Daimon Barber Original Pomade Recension

Original Pomade från Daimon Barber har länge varit en självklar stylingprodukt för män med tunt hår. Men hur bra är pomadan? Därför har vi denna gång låtit Herr Glamazon testa om detta är bästa hårvaxet för tunt hår. Pomadan har använts under en längre tid för att noga utvärdera produkten. Vad innehåller den? Hur är hållfastheten? Hur är doften? Ska pomadan appliceras i torrt eller vått hår? Behöver man styla om under dagen? Behöver man mycket eller lite för resultat? Varför är den så bra för tunt hår? Fungerar den för andra hårtyper? Vad är det som gör att just Daimon Barbers produkter är så uppskattade av män? Frågorna är många så läs vidare och se vad Herr Glamazon tycker om Daimon Barber Original Pomade i sin recension och hårvax test här nedan.

Daimon Barber Original Pomade Recension

Recension av Daimon Barber Original Pomade

När det kommer till skäggvård, rakning, manlig hudvård och framförallt bra stylingprodukter till håret så ställer sig Daimon Barber direkt till eliten. De har länge varit en favorit som hjälper män som månar om såväl sitt yttre som sitt inre att uppnå den bästa versionen av sig själva. Daimon Barber Original Pomade är inget undantag.

Detta är det bästa hårvaxet för tunt hår du kan använda. Jag ska gå in på varför den är så grym lite senare i min recension och vad formulan gör för själva håret. Det här är en riktigt bra stylingprodukt för dig som börjat bli lite kal uppe på huvudet och vill kamma över den begynnande flinten och boosta hårväxten. Pomadan har även riktigt bra stylingegenskaper för den bakåtkammade looken, pompadour, quiff och kortare frisyrer.

Man brukar säga att klassiker aldrig går ur tiden och det stämmer väldigt bra med Daimon Barber Original Pomade. Jag har älskat varje sekund av detta hårvax test och mitt tunna skandinaviska hår har nog älskat upplevelsen ännu mera. Stadgan är inte den kraftigaste men håret blir luftigt, mjukt och lättarbetet plus att man slipper spåren från kammen i håret vilket ger ett naturligt resultat.

Formulan doftar gott, är snudd på kladdfri och lättarbetad, så vad mer kan man begära. När vi nu är inne på formulan så tänkte jag börja med vad Daimon Barber Original Pomade innehåller och varför innehållet gör detta till bästa hårvaxet för tunt hår.

 

Vad innehåller Daimon Barber Original Pomade?

Daimon Barber har gjort sig kända för att ha hittat rätt balans mellan naturlig kvalitet och effekt. Därför står funktionalitet, innovativa ingredienser och vacker design alltid i fokus för vad de gör. Är man en ingrediensnörd så älskar man Daimon Barber Original Pomade.

Formulan innehåller propolis som ger näring till hårbotten och vårdar hårrötterna, avlägsnar mjäll och hjälper till att förbättra hårets kvalitet i allmänhet samt reparerar hårstråna och ger glans. Det som gör att denna eftertraktade ingrediens är så populär bland tunnhåriga män är att den även bidrar till att verka förebyggande mot hårbortfall.

Hallonfröolja tillför näring till hårbotten och fungerar för att binda fukt till huden samt ser till att håret blir mjukt och konditionerat. Ricinolja är även en bra ingrediens i Original Pomade. Denna superolja främjar cirkulationen till hårsäckarna och tillför essentiella vitaminer, mineraler och fettsyror för bättre hårväxt. Andra fördelar med ricinolja är att den tillför lyster, vårdar, skyddar och gör håret fylligare.

Formulan innehåller även bivax som lindrar klåda och irritation i hårbotten tack vare sinna antiinflammatoriska och läkande egenskaper. Andra fördelar med just bivax är att det tillför stadga till stylingen, stödjer hårväxten och skyddar håret mot väder, vind och vatten. Propylene Glycol är en effektiv bakteriedödande ingrediens som binder och håller kvar fukten i hårbotten för friskare hårväxt. Den är även svampdödande och fungerar som ett bra mjältmedel och råder bot på torr hårbotten.

Hela formulan på Daimon Barber Original Pomade fungerar bra i symbios och bidrar starkt till att detta är det bästa hårvaxet för tunt hår. Det som gör att formulan sticker ut lite extra är att den återfuktar håret i stället för att torka ut det som många andra stylingprodukter gör.

Hur är doften på pomadan?

Lätt och mild sommardoft. Daimon Barber Original Pomade har en fräsch lite karibisk doft av kokos, vanilj och marshmallow. Jag gillar doften på pomadan. Den luktar verkligen mycket gott med sin tropiska komposition som påminner lite om sololja i noterna.

Hur är Daimon Barber Original Pomade burken?

Daimon Barber Original Pomade kommer i väl tilltagen röd glasburk på hundra gram. Smidigt skruvlock som är enkelt att skruva av och sätta på igen. Burken kanske inte är den bredaste så det är ett eller två fingrar som gäller när man ska ta pomada. Jag gillar designen, tyngden och att den gör sig snyggt i badrumsskåpet. Just att det är glasburk förhöjer känslan av produkten.

Hårvax test Daimon Barber Original Pomade

Till Produkten >>>

Hur är stadgan och hållfastheten på pomadan?

Stadgan är inte den kraftigaste utan den betecknas som medium hållfasthet. Det är inget som stört mig utan jag har uppskattar att jag kan dra handen genom håret under dagarna utan att förstöra frisyren. Har prövat lite olika frisyrer med Daimon Barber Original Pomade allt från välkammade skapelser med sidbena och även kotlettfrilla, pompadour och min nuvarande quiff frisyr.

Stadgan och hållfastheten har fungerat utmärkt för alla frisyrer, den vaselin liknande formulan bygger frisyrerna med enkelhet och vid de tillfällen jag velat ha lite med kraft och volym har jag adderat Daimon Barber Texture Tonic i stylingen för att vara på den trygga sidan.

Behöver man styla om frisyren under dagen?

Det beror nog lite på aktiviteter och hur lång man tänkt att dagen ska vara. Ska man bara till jobbet eller ut en sväng på stan så fungerar det utmärkt med bara Daimon Barber Original Pomade. Ska man däremot ut och festa in på småtimmarna eller tillbringa tid i blåsigt väder så kan det vara bra att förstärka frisyren med hårspray på morgonkvisten.

Klarar frisyren regn och blåst med Daimon Barber Original Pomade?

Det handlar väldigt mycket om frisyr. Daimon Barber Original Pomade ger ett mycket naturligt och mjukt resultat, så har man bara pomadan i håret kommer håret uppföra sig naturligt. Det gör att är man ute en blåsig dag kommer håret att blåsa kors och tvärs. Som tur är så är det bara kamma till frisyren när man kommer in.

Regn däremot är ingen bra idé att vara ute i med den här vattenbaserade pomadan. Det behövs inte mycket vatten alls för att få bort den från håret, så om det är regn i luften ta rygg och förstärk frisyren med hårspray.

Ska Daimon Barber Original Pomade appliceras i torrt eller vått hår?

Fördelen med Daimon Barber Original Pomade är att formulan på detta hårvax är superenkel att jobba med. Den går att använda i både torrt eller fuktigt hår. Det är bara applicera med fingertopparna, arbeta sedan igenom hela håret innan du stylar. Ju fuktigare hår, desto högre glans.

Behöver man mycket eller lite Daimon Barber Original Pomade för resultat?

Det beror lite på frisyr, men i regel behöver du inte mycket av Daimon Barber Original Pomade för resultat. Börja med lite pomada och arbeta igenom håret och applicera mer efter behov. Man kommer långt på lite.

Behöver man komplettera med hårtork, kam, borste, hårspray eller något annat?

Som med all hårvård behöver man lite grundläggande produkter som ett bra schampo för män för att tvätta håret regelbundet. Även ett balsam för att återfukta och bevara hårets naturliga balans är på sin plats.

För att komplettera själva stylingen så rekommenderar jag att pröva Daimon Barber Texture Tonic som är en saltvattenspray som tillför volym till håret genom att förtjocka varje hårstrå från rot till topp.

Satsa även på en handslipad hårkam i acetat eller horn från Kent Brushes eller Truefitt & Hill då de är skonsammare mot håret. Även en hårborste för män är bra att ha för att ta hand om håret och hjälpa till att få frisyren som efterfrågas.

Behövs det lite extra stadga till frisyren så behövs det även kompletteras med en hårspray.

 

Är Daimon Barber Original Pomade Lätt eller svår att tvätta ur?

Det är ingen utmaning att tvätta ut Daimon Barber Original Pomade från håret. Formulan rinner enkelt ur håret med hjälp av lite schampo. Det är samma sak när du applicerat pomadan, har du bara en bra flytande tvål så är den borta från händerna redan efter första handtvätten.

Det här är en stor fördel som jag uppskattar då produkten är så skonsam mot håret och inte ger samma ihållande effekt som exempelvis en oljebaserad pomada eller ett lervax gör. Bara schampo och balsam och produkten är urtvättad på ett ögonblick för rent resultat.

År Daimon Barber Original Pomade bästa hårvaxet för tunt hår?

Daimon Barber Original Pomade är ett riktigt säkert kort för alla hårtyper, men jag är villig att erkänna att det här är bästa hårvaxet för tunt hår. Formulan med propolis, hallonfröolja, bivax och ricinolja gör underverk och ger tjockare hår. Jag upplever mitt tunna skandinaviska hår som tjockare och fyllt med mer volym. Den mjuka naturliga känslan är även det nått som ger pluspoäng till Daimon Barber Original Pomade.

Detta är en kvalitetsprodukt som är hårvax bäst i test alla dagar i veckan och absolut bästa hårvaxet för tunt hår och kortklippta frisyrer.

Doften får en att längta till nästa solsemester. Ska du äga en riktigt bra stylingprodukt för håret se då till att det är Daimon Barber Original Pomade. Den gör ett fenomenalt jobb, doftar bäst och resultatet blir förträffligt alla dagar i veckan oavsett hårtyp men särskilt för dig med tunt hår. Det märks att Daimon Barber tänkt till och skapat en kvalitetsprodukt som passar de allra flesta frisyrer här.

5 Stylingtips för dig med tunt hår >>>