Fri frakt över 589 kr

Det är alltid något speciellt med känslan av att raka sig utan röda prickar. Att få en slät, ren hud efteråt kan ge dig den där sköna upplevelsen av fräschhet. Men, varför får man röda prickar när man rakar sig? Ibland kan denna njutningsfulla ritual fördärvas av just detta. Dessa prickar efter rakning kan minska ditt självförtroende och skapa obehag. Men oroa dig inte. Denna guide är din lösning. Här kommer vi på Glamazon att dyka djupt in i orsakerna och avslöja hemligheterna för att undvika röda prickar vid rakning och hur man får bort röda prickar efter rakning snabbt.

Hur undviker man röda prickar efter rakning

Allt du behöver veta om röda prickar efter rakning och hur du undviker dem

Tänk på din hud som ett mästerverk - ett blankt canvas redo att visas upp som den bästa versionen av dig själv. Varje rakning ska lämna ditt ansikte jämnt, fräscht och strålande - inte prickigt och irriterat.

Röda prickar efter rakning är faktiskt mycket vanliga och kan påverka människor med alla hudtyper. Dessa irriterande små knölar är resultatet av hårsäckar som blir inflammerade. Detta kan inträffa av flera skäl, från brist på förberedelse, rakningsteknik eller hudvården efter rakningen.

För att effektivt bekämpa och förhindra dessa röda prickar är det viktigt att förstå varför de uppstår, hur man kan förhindra dem, och vilka behandlingar som fungerar bäst för att lindra dem när de uppträder. Vi kommer att utforska varje aspekt av detta problem, från hur man förbereder huden för rakningen till val av rätt verktyg till bästa praxis för hudvård efter rakning.

Att kunna raka sig utan att behöva oroa sig för att få röda prickar efter rakning kommer att göra en stor skillnad i din dagliga rutin. Låt oss börja resan mot en jämnare, mer strålande och prickfri hud!

Varför får man röda prickar när man rakar sig?

Röda prickar på huden efter rakning, är även kända som rakfinnar, är ett vanligt problem för många. Men varför uppkommer dessa irriterande små röda prickar?

Inflammation i hårsäcken

När man rakar sig skär man i regel av hårstrået vid själva hudytan. Men om man inte förberett huden korrekt eller eftervården varit bristfällig, så kan håret i värsta fall börja växa inåt istället för utåt. Detta fenomen kallas för inåtväxande hårstrån. När detta inträffar kan huden reagera genom att få en inflammation i hårsäcken eller runt det inåtväxande hårstrået. Resultatet är ofta små, ömmande, röda prickar vid rakning som kan vara både smärtsamma och estetiskt störande.

Gamla och trubbiga rakblad

Att byta rakblad regelbundet är A och O för en smidig och behaglig rakningsupplevelse. Ett gammalt eller trubbigt rakblad skär inte håret rent, vilket kan leda till hårstrå inte växer rakt. Dessutom kan ett sådant blad dra av stråna i stället för att skära av dem, vilket i sin tur skapar mikroskador i huden som kan främja uppkomsten av röda prickar när man rakar sig. Genom att alltid använda nya och skarpa rakblad och byta dem i tid bidrar du till en bättre rakning och minskad risk för hudirritation.

Otillräcklig förberedelse före rakning

En lyckad rakning börjar alltid med rätt förberedelse. Genom att exfoliera huden före rakning så avlägsnas döda hudceller, vilket minskar risken för tilltäppningar som i sin tur kan leda till inåtväxande hårstrån eller irritation. Dessutom är en bra rakgel eller rakkräm avgörande för att skapa en skyddande barriär mellan huden och rakbladet. Att raka på torr hud eller med otillräckligt skydd kan leda till ökad friktion, vilket direkt kan orsaka irritation och röda prickar vid rakning.

Rakning i fel riktning

Även om det kan kännas som att man får en mycket närmare rakning genom att raka mot hårets växtriktning, så kan detta faktiskt öka detta risken för irritation eller inåtväxande hårstrån. Det bästa är att alltid börja med att raka medhårs för att avlägsna det mesta av håret, och sedan, om så önskas, kan man raka försiktigt mothårs för en extra slät finish.

Bästa tipsen för att undvika röda prickar efter rakning

Att undvika röda prickar efter rakning innebär i huvudsak att ta hand om din hud på rätt sätt och följa några viktiga rakningstekniker. Genom att ändra några vanor kan du märkbart förbättra din rakningsupplevelse. Låt oss gå igenom några av de mest effektiva tipsen om hur man rakar sig:

Välj ett vasst rakblad

Se alltid till att du använder ett vasst rakblad. Trubbiga rakblad kan slita på huden och dra bort håret i stället för att skära, vilket orsakar irritation och röda prickar vid rakning. Byt ut rakbladet regelbundet för att minimera risken för detta.

Förbered din hud ordentligt före rakning

Förberedelse är nyckeln om man vill raka utan röda prickar. Börja med att rengöra ansiktet noggrant med en ansiktsrengöring för att ta bort smuts och olja. Använd sedan en ansiktspeeling för att exfoliera huden och ta bort döda hudceller. Detta hjälper till att lyfta upp skäggstråna och förhindrar inåtväxande hårstrån och röda prickar vid rakning. Slutligen, applicera en pre-shave olja eller lotion för att mjuka upp skäggstråna och förbereda huden för rakbladet.

3 Bra produkter för att undvika röda prickar vid rakning

För att hjälpa dig lite på vägen för att undvika röda prickar vid rakning, så är det här tre bra produkter som bidrar till att ta din hudförberedelse till nästa nivå:

Recipe for Men Facial Cleanser

Slipp röda prickar vid rakning med Recipe for Men Facial Cleanser

Till Produkten >>>

Denna djuprengörande ansiktsrengöring från Recipe for Men är speciellt utformad för att effektivt rengöra och fräscha upp din hud. Den tar bort överflödiga oljor och smuts utan att torka ut huden, vilket gör den idealisk att använda innan rakning.

Brickell Renewing Face Scrub

Raka utan röda prickar med Brickell Renewing Face Scrub

Till Produkten >>>

Renewing Face Scrub från Brickell exfolierar huden varsamt men effektivt för att ta bort döda hudceller. Formulan hjälper till att återfukta, mjukgöra och förhindra inåtväxande hår. Med naturliga och organiska ingredienser är den en kraftfull, men ändå en skonsam, lösning för att förbereda din hud för rakning.

Edwin Jagger Hydrating Pre Shave Lotion

Minimera röda prickar vid rakning med Edwin Jagger Hydrating Pre Shave Lotion

Till Produkten >>>

Denna Pre Shave Lotion från Edwin Jagger är berikad med naturliga ingredienser för att mjuka upp skäggstråna och förbereda huden för en nära och bekväm rakning. Den lämnar huden stärkt, återfuktad och skyddad, vilket minimerar risken för irritation och röda prickar vid rakning.

Använd alltid rakgel eller rakskum

Använd alltid en rakgel eller ett rakskum som bygger upp en skyddande barriär mellan huden och rakbladet. Detta hjälper till att minska risken för skärsår och hudirritation som i sin tur kan leda till röda prickar vid rakning. En annan fördel med dessa produkter är att de även bidrar till att mjuka upp hårstråna och minimerar friktionen när rakbladet glider över huden, vilket ger en behagligare rakning. Välj produkter som innehåller glycerin eller sheasmör, eftersom dessa kan hjälpa till att återfukta och lugna huden.

Raka alltid medhårs

Ha som vana att alltid börja med att raka medhårs, snarare än mot hårets växtriktning med din rakhyvel. Det är en av de mest effektiva strategierna för att undvika röda prickar vid rakning men öven för att motverka inåtväxande hår och hudirritation. När du rakar mot hårets riktning kan detta resultera i att rakbladet drar ut hårstrået i stället för att skära av det, vilket i sin tur kan orsaka inflammation och öka risken för rakfinnar och inåtväxande hår.

Vi rekommenderar också att du använder en säkerhetshyvel för din rakning. Till skillnad från flerbladiga rakhyvlar, som rakar samma ställe på huden flera gånger, ger säkerhetshyvlar en skonsam, men ändå effektiv, rakning. De har endast ett blad, vilket innebär mindre friktion mot huden och därmed minskar risken för irritation och röda prickar.

Att raka medhårs och använda en säkerhetshyvel kan ta din rakningsupplevelse till nästa nivå och hjälpa dig att undvika röda prickar efter rakning.

De bästa rakprodukterna för rakning utan röda prickar

För att uppnå rakning utan röda prickar behöver du rätt produkter. Som vi tidigare nämnt så behöver du en bra rakkräm eller ett raklödder som skapar en skyddsbarriär mellan huden och rakbladet, och vi har även nämnt vikten av att raka sig med säkerhetshyvel för att minska risken för röda prickar och irritation. Dessa tre rakprodukter är bästa valet och kommer att ge dig en närmare och mer bekväm rakning.

Percy Nobleman Shaving Cream

Percy Nobleman Shaving Cream hjälper till att undvika röda prickar efter rakning

Till Produkten >>>

Percy Nobleman Shaving Cream är en lyxig rakkräm som skapar ett rikt, krämigt lödder för en bekväm rakning. Den unika unika Percy Nobleman formulan skyddar huden och mjukar upp skäggstråna, vilket gör att rakbladet glider smidigt över huden vilket hjälper till att undvika röda prickar efter rakning.

Depot No.411 Shaving Foam

Raka utan röda prickar med Depot No.411 Shaving Foam

Till Produkten >>>

No.411 Shaving Foam från Depot male tools & co är en extra tjock rakskum som ger optimala glidande egenskaper för att raka utan röda prickar. Formulan lyfter och mjukar upp skäggstråna, vilket ger en smidig och bekväm rakning, och dess fuktgivande egenskaper hjälper till att hålla huden återfuktad och skyddad.

Edwin Jagger Ball End Chrome DE Razor

Säkerhetshyvel minskar risken för röda prickar efter rakning

Till Produkten >>>

Edwin Jagger Ball End Chrome DE Razor är en klassisk säkerhetshyvel som erbjuder en nära och exakt rakning. Den är utformad med en balanserad och ergonomisk design som även är perfekt för nybörjare, vilket gör den enkel att manövrera och bekväm att hålla i. Dess enkelbladiga design minimerar friktionen mot huden, vilket hjälper till att minska risken för röda prickar efter rakning.

Hur rakar man sig utan att få röda prickar

Rakning kan vara en utmaning för många, särskilt när man ständigt tampas med röda prickar, irritation och inåtväxande hårstrån. Att raka sig utan att få röda prickar kräver som vi tidigare nämnt lite förberedelse, rätt verktyg och teknik. Här följer några steg du kan ta till för att raka sig utan röda prickar och uppnå ett bra resultat.

 1. Skölj ansiktet med varmt vatten. Detta öppnar porerna och mjukar upp håret, vilket gör det lättare att raka.
 2. Använd bra rakgel, kräm eller skum. Dessa produkter skapar en skyddande barriär mellan huden och bladet, minimerar friktion och tillåter rakbladet att glida lättare.
 3. Använd ett vasst rakblad. Gamla eller trubbiga blad kan dra av håret istället för att skära det, vilket kan leda till irritation och röda prickar efter rakning.
 4. Raka medhårs. Detta minimerar risken för inåtväxande hår, röda prickar och irritation.
 5. Skölj bladet ofta. Detta förhindrar att håret och skummet byggs upp, vilket kan orsaka ojämn rakning och skärsår.
 6. Avsluta med kallt vatten. Detta hjälper till att stänga porerna och lugna huden.

Fördelarna med att använda en rakborste

Använd rakborste för att minimera röda prickar vid rakning

Användningen av en rakborste har många fördelar som kan bidra till en bättre rakupplevelse och framförallt minimera risken för röda prickar vid rakning:

 1. Exfoliering: Borsten ger en lättare exfoliering som lyfter bort döda hudceller, vilket förhindrar igentäppta porer och inåtväxande hår.
 2. Lyfter håret: Rakborsten lyfter håret från huden, vilket gör det lättare att raka närmare huden och minskar risken för skärsår och röda prickar efter rakning.
 3. Skapar ett rikt lödder: Genom att använda en borste så kan du arbeta upp ett tjockt, krämigt lödder som ger bättre skydd och glid för rakbladet.
 4. Förbättrad produktfördelning: Rakborsten hjälper till att sprida rakprodukten jämnt över huden, vilket garanterar maximal täckning för bättre resultat.
 5. Ökar cirkulationen: Den lätta masserande effekten av borsten stimulerar blodcirkulationen, vilket kan bidra till friskare hud med färre röda prickar.

Genom att integrera dessa steg och verktyg i din dagliga rutin kan du minska risken för röda prickar och uppnå en smidigare, bekvämare rakning.

Varför upplever vissa mer röda prickar efter rakning än andra?

Vi alla reagerar olika på rakning baserat på faktorer som genetik, hudtyp, hårtextur och rakningsteknik. En del av oss har känsligare hud, vilket innebär att huden är mer benägen att uppleva irritation, medan andra av oss kanske har tjockare eller lockigt hår som lätt kan leda till inåtväxande hårstrån och därmed röda prickar efter rakning.

Faktorer som kan påverka uppkomsten av röda prickar vid rakning

Flera faktorer kan påverka uppkomsten av röda prickar efter rakning. Först och främst kan genetik spela en orsak; vissa individer har helt enkelt en medfödd benägenhet för känslig hud eller inåtväxande hår. Din hudtyp kan också ha betydelse. De med känslig hud upplever oftare att deras hy lätt blir irriterad efter rakning, medan de med torr hud kan vara mer benägna att stöta på rakrelaterade problem. Hårtexturen är ytterligare en bidragande faktor. Personer med lockigt eller tjockt hår upplever ofta problem med inåtväxande hårstrån. Slutligen kan den metod man använder sig av när man rakar sig, som till exempel användningen av trubbiga rakblad, felaktig teknik eller otillräcklig förberedelse, påverka uppkomsten av röda prickar vid rakning.

Hur får man bort röda prickar efter rakning snabbt?

Om du redan har röda prickar, applicera en lugnande lotion eller after shave balm med ingredienser som aloe vera eller kamomill efter rakning. Dessa ingredienser hjälper till att minska inflammation, lugna irriterad hud och få bort röda prickar efter rakning snabbt. Undvik om möjligt alkoholbaserade produkter, eftersom de kan torka ut huden och förvärra problemet. Ge huden tid att återhämta sig mellan rakningarna och överväg att ta en paus från rakning om irritationen kvarstår.

Vikten av att återfukta huden efter rakning

Att återfukta huden efter rakning är lika viktigt som att förbereda den innan. Använd ett återfuktande rakbalsam som är speciellt framtagen för att lugna nyrakad hud. Detta hjälper till att återställa hudens naturliga fuktbalans och förhindra torrhet och irritation samt få bort röda prickar efter rakning snabbt.

Depot No.408 Moisturizing After Shave Balm

Få bort röda prickar efter rakning med Depot No.408 Moisturizing After Shave Balm

Till Produkten >>>

Depot No.408 Moisturizing After Shave Balm är en utmärkt produkt för att slutföra din rakningsrutin. Detta balsam är speciellt formulerat för att lugna och återfukta huden efter rakning. Dess ingredienser, som inkluderar aloe vera och E-vitamin, hjälper till att återställa hudens naturliga fuktbalans, samtidigt som de lugnar eventuell irritation orsakad av rakning. Resultatet är en mjuk, smidig och lugn hud, fri från röda prickar och torrhet. Använd detta balsam efter varje rakning för att hålla din hud i toppskick och skydda den mot framtida irritation.

Regelbunden exfoliering för att undvika röda prickar

Exfoliering hjälper till att avlägsna döda hudceller och förhindrar inåtväxande hår, vilket i sin tur kan orsaka röda prickar. Använd en mild exfolierande rengöring eller skrubb några gånger i veckan för att hålla huden i gott skick och förberedd för rakning.

Plisson Energizing Face Scrub

Undvik röda prickar efter rakning med Plisson Energizing Face Scrub

Till Produkten >>>

Energizing Face Scrub från Plisson 1808 är en utmärkt produkt för att ge huden en djup men skonsam exfoliering. Denna ansiktsskrubb är berikad med naturliga ingredienser som ger en kraftfull men skonsam peeling, vilket hjälper till att avlägsna döda hudceller och främjar cellförnyelse. Den energigivande formulan hjälper också till att förbättra hudens textur och klarhet, vilket gör huden mjuk, len och redo för rakning. Använd denna ansiktsskrubb regelbundet för att förbättra hudens lyster och jämnhet, samtidigt som du minskar risken för inåtväxande hår och därmed undviker röda prickar.

När försvinner röda prickar efter rakning?

Röda prickar som uppstår efter rakning är oftast ett resultat av irritation eller inåtväxande hår. Varaktigheten av detta problem kan variera beroende på flera olika faktorer. Vanligtvis försvinner prickarna inom några timmar, men det kan även ta längre tid beroende på hudens känslighet, rakmetoden som användes och hur huden behandlades efter själva rakningen.

Hur länge varar röda prickar?

De flesta röda prickar orsakade av enkel hudirritation från rakning brukar läka inom 24-48 timmar. Om dessa prickar beror på inåtväxande hårstrån kan det dock ta betydligt längre tid för dem att läka helt, särskilt om de blir inflammerade. Det är viktigt att undvika att pilla på dem eller ännu värre klämma dem, eftersom det kan förvärra situationen avsevärt. Om du märker att dina röda prickar efter rakning kvarstår och inte försvinner inom en vecka, eller om du upplever kraftig rodnad, svullnad eller smärta, kan det vara lämpligt att konsultera en hudspecialist eller dermatolog för rådgivning.

Vanliga misstag som gör att du får röda prickar vid rakning

Att raka sig utan att få röda prickar kan verkligen vara en utmaning, särskilt om man inte är riktigt medveten om de vanligaste misstagen. För att minska risken för oönskade röda prickar efter rakning är det viktigt att känna till och undvika de vanligaste fallgroparna:

 • Gamla eller trubbiga rakblad: Dessa kan orsaka mikroskärningar i huden, vilket leder till irritation. Byt rakblad regelbundet och se till att de alltid är skarpa.
 • Bristfällig förberedelse: Att ha en ren och fuktad hud vid start, minskar risken för att råka ut för olika irritationer. Se till att din hud är väl förberedd innan rakning.
 • Felaktig teknik: Raka alltid med hårets växtriktning, inte emot. Att raka i fel riktning kan öka risken för inåtväxande hårstrån, vilket i sin tur kan leda till röda prickar efter rakning.
 • Överanvändning av alkoholbaserade produkter: Dessa kan torka ut och irritera huden. Välj produkter som är lämpliga för just din hudtyp för att på så vis undvika irritation.
 • Fel typ av rakkräm eller olja: Vissa produkter kanske inte passar din hudtyp och kan leda till röda prickar eller irritation. Det är viktigt att välja produkter baserade på din huds behov.

Genom att vara medveten om dessa misstag och vidta rätt försiktighetsåtgärder kan du raka dig utan att få röda prickar och njuta av en mjuk och len hud efter varje rakning.

Fler nyttiga tips för att raka sig utan röda prickar

För att undvika röda prickar efter rakning, och därmed även få en mer behaglig rakupplevelse, finns det flera enkla tips att ta till. Dessa riktlinjer kompletterar de grundläggande rekommendationerna och hjälper till att förebygga röda prickar, irritation och andra vanliga problem i samband med rakning.

Undvik att raka på irriterad hud

Om din hud redan är irriterad eller inflammerad, kan rakning förvärra situationen. Vänta tills din hud har läkt innan du rakar dig igen. Detta ger din hud lite tid för att återhämta sig, vilket minimerar risken för ytterligare röda prickar vid rakning.

Använd lugnande produkter efter rakning

Omedelbart efter rakning kan huden vara känslig och irriterad. Använd lugnande och fuktgivande produkter, som exempelvis en aftershave balm utan alkohol. Dessa produkter hjälper till att lindra irritation och hålla huden återfuktad, vilket bidrar till att förhindra röda prickar.

Eftervård är viktigt

För att behålla en mjuk och behaglig hud efter rakning är det viktigt med regelbunden skötsel och vård. Använd en bra fuktighetskräm dagligen, exfoliera huden regelbundet för att undvika inåtväxande hårstrån och skydda huden mot skadliga solstrålar med solskyddsmedel.

Använd kalla kompresser vid irritation

Om du märker att din hud börjar bli irriterad eller upphettad efter rakning, applicera en kall kompress på det berörda området. Kylan hjälper till att dra ihop blodkärlen och minskar rodnad och svullnad. Detta är särskilt användbart för att snabbt lindra omedelbara symtom på röda prickar efter rakning.

Misstag att undvika när man vill förebygga röda prickar

Att förebygga röda prickar efter rakning handlar inte bara om att göra rätt saker, utan också om att undvika de vanligaste misstagen. Här är några vanliga misstag som du bör vara medveten om:

 • Överdriven rakning: Att raka samma område flera gånger kan irritera huden. Försök att raka varje område en gång för att minimera skador.
 • Inte tvätta ansiktet efter rakning: Att inte tvätta bort överflödigt rakskum eller gel kan leda till att porerna täpps till, vilket i sin tur kan orsaka röda prickar efter rakning.
 • Använda för varmt vatten: Medan varmt vatten öppnar porerna, kan för varmt vatten även irritera huden. Använd ljummet vatten när du sköljer ansiktet.
 • Inte använda en rakborste: Utan en rakborste kan hårstråna inte lyftas effektivt, vilket kan leda till en ojämn rakning och därmed röda prickar.
 • Pressa för hårt med rakhyveln: Att trycka för hårt med rakhyveln kan leda till skärsår och ytlig irritation. Låt rakhyveln göra jobbet utan att utöva för mycket tryck.
 • Negligera rakbladets skick: Användning av gamla eller trubbiga rakblad kan leda till skärsår och ojämn rakning, vilket ökar risken för röda prickar och irritation på huden.
 • Förbise vikten av eftervård: Utan korrekt eftervård med aftershave, alunstift eller fuktighetskräm så riskerar huden att torka ut och bli irriterad, vilket ökar risken för röda prickar efter rakning.
 • Glömma solskydd: Rakad hud kan vara mer känslig för solens skadliga strålar. Använd alltid solskyddsmedel på rakade områden som utsätts för solen.

Sammanfattning och viktiga punkter att komma ihåg

Att få röda prickar efter rakning kan vara väldigt frustrerande, men med rätt teknik och produkter kan du minska eller helt undvika detta problem. Genom att följa råden i denna artikel, som att förbereda din hud, välja rätt rakprodukter, och fokusera på bra eftervård, kan du uppnå en mjuk och prickfri hy. Det är också viktigt att vara medveten om de vanliga misstagen många gör under själva rakningen och att undvika dessa för att få bästa möjliga resultat.

För att raka utan röda prickar rekommenderar vi att:

 1. Förbered din hud noggrant före rakning.
 2. Välj skarpa och rena rakblad.
 3. Använd en rakborste för bättre applicering av rakprodukter.
 4. Raka alltid medhårs och undvik att dra eller trycka för hårt.
 5. Eftervård, som att återfukta och lugna huden, är avgörande.

Kom ihåg att kvaliteten på de produkter du använder spelar en stor roll för resultatet av din rakning. Hos oss på Glamazon hittar du allt du behöver för att uppnå den perfekta rakningen, från pre-shave till eftervård. Utforska vårt sortiment med rakprodukter och säkerställ att du har de bästa produkterna för din hudtyp och behov.

Avslutning: Vill du raka dig utan röda prickar? Vi på Glamazon har allt för dina rakningsbehov. Utforska vårt breda sortiment av högkvalitativa rakprodukter nu!

Hur man förhindrar rakbränna >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo är synonymt med lyxiga schampon infuserade med ren parfym, där varje doft har tydliga toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Noble Isle är starkt övertygade om dofternas kraft att förbättra humör, väcka minnen och skapa en känsla för en...

Läs mer

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer