Fri frakt över 589 kr

Tabac Original har sedan lanseringen 1959 varit en återkommande doftfavorit i var mans badrumsskåp. Det är få herrdofter som lyckats bibehålla sin populäritet från generation till generation som just Tabac. Det har blivit dags att testa rakkrämen från detta klassiska varumärke. Vad innehåller formulan? Hur arbetar den med säkerhetshyvel? Hur funkar den med nyare rakhyvlar som Gillette Fusion och Mach3? Hur är raklöddret? Går det använda rakkrämen med rakborste? Vi har låtit Herr Glamazon testa och recensera Tabac Original Shaving Cream.

Tabac Original Shaving Cream Recension

Recension av Tabac Original Shaving Cream

Det finns klassiker och sen finns det Tabac Original. Doften vi alla har en relation till vare sig vi vet om det eller inte. Att få testa Tabac Shaving Cream är att få känna sig lite som någon av de manliga karaktärerna i tv-serien Mad Men. Förutom att använda hårvatten och pomada så vill jag tro att reklamkillarna på Madison Avenue i New York rakade sig med just den här rakkrämen varje morgon innan de åkte till jobbet. Det här är en kraftigt parfymerad rakkräm som är väldigt retro, och det går inte värja sig från doften som slår mot en i samma sekund man skruvar av korken. Detta är både rakkräm och parfym i en och samma tub.

Vad innehåller Tabac rakkrämen?

Tabac Original Shaving Cream är en riktig gammaldags klassiker med sin välparfymerade formula bestående av glycerin. Det är en vanlig ingrediens i just rakkräm för sin fuktbindande egenskap. Glycerin hjälper till att skydda huden, bevara elasticiteten och dämpa irritation.

Hur är Tabac Shaving Cream att använda med rakborste?

För att vara en vintage rakkräm så fungerar den som den ska med rakborste. Det är enklare att löddra upp den direkt i ansiktet genom att ladda rakborsten och löddra upp på huden, än att försöka löddra upp rakkrämen i en skål. Fördelen med att löddra med rakborste är att doften inte blir lika påtaglig däremot så blir konsistensen på formulan lite tunnare och mindre skyddande.

Löddra rakkrämen med rakborste direkt i ansiktet:

Det fungerar alldeles förträffligt att löddra upp rakkrämen med rakborste direkt i ansiktet. Det tar lite tid innan löddret börjar uppenbara sig. Men när det väl kommer så blir resultatet tillfredställande. Borsten löddrar upp krämen lagom mycket och löddret lägger sig fint över området som ska rakas.

Värme är nyckeln till framgång, så se till att huden är fuktig och att rakborsten är lagom våt och varm. Doften blir inte lika framträdande, men den är så kraftig redan från start att det inte gör nått. Det blir snarare trevligare att den mattas ner lite och inte blir så kraftig som man är van vid när det handlar om Tabac Original. Konsistensen blir tjock, krämig och väl smörjande.

Löddra rakkrämen med rakborste i skål:

För att vara en klassisk vintage rakkräm så är Tabac Original Shaving Cream förhållandevis rätt svår att löddra upp i skål. Det jag menar med svår är att det tar lång tid att vispa upp löddret, det blir nästan så man önskar att man kunde använda elvisp istället för rakborsten. Men när man väl får till sitt rakskum efter en stund så får man ett härligt, väldoftande fluffigt lödder som inte gör en besviken.

Konsistensen blir fluffigt mjuk och lätt att applicera. Doften kommer helt till sin rätt med den här appliceringen. Det är bara ta en mandelstor klick rakkräm, några droppar varmt vatten över krämen, och sedan vispa på med en fuktig, varm rakborste. Väntan på att få till löddret är väl värd att vänta på. Ska det vara klassisk våtrakning med rakkrämen från Tabac, så är det här enda sättet.

Går det använda Tabac rakkrämen utan borste?

Det går alldeles utmärkt att applicera Tabac rakkrämen utan rakborste. Det är bara trycka ut en liten klick av den tobaksgula krämen och applicera direkt på fuktad hud. Så fort man börjar jobba med cirkulära rörelser med fingrarna över krämen så förvandlas formulan omgående till en tjock vit, skyddande hinna. Rakkrämen täcker huden alldeles utmärkt, konsistensen blir tjock, krämigt skyddande och doften är så framträdande att det blir snudd på aromterapi vid appliceringen.

Hur fungerar Tabac Original Shaving Cream med säkerhetshyvel?

Tabac rakkrämen gör sig bra i kombination med säkerhetshyvel. Bäst resultat får man om man applicerar Tabac Shaving Cream med fingrarna direkt i ansiktet. Formulan blir tjockare och mer skyddande på det sättet. Löddret med rakborste blir lite väl klent och oskyddande för aggressiva säkerhetshyvlar, men om man använder en hyvel med stängd kam så fungerar rakkrämen utmärkt även när den är vispad med borste. Säkerhetshyvel och denna vintage rakkräm är en bra kombination som fungerar.

Hur fungerar rakkrämen med Mach3 eller Fusion?

Med moderna rakhyvlar som Gillette Mach3 eller Fusion fungerar Tabac rakkrämen över förväntan. klassiska glycerin rakkrämer brukar ha en tendens att klogga igen rakbladen på dessa moderna rakhyvlar. Så är inte fallet med Tabac Original Shaving Cream. Här fungerar det bättre att löddra med rakborste och sedan raka, än att applicera med fingrarna och sedan raka.

Rakskummet blir lättare i konsistensen med hjälp av rakborste vilket gör att Mach3 och Fusion blad glider lättare över huden för ett nära resultat. Blev lite förvånad att en vintage rakkräm som den här, fungerar så pass bra med Gillette Fusion och Mach3 som den gör. Den gör sig faktiskt bättre med dessa rakhyvlar än med en klassiks säkerhetshyvel.

Den tvåliga hinnan erbjuder utmärkt glid till rakbladet. Med en sådan här gammal goding skulle jag rekommendera att byta ut plastskaftet på din Mach3 eller Fusion och köpa rakhyvel med ett gediget skaft i metal som fångar tidsandan och historien bakom Tabac.

Ger Tabac Shaving Cream ett bra lödder?

Det finns tre sorters lödder med Tabac Shaving Cream beroende på hur man applicerar rakkrämen. Om man applicerar rakkrämen med fingrarna så förvandlas den tobaksgula formulan till en tjock, smörig vit hinna som erbjuder bra skydd mot rakbladet och god glidförmåga.

Vid applicering av rakkrämen med borste direkt i antiktet så blir löddret lite fluffigare men kommer bibehålla sitt skydd och goda glidförmåga. Slutligen så är det om man väljer att vispa löddret i skål innan applicering.

Först så tar det väldigt lång tid att vispa upp ett lödder. När man väl lyckats med det så är konsistensen väldigt lätt, molnliknande och fluffig utan att vara för tjock. Löddret blir inte lika skyddande och starkt doftande men det fungerar för alla sorters rakhyvlar.

Tabac Original Shaving Cream Recension

Behöver man mycket eller lite rakkräm för resultat?

Man behöver en mandelstor klick rakkräm för att nå resultat. Om man vispar löddret i skål kan man behöva lite mer av Tabac Original Shaving Cream. Överlag är denna rakkräm bra i förhållande till mängd som behövs per genomförd rakning.

Hur är doften på Tabac Original Shaving Cream?

Här pratar vi doft! Redan när man skruvar av korken så vet man att det här är Tabac Original. Den är så kraftig att den lägger sig som ett tungt moln i hela badrummet, kanske till och med även i hela grannskapet. Ingen ska missa att här rakas det med Tabac rakkräm.

Kompositionen med bergamott, neroli, lavendel och tobaksblommor dröjer sig kvar på huden flera timmar efter rakningen. Ska det vara Tabac Original så ska det och det är inget undantag för rakkrämen. En klassiker som inte går ur tiden.

Tabac Original Shaving Cream Recension

Till Produkten >>>

Hur är förpackningen på rakkrämen?

En retrotub i metall var min första spontana reaktion när jag tog ut rakkrämen ur sin kartong. Men efter att ha klämt och känt lite på tuben så upptäckte jag rätt snabbt att den bara är kamouflerad för att efterlikna en klassisk retrotub i metall. Tabac Shaving Cream kommer i en 100ml stor tub av plast, som i sin tur ligger i en skyddande kartong.

Doseringen är enkel det är bara trycka lite lätt för att få så mycket rakkräm man behöver. Korken är enkel att skruva av och på och är stabil om man vill ha tuben stående på badrumshyllan.

Behöver man komplettera Tabac Shaving Cream med andra produkter?

Förutom rakhyvel och eventuell rakborste är Tabac Shaving Cream svår att matcha med andra produkter på grund av den kraftiga doften. Så man bör hålla sig till samma doft rakt igenom. Rakkrämen är rätt uttorkande så Tabac Original After Shave Balm är att rekommendera. Vill man ta steget fullt ut så börja med Tabac Original Bath & Shower Gel redan i duschen och avsluta rakningen med Tabac Original Eau de Cologne.

Kort Sammanfattning Av Tabac Original Shaving Cream:

Om testet skulle handlat om att utse rakkräm med kraftigast doft, så hade Tabac Original Shaving Cream blivit rakkräm bäst i test, varje dag i veckan. Doften ligger kvar på huden flera timmar efter man rakade sig. Om man bortser från den kraftiga doften och i stället fokuserar på rakkrämens egenskaper så gör den nästan allt man vill att den ska göra.

Den löddrar tillfredställande, den erbjuder bra glid till rakbladet och den skyddar huden. Tabac rakkrämen är något uttorkande så huden kan stram lite när man är klar med rakningen, men det är inget som stör om man återfuktar med en aftershave balm. Överlag är Tabac Shaving Cream en bra rakkräm framförallt om man gillar kraftiga dofter.

Till Tabac Original >>>

Latest Stories

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer