Truefitt & Hill Grafton Soap Recension

Truefitt & Hill är väldens äldsta barbershop. Men hur står sig deras formuleringar idag? Håller de måttet, över 200 år senare? Det har blivit dags för Herr Glamazon att dofta på Truefitt & Hill Grafton och tvätta sig med Truefitt & Hill Grafton Soap. Hur doftar den? Hur känns löddret? Tvättar den rent händerna? Kommer man känna att man luktar svett efter dusch? Läs vidare här nedan vad Herr Glamazon tycker i sitt tvål test och recension av Truefitt & Hill Grafton Soap.

Truefitt & Hill Grafton Soap Recension

Truefitt & Hill Grafton Soap Recension

Jag har alltid varit ett fan av herrprodukter från en tid när män bar hatt och tiden gick lite långsammare. Därför har det varit ett otroligt nöje att få lite Downton Abbey, The English Game och The Crown känsla i vardagen genom att använda Truefitt & Hill Grafton Soap. Jag har använt den i duschen och i badet, för händerna och för kroppen, samt provat tvålen med och utan handkräm och bodylotion under mitt tvål test för att göra denna recension.

Truefitt & Hill Grafton är en herrdoft inspirerad av Storbritanniens rika sjöfartstradition. Själva namnet Grafton är sammanflätat med den marina traditionen och doften namngavs för att hedra och bevara minnet av örlogsfartyget HMS Grafton. HMS är en förkortning för Hans Majestäts Skepp eller Hennes Majestäts Skepp och används av monarkier före namnet på fartygen.

HMS Grafton fartygen består av ett långt led förstklassiga skepp och kryssare genom historien, som sträckte sig från det första HMS Grafton skeppet 1679 till det nuvarande som byggdes 2007. Alla uppkallade efter hertigen av Grafton. 1:e hertig av Grafton blev Henry FitzRoy år 1675 då titeln skapades för honom. Henry FitzRoy Duke of Grafton var son till Karl II av England och uppfostrades till sjöman.

Namnet på denna populära herrdoft tillkom genom att en av officerarna på HMS Grafton var hos Truefitt & Hill för en klassisk rakning och fick prova doften som en väldoftande avslutning. Året var 1983 och kompositionen var helt nyblandad. Officeren gillade herrdofter och den här kompositionen gillade han i synnerhet. Han föreslog att Truefitt & Hill skulle namnge doften till Grafton, efter Hennes Majestäts ståndaktiga och älskvärda linje av örlogsfartyg. Officeren fann doften som en ofelbar och tydlig fougère-doft.

Truefitt & Hill Grafton

Truefitt & Hill Grafton är en klassisk maskulin träig herrdoft med kryddiga orientaliska noter. Du kan kombinera tvålen med Truefitt & Hill Grafton Cologne för att förhöja känslan. Och rakar du dig, spana även in Truefitt & Hill Grafton Shaving Cream och Truefitt & Hill Grafton Aftershave Balm.

Kompositionen är en sofistikerad herrdoft för män som vill göra skillnad. Doften utmärker sig när den öppnar upp med friska kryddiga noter av gröna örter, för att övergå i ett klassiskt torrt hjärta av blomster och kryddor. Basen vilar på en rik bädd av trä, läder, bärnsten och mysk. Truefitt & Hill Grafton gör sig bäst på våren, sommaren och under hösten.

 

Truefitt & Hill Grafton Soap är en trippelmald fast tvål tillverkad med vegetabilisk bas. Tvålen håller högsta standard och har en exceptionellt lång livslängd. Truefitt & Hill har endast använt sig av ingredienser av finaste kvalitet för att säkerställa ett rikt lödder och en doft som håller i sig länge. De fasta tvålarna är framtagna för att lämna huden med en mjuk och len känsla.

Vad innehåller Truefitt & Hill Grafton Soap?

Truefitt & Hill Grafton Soap innehåller glycerin, vilket är en väldigt vanlig ingrediens i fasta tvålar. Glycerin bildas i tillverkningen när den hårda tvålen framställs, och såvida man inte valt att avlägsna glycerinet, kan man säga att alla fasta tvålar innehåller glycerin. Ibland tillsätts också extra glycerin, för den återfuktande och skyddande effekten. Glycerin finns naturligt i huden, och genom att använda hudvård med glycerin, hjälper du huden att reparera sig själv.

Truefitt & Hill Grafton tvålen innehåller även palmolja och palmkärnolja. Förtvålad palmolja och palmkärnolja är vegetabiliska oljor som genomgått en förtvålnings-process, där de gått från att vara olja, till att bli ett tvålämne. Det är alltså palmolja och palmkärnolja som utgör själva stommen i tvålen. Förtvålad palmolja och palmkärnolja har bra rengörande egenskaper och passar särskilt bra när du vill veta att huden verkligen blir grundligt rengjord.

Slutligen innehåller tvålen petrolatum eller vaselin som är ett mer tilltalande namn på denna ingridients. Vi på Glamazon gillar vaselin för dess förmåga att bilda en skyddande hinna över hud och hår. Hinnan fungerar som en barriär, vilket stänger in fukt. Har du som vana att dagligen använda feta handkrämer och hudkrämer, kan nog Truefitt & Hill Grafton Soap vara bra för dig. Innehållet av vaselin kan då fungera som ett bra alternativ till de feta krämerna, och göra att du möjligtvis behöver smörja in dig lite mer sällan. Det som gör vaselin så pass unikt, är att det är det ämne vi känner till idag, som mest effektivt bildar denna barriär eller skyddande hinna.

 

Hur känns Truefitt & Hill Grafton Soap på huden?

Det är tio Glamazon av tio möjliga. Det här är en fast tvål som känns återfuktande på huden. Förutom doften så har en av de bästa sakerna med att få göra detta tvål test varit att få uppleva det lätta smörjande lödder som känns som att det återfuktar lika mycket som det rengör. Och lite som att ju mer jag står och löddrar, desto mer återfuktad blir jag. Lite som att min hud tackar mig, för att jag tar hand om den så bra.

Hur känns huden när man sköljt av Truefitt & Hill Grafton Soap?

När jag tvättat mig och sköljt av Truefitt & Hill Grafton tvålen, känns min hud väldigt återfuktad. Det är som en lätt fet hinna över mig, men den går snabbt in i huden. Man känner sig otroligt mjuk och len. En annan sak jag märker är att ju fler dagar som går, och ju mer jag tvättar mig med tvålen, desto mjukare blir min hud. Det är en otrolig häftig känsla att tvätta sig med en hård tvål som verkligen gör underverk för huden. Jag känner att min hud faktiskt mår riktigt bra. Återigen blir det tio Glamazon av tio möjliga. Detta är så bra.

Truefitt & Hill Grafton Soap

Till Produkten >>>

Hur doftar Truefitt & Hill Grafton Soap?

Det fösta som slår mig när jag för första gången tvättar mig med Truefitt & Hill Grafton Soap, är doften. Doftvågorna bokstavligen slår mot mig. Det här är en mycket kraftfullt parfymerad hård tvål. Det är nästan så att du kan skippa din herrparfym och bara tvätta dig med Truefitt & Hill tvål framöver. Doften är bara så bra och andas exklusivitet.

Jag har redan nämnt det lite innan men doften är världsklass, och jag vill i egenskap av Herr Glamazon bara fortsätta testa och recensera tvålen, och bara gå och lukta på mig själv hela tiden. Det här är en doft man blir glad av. Det är en otroligt maskulin doft och man känner verkligen att det doftar herre. Det här är min personliga favoritdoft från Truefitt & Hill. När jag bär Truefitt & Hill Grafton doften, känner jag mig som en officerare på eftermiddagspromenad på däck iklädd uniform och hatt. Man känner sig elegant och full av pondus.

Hur ser Truefitt & Hill Grafton Soap 3-pack ut?

Det här är en rejäl fast tvål, hela 150 gram. I handen känns den tung. Vi på Glamazon vet att det är bra, när håren i nacken ställer sig upp. Designen är rund med Truefitt & Hill emblem i mitten. Det har inte tillsatts någon större mängd färgämnen och nyansen är klassiskt vit. Truefitt & Hill Grafton Soap kommer i en mörkgrön kartong där de tre fasta tvålarna ligger på rad, omsorgsfullt inslagna i glansigt papper, med Truefitt & Hill klistermärke i mitten.

Truefitt & Hill Grafton Soap Recension

Är Truefitt & Hill Grafton Soap en fast tvål man blir ren av?

Du blir otroligt ren av Truefitt & Hill Grafton Soap! Det är en mycket bra fast tvål om du känner att du ibland luktar svett efter dusch. Till och med om man känner sig rätt sunkig och luktar ganska mycket svett, så räcker en snabbdusch för att få bort svettlukten. Jag kände inte alls att jag behövde tvätta mig särskilt noga, jag blev ren ändå. Vill du ha en tvål som gör rent snabbt och effektivt är Truefitt & Hill Grafton Soap en riktigt bra fast tvål för både händer och kropp. Tio Glamazon av tio möjliga.

Behöver man komplettera Truefitt & Hill Grafton Soap med något annat?

En dag när jag var stressad i duschen så tvättade jag både kroppen och ansiktet med Truefitt & Hill Grafton Soap. Och ja, man blir ju väldigt ren, men för ansiktet känns den fasta tvålen för uttorkande. Gillar du att tvätta ansiktet med fast tvål, skulle vi på Glamazon istället rekommendera en fast tvål för ansiktet. Dessa fasta tvålar marknadsförs som tillräckligt skonsamma för att använda just i ansiktet. Annars är Truefitt & Hill Daily Facial Cleanser en populär och mycket bra ansiktsrengöring för män.

 

Känner du att du vill bli mer grundligt rengjord är ett bra komplement en kroppsskrubb eller skrubbvante. Genom att komplettera Truefitt & Hill Grafton Soap med peeling, kommer du åt den där riktigt rena känslan. När man känner på huden att den verkligen känns riktigt ren. Man blir mjuk och len på ett helt annat sätt än genom att bara "tvätta" sig. Truefitt & Hill Invigorating Bath & Shower Scrub är en omtyckt kroppsskrubb av våra kunder på Glamazon. Det är även bra att komplettera med en nagelborste för grundligare rengöring av naglar och händer.

 

Är Truefitt & Hill Grafton Soap en återfuktande fast tvål?

Truefitt & Hill Grafton Soap ger bra återfuktande effekt. Så absolut är det en återfuktande fast tvål. Den här fasta tvålen är bra både för händer och kropp om du vill ha en fast tvål som inte torkar ut. Men trots sin återfuktande effekt är det bra att ha som vana att använda handkräm och bodylotion regelbundet. Du behöver oftast inte använda det efter varje rengöring, men vi på Glamazon anser att det är bra att ha som vana, åtminstone någon gång eller några gånger i veckan.

 

Är Truefitt & Hill Grafton Soap en fast tvål bäst i test för kroppen?

Om du söker en otroligt mjuk och väldoftande hud, kan jag säga att Truefitt & Hill Grafton Soap är en väldigt bra fast tvål för kroppen. En annan sak jag gillar med den här fasta tvålen är att den behåller sin fasthet. Vissa tvålar blir hala och mjuka efter att de används, men Truefitt & Hill Grafton Soap blir inte det. Den fortsätter att hålla sig fast och hård, vilket är mer praktiskt när man ska tvätta sig. Så ja, detta är en mycket stark kandidat till Glamazon fast tvål bäst i test för kroppen. Bara doften gör att man vill tvätta sig hela tiden. 

Är Truefitt & Hill Grafton Soap bästa hård tvål för händerna?

När jag använder Truefitt & Hill Grafton Soap som hård tvål för händerna, känner jag att den verkligen tvättar rent. Det här gillar jag mycket. En del hårda tvålar för händerna, är så pass veka, att man kan behöva tvätta händerna både två och tre gånger. Men här kan jag konstatera att så är inte fallet med hård tvål från Truefitt & Hill. Man får en riktig Glamazon rengöring av händerna och doften är helt fantastisk. Så oavsett vad du gjort, och oavsett vart du varit, kommer Truefitt & Hill Grafton Soap tvätta dig ren och skicka ut dig i världen igen, hungrig för mer.

Till Truefitt & Hill >>>