Hur man får bästa exfoliering före rakning

Det finns ett antal sätt att exfoliera din hud, inklusive att använda produkter som skrubbvante och torrborste. Det är dock inte tillrådligt att använda dessa i ansiktet före rakning, eftersom de är för kraftiga och utsätter hudens yta för mycket stress.

Hur man får bästa exfoliering före rakning

Varför mjuk exfoliering är nyckeln

Så det är inget du vill vara med om när du ska låta ett rakblad glida över huden efter din peeling. Testa istället vår steg-för-steg-guide här nedan för att få bästa exfoliering före rakning.

Steg 1 – Skölj ansiktet med varmt vatten

Oavsett om du rakar dig på morgonen eller efter en kvällsdusch, så ta som vana att alltid skölja ansiktet med varmt vatten innan du använder ansiktsskrubb. Den varma temperaturen från vattnet kommer att få dina porer att öppnas, vilket ger en bra exfoliering som kan gräva djupt in i huden och ta bort smuts och orenheter, vilket i sin tur förbereder din hud för en jämn, hudnära rakning.

Steg 2 – Exfoliering ansikte och hals

Applicera en mängd ansiktsskrubb för män på fuktig hud i storleken av en ärta och massera försiktigt över huden. Skrubba inte ansiktet för hårt, eftersom det tar bort för mycket av din huds naturliga skyddande barriär, vilket kan resultera i rodnad och irritation. Använd istället mjuka cirkulära rörelser över hela huden, inklusive skäggområdet i ansiktet, innan du sköljer av.

Det är viktigt att komma ihåg att använda din ansiktspeeling på halsen. Även om ditt ansikte är i fokus när det kommer till rakning, så är det lätt att glömma att uppmärksamhet även måste ägnas åt halsen, eftersom det är där inåtväxande hårstrån brukar dyka upp på de flesta män.

Daimon Barber Exfoliating Cleanser

Daimon Barber Exfoliating Cleanser

Till Produkten >>>

Läs Recensionen >>>

Daimon Barber Exfoliating Cleanser är bästa ansiktsskrubben för dig som söker en bra exfoliering som förbereder din hud inför rakning utan att torka ut huden. Den innehåller en kombination av bivax och honung, som har antibakteriella och antioxiderande egenskaper som hjälper till att minska uppkomsten av rynkor och andra tecken på åldrande. formulan innehåller även propolis som skyddar alla huden mot miljöpåverkan och fria radikaler som stör.

Steg 3 – Raka efter din exfoliering

Nu när din pre shave rutin är klar med din exfoliering kan vi börja raka oss. Vi hoppas att vi inte behöver gå in för mycket på det här steget, men för säkerhets skull rekommenderar vi att du applicerar en generös mängd rakkräm på ansikte och hals efter din exfoliering för att förhindra skärsår och irritation. Vill du gå på djupet i detta steg och lära dig mer så läs gärna - hur rakar man sig, där vi går igenom exakt allt du vill veta om denna ädla konst.

En bra rakkräm herr hjälper till att mjuka upp hårstråna i ansiktet för att uppnå den närmaste och mjukaste rakningen utan ryck och skärsår, samtidigt som den levererar närande ingredienser till huden under på samma sätt som din ansiktspeeling gjorde i steget innan.

Du bör också raka dig i den riktning som ditt skägg växer, eftersom det kommer att förhindra att din rakhyvel drar av hårstråna och orsakar ärr och obehag. Efter att din ansiktsskrubb lyft skäggstråna, och rakkrämen skyddat huden så är det dags att använda en rakhyvel av god kvalitet, som exempelvis en säkerhetshyvel eller en Gillette Fusion rakhyvel som har 5 platinabelagda blad, flexibelt rakhuvud och Aloe Vera-berikad smörjremsa för bästa rakkvalitet.

Steg 4 – Skölj med kallt vatten

Din rakrutin slutar inte bara för att du är klar med din ansiktspeeling, rakkräm och rakhyvel. Se därför till att även slutföra dessa sista steg för att uppnå långvarigt resultat och en frisk hy. Genom att skölja ansiktet med kallt vatten efter din exfoliering och rakning så kommer porerna på din hud att stängas snabbt, vilket säkerställer att ingen smuts fastnar under ytan.

Glamazon Tips: Du kan bli frestad att exfoliera huden med en ansiktsskrubb efter rakningen, eftersom du kanske antar att detta kommer att rengöra din hud ytterligare, men lita på oss – det finns något som heter för mycket exfoliering. Att använda en ansiktspeeling efter rakning kan orsaka irritation på hudens yta och kan leda till rodnad och utslag. Det kan också ta bort den skyddande barriären av naturliga oljor, vilket gör huden mer mottaglig för skador. På grund av detta rekommenderar vi att du endast exfolierar huden två gånger i veckan.

Steg 5 – Applicera After Shave Balm

Efter ansiktspeeling, rakkräm, rakhyvel och kallt vatten så bör du dock fylla på huden med fukt. efter rakning. Exfoliering och rakning stör stratum corneum – den skyddande filmen på hudens yta – vilket kan orsaka torrhet och irritation, så genom att applicera en återfuktande after shave balm efter rakningen återställs fuktbalansen i huden.

Nu vet du att du bör exfoliera huden innan du rakar dig, och du behöver inte längre oroa dig för de där smärtsamma inåtväxande hårstråna tack vare en bra ansiktspeeling!

Hur man förhindrar rakbränna >>>