Fri frakt över 589 kr

Få en nära rakning med säkerhetshyvel

Säkerhetshyvlar är klassiska, manliga och ger en rakning med fulländad precision. Säkerhetshyveln uppfanns redan på 1900-talet av Gillette och har ett skaft som man sätter ett dubbelvässat rakblad på - Och de har en mängd fördelar gentemot den moderna rakhyveln!

Varför ska man använda en säkerhetsrakhyvel?

En säkerhetsrakhyveln är den gyllene kompromissen mellan en vanlig modern rakhyvel och en rakkniv - Där fördelarna med en säkerhetshyvel är att den irriterar huden mindre än en vanlig rakhyvel och rakar snabbare än rakkniven.

Här är några fler fördelar med en säkerhetshyvel

Ger en skonsammare rakning än en vanlig rakhyvel
Många tror att “Ju fler blad, desto bättre” vilket har visat sig vara helt hel. Fler blad irriterar nämligen klart mer än ett ensamt blad.

Ett hållbart sätt att raka sig
En säkerhetshyvel är mer hållbar än en vanlig rakhyvel, det är en hyvel du har för resten av livet. Skärpan på en säkerhetshyvel håller upp till tre gånger längre än vad bladen på en vanlig rakhyvel gör. Kom ändå ihåg att byta rakblad regelbundet innan de blir för slöa.

De håller i en livstid
En säkerhetshyvel är ett klassiskt och snyggt hantverk som klarar sig i en livstid med rätt behandling.

De rakar närmare huden
Rakbladen på en säkerhetshyvel är oftast tillverkade i kol- eller rostfritt stål vilket medför att de kan tillverkas tunnare samt vassare och håller en mycket högre kvalitet än rakbladen på en modern rakhyvel.

Det är inte lika hardcore som en rakkniv
Många tycker att rakknivar är lite obehagliga att använda, samtidigt som det tar ett bra tag att lära sig att raka sig med dessa på ett snabbt och effektivt sätt.

Gör slut med rakfinnar
Om du ofta får rakfinnar så kan vi verkligen rekommendera en säkerhetshyvel!

Vilken säkerhetsrakhyvel bör jag börja med?

Det finns flera olika alternativ och en bra början kan vara att välja en rakhyvel med enkla proportioner, bra tyngd och normal skaftlängd. En allroundhyvel ger en bra introduktion till den klassiska våtrakningen. Stängd kam är att föredra eftersom de har ett snällare huvud som inte exponerar lika mycket blad.

Om man inte har ett jättetjockt eller kraftigt skägg så brukar vi även förespråka att man väljer ett snällare/tjockare blad ifall man inte använt en säkerhetsrakhyvel innan.

Tips på säkerhetsrakhyvel för nybörjare:

Så tar du hand om säkerhetsrakhyveln

Vi förespråkar alltid att man tar hand om sin säkerhetsrakhyvel. Det är superenkelt att genomföra och gör så att det även blir kul att ha en säkerhetsrakhyvel.

Det enda du behöver göra är att rengöra hyveln efter användning. Detta gör du genom att plocka isär hyvelns delar och skölja dem ordentligt under kranen. Vid användning fastnar tvål och hårrester på hyveln som är viktigt att få bort, annars lägger det sig som ett tjockt lager på den och hyveln blir svår att använda.

Så byter du blad

Det är superenkelt att byta blad och görs enklast genom att skruva upp huvudet, plockar isär och byter blad för att sedan dra ihop den försiktigt igen. Tänk på att gjuten metall är skört så var lätt på handen, huvudet ska bara fästa så bladet ligger på plats.

Våtrakning med säkerhetshyvel >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer