaving Cream

Min Edwin Jagger DE89 rakhyvel har länge varit ett av mina bästa inköp jag gjort. Jag bokstavligen älskar att använda min säkerhetshyvel vid rakning så det här är ett test jag sett fram emot. Neil Jagger som grundat Edwin Jagger är kung på rakborstar och hyvlar men nu ska inte den här recensionen handla om verktygen utan det är ett test av rakkräm herr som gäller.

Måste ändå medge att jag hade extremt höga förväntningar på rakkrämen eftersom rakhyvlarna och borstarna från Edwin Jagger är så lätta att tycka om. Även skäggoljan från Edwin Jagger är en mycket trevlig bekantskap. Rakkrämen är inget undantag den är en behaglig erfarenhet. En Edwin Jagger rakkräm gör vad den ska och lite till. Sedan är det lite beroende på vad man vill ha för effekt och vilken hudtyp man har men det tänkte jag återkomma till lite längre ned i min recension.

Edwin Jagger Premium Shaving Cream finns nämligen i tre olika versioner med olika dofter och egenskaper för huden. De är uppbyggda på exakt samma sätt men har sedan en liten bonus ingrediens som toppar formulan och ger rakkrämen det där lilla extra. Man kan säga att det finns en Edwin Jagger rakkräm för oss alla, vilken som är min favorit och vad jag tycker om dem kommer som sagt nämna lite längre ned i mitt test av rakkräm.

Vad innehåller Edwin Jagger rakkrämen?

Edwin Jagger Shaving Cream finns i tre olika varianter och alla har sin unika formula beroende på vilken hud man har och vad man efterfrågar för effekt av sin rakkräm. Jag kommer gå igenom alla de unika egenskaperna för varje rakkräm, men tänkte först börja med basen som alla tre är byggda på. De två huvudingredienserna i en Edwin Jagger rakkräm är Glycerin som hjälper till att bilda en vätskereservoar för att skydda huden mot rakbladet och reparera översta hudlagret.

Den stora fördelen med att tillsätta just Glycerin är att det har en mycket bra förmåga att binda fukt, sprider sig snabbt över huden och hjälper till att öka penetrationen av de andra aktiva ingredienserna i formulan. Den andra huvudingrediensen i rakkrämarna från Edwin Jagger är Bivax. Det hjälper till att ge fasthet till rakkrämen och har även en mycket bra förmåga att binda vatten.

Fördelen med bivax är dess fuktbevarande och mjukgörande egenskaper som ger en skyddande känsla till huden utan att täppa till porerna. Bivaxet hjälper även till att bevara värmen och fukten som behövs vid rakningen och det bidrar även till att lugna irriterad hud. Dessa två huvudingredienser gör en Edwin Jagger rakkräm väldigt behaglig och uppskattad att använda. Det som skiljer de tre rakkrämarna åt är följande.

Edwin Jagger Premium Shaving Cream Aloe Vera

Test av Edwin Jagger Aloe Vera Shaving Cream

Denna rakkräm är utmärkt för känslig hud och har förutom Glycerin och Bivax även ekologisk Aloe Vera i sin formula. Fördelen med Aloe Vera är att det stöder hudens naturliga fuktbalans, gör huden mjuk samtidigt som ingrediensen svalkar, lugnar, stillar klåda och ökar hudens syreupptagning. Aloe Vera innehåller även en liten mängd salicylsyra som ger Edwin Jagger Shaving Cream Aloe Vera en lätt exfolierande egenskap som hjälper till att motverka inåtväxande hårstrån och irritationen vid rakningen.

Till Produkten >>>

Edwin Jagger Premium Shaving Cream Limes & Pomegranate

Test av Edwin Jagger Shaving Cream Limes & Pomegranate

Förutom Glycerin och Bivax innehåller Edwin Jagger Shaving Cream Limes & Pomegranate även granatäpple som är full av antioxidanter och gör huden mjuk och elastisk. Fördelen med granatäpple är dess anti-inflammatoriska egenskaper som gör sig bra vid rakning. Formulan hjälper även till att boosta kollagenproduktionen och cellförnyelsen vilket gör rakkrämen attraktiv för mogen hud. Dess välgörande egenskaper skyddar, lugnar och återställer huden vid rakning och Limes & Pomegranate rakkrämen passar särskilt normala och känsliga hudtyper.

Till Produkten >>>

Edwin Jagger Premium Shaving Cream Sandalwood

Test av Edwin Jagger Shaving Cream Sandalwood

I denna rakkräm har Edwin Jagger tillsatt Sandelträolja till formulan förutom basen med Glycerin och Bivax. Sandelträoljan har många fördelar när det kommer till rakning som att lugna och lindra vid små skärsår. Den är även uppskattad för sin förmåga att stimulera blodcirkulationen. En annan förmån med att Edwin Jagger Shaving Cream Sandalwood innehåller Sandelträolja är att rakkrämen är bakteriedödande, antiseptisk och svamphämmande vilket hjälper huden att komma i balans. Formulan passar alla hudtyper, och lämpar sig speciellt bra för hud i obalans.

Till Produkten >>>

Formulan i de tre rakkrämarna skiljer sig lite från varandra men alla är ett vinnande koncept. Edwin Jagger är rakning och kan sin sak. När man köper en Edwin Jagger rakkräm så kan man vara säker på att man får en produkt som kommer bidra till den våtrakning man efterfrågar.

Hur är Edwin Jagger rakkrämen att använda med rakborste?

Edwin Jagger Shaving Cream är ett tillfredsställelse att ta i anspråk tillsammans med en klassisk rakborste. Jag har prövat att testa rakkrämen genom att dels löddra alla tre varianterna med en borste i skål och även genom att löddra upp alla tre rakkrämarna direkt i ansiktet med rakborsten.

När det kommer till löddret så har alla samma egenskaper och fungerar med båda teknikerna så det är mer en fråga om smak vilken teknik man vill använda sig av. Personligen föredrar jag att vispa upp löddret i en rakkopp med borste när jag använder Edwin Jagger Shaving Cream då jag tycker löddret blir bättre och skönare.

Löddra rakkrämen med rakborste direkt i ansiktet

Att löddra Edwin Jagger Shaving Cream direkt i ansiktet med rakborste är smidigt och enkelt. Du behöver bara se till att rakborsten är tillräckligt fuktig och varm, lägg på rakkräm därefter direkt från tuben på toppen av borsten och applicera sedan den i ansiktet med lätta cirkulerande rörelser. Formulan är rätt lätt i konsistensen så man får arbeta lite med rakborsten tills man täckt huden som ska rakas med ett tillfredsställande lödder.

Om man vill använda denna teknik så är en best badger, svinborst eller syntetborste att föredra. Svinborst och grävlingsborstar av best badger kvalitet ger en skön rivig känsla. De ger en lättare peeling när man löddrar upp i ansiktet som även hjälper till att motverka inåtväxande skäggstrån. Själva tekniken är superenkel, däremot så kan rakkrämen tendera att vara lite för tunn i konsistensen och kräver sin övning så man lär sig mängden rakkräm man ska klicka ut på borsten för att få ett bra resultat.

Löddra rakkrämen med rakborste i skål

Den andra tekniken att vispa upp löddret i en rakkopp eller skål med borste lämpar sig bra för Edwin Jagger Shaving Cream. Det kräver visserligen lite mer tid, men resultatet blir så mycket bättre.

Använder du Edwin Jaggers rakkräm i tub så behöver du bara trycka ut en liten klick i en skål eller kopp. Alternativt om du använder Edwin Jaggers rakkräm i burk kan du löddra direkt i burken på samma sätt som med en raktvål. Tillsätt några droppar varmt vatten och därefter börjar du vispa rakkrämen med en rakborste som är fuktad i varmt vatten.

Formulan är väldigt lätt i sin konsistens så det kommer krävas en del vispande för att få bort luftbubblorna, men det är det värt. Arbeta med lätta, cirkulerande rörelser tills du fått det fluffiga lödder du vill ha. Det ska vara som lätt vispgrädde. Jag är själv först nöjd, när jag kan vända koppen uppochner utan att rakkrämen rinner ut. När man sedan applicerar rakskummet så är det mjukt, lätt och behagligt. Det täcker utmärkt, doften blir mer framträdande och glidförmågan på rakbladet upplever jag som bättre med den här formen av lödder, än när man applicerar rakkrämen direkt i ansiktet med borste. Edwin Jagger Shaving Cream är en rakkräm för klassisk våtrakning som kommer till sin fulla rätt när den först får löddras upp i skål med en rakborste.

Test av Rakkräm Edwin Jagger Shaving Cream

Går det använda Edwin Jagger Shaving Cream utan borste?

Det går alldeles utmärkt att använda Edwin Jagger Shaving Cream utan borste. Man behöver inte mycket alls, utan det räcker med en liten klick på ett finger för att smörja och tvåla in ansiktet. Tekniken är densamma som vid applicering direkt i ansiktet med rakborste. Krämen lägger sig som en fin vit hinna över huden och om huden inte är tillräckligt fuktig kan hinnan kännas lite klistrig. Nycken för att få till ett bra resultat är fukt.

Effekten av rakkrämen är mycket bra med den här tekniken och den ger ett tillfredställande skydd som gör att det går att va lite aggressiv med framförallt säkerhetshyvel. Om man tycker att rakkrämen blir lite för tjock och klistrig i konsistensen så rekommenderar jag att använda Edwin Jagger Hydrating Pre Shave Lotion före rakkrämen då det tar rakningen till en ny nivå. Edwin Jagger rakkrämen är perfekt och mycket enkel att använda som den är särskilt vid rakning med Fusion eller Mach3.

Hur fungerar Edwin Jagger Shaving Cream med säkerhetshyvel?

Den är väldigt bra att använda med säkerhetshyvel om man först löddrar rakkrämen i en skål och sedan applicerat det vispade rakskummet med borste. Då är rakkrämen som gjord för att användas med en klassisk säkerhetshyvel. Känslan, glidförmågan och resultatet blir mycket bra. Om man däremot har löddret direkt i ansiktet med borste så blir glidförmågan inte så tillfredställande för en säkerhetshyvel och man måste ha Edwin Jagger Hydrating Pre Shave Lotion eller väldigt mycket vatten för att gå i mål med ett fullgott resultat.

Har du applicerat rakkrämen med fingrarna så kommer det gå bra att raka sig med säkerhetshyvel. Det går även vara rätt aggressiv i sin rakning då formulan på rakkrämen blir lite tjockare och ger ett bra skydd mot rakbladet. Edwin Jagger är bra på säkerhetshyvlar och deras rakkräm lämpar sig mycket bra för rakning med just en säkerhetshyvel, särskilt vid en klassisk våtrakning där man förberett huden inför rakningen enligt alla konstens regler. Det är bara låta din säkerhetshyvel arbeta utan problem.

Hur fungerar Edwin Jagger Shaving Cream med Mach3 eller Fusion?

Rakkrämen är som gjord för att använda med en Gillette Mach3 eller Gillette Fusion rakhyvel, den fungerar bättre med dessa modeller än med en säkerhetshyvel. Vill man göra rakningen med Gillette Fusion och Mach3 lite lyxigare kan man köpa rakhyvel med ett gediget skaft från Edwin Jagger som passar dessa två populära varianter på rakblad. Det spelar sedan ingen roll vilken teknik man använder för att applicera Edwin Jagger Shaving Cream eftersom löddret fungera mycket tillfredställande med alla varianter.

Rakbladet från både Gillette Fusion och Mach3 glider utan svårigheter och ger et perfekt resultat. Formulan på rakkrämen är väldigt bra anpassad för flerbladsrakhyvlar som Mach3, Fusion och Bulldog Original Bamboo Razor då den inte kloggar igen rakbladet utan levererar en smidig, enkel och behaglig rakning. Om du rakar dig med en flerbladhyvel så är Edwin Jagger Shaving Cream rakkrämen för dig.

Ger Edwin Jagger rakkrämen ett bra lödder?

Om man vispar upp rakkrämen med rakborste i skål så ger den ett bra lödder som fluffigt, lätt och skönt. Däremot så är Edwin Jagger Shaving Cream svår att löddra direkt i ansiktet med borste eller fingrar. Så svaret på frågan om Edwin Jagger rakkrämen ger ett bra lödder är både ja och nej. Löddra direkt i ansiktet fungerar men löddret blir sådär. Men om man löddrar i skål med rakborste blir löddret väldigt bra. Detta är en rakkräm för klassisk våtrakning.

Behöver man mycket eller lite för resultat?

För att vara så lätt i formulan är Edwin Jagger Shaving Cream förhållandevis väldigt dryg. Det behövs inte mycket alls för att täcka ansiktet eller för att vispa upp ett trevligt, fluffigt rakskum. En Edwin Jagger rakkräm är dryg.

Hur är Edwin Jagger Shaving Cream doften?

Edwin Jagger Shaving Cream finns i tre olika dofter och varje doft har sin unika egenskap. Beroende på hudtyp så är det är en smaksak vilken av dofterna man föredrar. Jag har under längre tid prövat alla tre dofterna och ska försöka ge en rättvisande bild av dem.

Edwin Jagger Premium Shaving Cream Aloe Vera

Test av Edwin Jagger Shaving Cream Aloe Vera

Formulan på Edwin Jagger Premium Shaving Cream Aloe Vera är framtagen för känslig hud och doften på den här rakkrämen är diskret, fräsch och tilltalande. Kompositionen är som en trevlig örtträdgård med svaga noter av koriander och rosmarin där uppfriskande vindar från intilliggande citronlundar gör sig påminda. Doften gör sig bra på rakkräm och den fräscha kompositionen förhöjer känslan av rakningen.

Man känner sig helt enkelt ren och nytvättad. Doften stannar kvar så länge man rakar sig men försvinner direkt när man är färdig vilket gör den utmärkt att bland med andra produkter. Edwin Jagger Aloe Vera är en naturlig känslig doft av citron som man uppskattar på just rakkräm eftersom kompositionen matchar det mjuka löddret perfekt. En doft som rekommenderas för den som vill ha nått bra, diskret och fräscht.

Till Produkten >>>

Edwin Jagger Premium Shaving Cream Limes & Pomegranate

Test av Edwin Jagger Limes Pomegranate Shaving Cream

Edwin Jagger Limes & Pomegranate har en intensiv, fräsch och livlig doft. Den har en komposition som väcker känslan av salta bad, sommar och sol. Doften man först tänker på när man börjar applicera rakkrämen är färska limeklyftor, apelsinjuice och apelsinskal. Man får först lite känslan av att man just skalat en stor apelsin eller hällt upp ett glas apelsinjuice, men låt dig inte narras av de första intensiva noterna när du applicerar Edwin Jagger Premium Shaving Cream Limes & Pomegranate.

Efter vågen av apelsin börjar noter från lime och grannäpple frigöra sig och gör doften till en del av rakupplevelsen som blir mycket angenäm. Det här är en väldigt trevlig doft som passar förträffligt till formulan på Limes & Pomegranate rakkrämen. Kompositionen ger en boost och upprymd känsla. Perfekt om man rakar sig på morgonen. Intensivt, livligt och fräscht är melodin för denna rakkräm.

Till Produkten >>>

Edwin Jagger Premium Shaving Cream Sandalwood

Test av Edwin Jagger Sandalwood Shaving Cream

Edwin Jagger Sandalwood är en av de bästa dofter som gjorts på skäggolja, men på rakkräm tenderar noterna av sandelträ, bergamott, geranium och kanel bli lite övermäktig. Kompositionen är lite jordig, söt och blommig på samma gång. Det är som att man ska raka sig i en daggfrisk trädgård omgiven av blommande pelargoner med en stor kopp nybyggd kaffe och några kanelbullar direkt från ugnen på handfatet.

Själva doften är harmonisk och man kan ana lite sandelträ men de andra noterna gör doften mer till harmoniska lediga dagar än en uppfriskande, fräsch rakupplevelse. Nu är detta inget dåligt för det här är en mycket bra doft som passar alla tillfällen. Edwin Jagger Premium Shaving Cream Sandalwood fungerar både på morgonen och på kvällen. Själva doften är diskret och den är enkel att matcha med andra produkter och man förstår varför just den här doften blivit så populär på skäggolja men den är även ett utmärkt val för rakning.

Till Produkten >>>

Hur är förpackningen på rakkrämen?

Det finns två olika förpackningar på Edwin Jagger Premium Shaving Cream. Den finns i en smidig och lätthanterlig tub på 75ml. Tuben är enkel att använda, lätt att ta med och få önskad dosering. Rakkrämen finns även i en 100ml burk som är att föredra tillsammans med rakborste så man inte behöver hålla på med fingrarna i burken. Det är bara löddra upp med rakborsten och efter man är färdig är det bara stänga locket på burken. Båda förpackningarna har sina fördelar och det är en smakfråga om man föredrar tub eller burk.

Behöver man komplettera rakkrämen med några andra produkter?

En rakhyvel är ett måste, Rakkrämen fungerar utmärkt med både Fusion eller Gillette Mach3 rakhyvel den är även en trevlig upplevelse med en klassisk säkerhetshyvel. Vill man ha det perfekta raklöddret är även en rakborste och rakskål att föredra. Edwin Jagger Hydrating Pre Shave Lotion är en mycket uppskattad produkt som underlättar rakningen och har du inte prövat den tidigare så är den att rekommendera. Även en återfuktande after shave balm är bra att komplettera med, förslagsvis i samma trevliga doft som på din Edwin Jagger rakkräm.

Kort sammanfattning av Edwin Jagger Shaving Cream:

Det här är främst en rakkräm att använda med en flerbladshyvel som Gillette Fusion eller Mach3. Den fungerar även bra med säkerhetshyvel men då måste löddret visspad upp innan i skål och appliceras med rakborste. Jag har testat Edwin Jagger Premium Shaving Cream med tre olika sorters rakhyvlar gånger tre olika metoder på applicering av rakkrämen gånger tre olika formula, så det har blivit väldigt många rakningar med Edwin Jagger rakkrämen.

Min helhetskänsla är att alla tre versionerna är bra och har sina fördelar. Min favorit är Edwin Jagger Premium Shaving Cream Aloe Vera i kombination med att vispa lödder i skål och applicering med rakborste. Men jag gillade även att göra snabbrakningar med denna rakkräm genom att applicera med fingrarna och raka med Fusion eller Mach3.

Det jag gillar så mycket med just Aloe Vera rakkrämen är att den är väldigt neutral men ändå så pass fräsch att man får den där rena, friska känslan. Det här är en stark kandidat till rakkräm bäst i test för känslig hud.

Jag uppskattade även de återfuktande egenskaperna på Edwin Jagger Premium Shaving Cream Sandalwood. Doften på den här rakkrämen är väldigt trevlig och formulan passar alla hudtyper vilket är ett plus. Nackdelen är att man måste se upp lite med efterföljande produkter men som tur är, så är ju sandelträ noten den vanligaste doftkomponenten för groomingprodukter för män. Det är såldes lätt att hitta matchande produkter till Edwin Jagger Sandalwood.

Även Edwin Jagger Premium Shaving Cream Limes & Pomegranate har sina bra fördelar. Anti-age egenskaperna och den pigga känslan rakkrämen ger är mycket trevlig. Doften bidrar stort till att ge en ungdomlig upplevelse med sin uppfriskande apelsin karaktär. Nackdelen med Limes & Pomegranate är att man måste vara lite försiktig med efterföljande produkter då doftnoterna kan tendera att skära sig väldigt ordentligt. Även att tänka på nära porerna är öppna vid rakningen eller under varma dagar när man svettas mycket. Är man medveten om detta så är Limes & Pomegranate en mycket bra doft framförallt på rakkräm.

Alla tre rakkrämerna fungerar utmärkt, de ger ett bra resultat och är uppskattade. Det har varit ett trevligt nöje att få testa Edwin Jagger Premium Shaving Cream och rakar du dig med Fusion eller Mach3 så bör du pröva den här rakkrämen redan i dag.

Till Edwin Jagger >>>