Fri frakt över 589 kr

Depot N° 312 Charcoal Paste har länge varit en det självklara valet för killar som vill ha en fräsch frisyr med tilltalande matt finish. Men hur bra är denna innovativa hårpaste? Just därför har vi låtit Herr Glamazon få recensera och testa om detta är matt hårvax bäst i test. Stylingprodukten har använts under en längre tid i vått och torrt för att noga utvärdera hårvaxets fulla potential och egenskaper. Hur är hållfastheten? Hur är formulan? Vad innehåller hårvaxet? Hur är den matta finishen? Hur är doften? Ska produkten appliceras i torrt eller vått hår? Behöver man styla om under dagen? Frågorna är många och för att ta reda på exakt vad det är som gjort att detta matta hårvax blivit en sådan favorit hos män. Läs vidare här nedan och se vad Herr Glamazon tycker om Depot N° 312 Charcoal Paste i sin recension och hårvax test här nedan.

Depot N° 312 Charcoal Paste Recension

Depot N° 312 Charcoal Paste Recension

När det kommer till hårprodukter för män så tillhör Depot den absoluta eliten. Det finns inte många varumärken inom hårvård för män som kan slå detta Italienska frisörmärke på fingrarna. Frisörer världen över älskar att använda och arbeta med produkterna från Depot och jag själv tvättar alltid håret med schampo från dem. Norrmalt brukar jag vilja ha glans och lyster i min frisyr så inte håret ska kännas torrt och trist. Men efter att det började tisslas och tasslas för ett tag sedan om ett nytt matt hårvax som ska vara nått extra så har min nyfikenhet växt och växt.

Nu kan jag säga att det varit ett sant nöje att få testa och recensera Depot N° 312 Charcoal Paste. Har redan tappat räkningen på alla som kommit fram och frågat mig om jag varit hos frisören när jag jag bara stylat frillan. Det är så här nu efteråt ganska lätt att förstå varför djungeltrumman gått några varv runt jorden med budskapet att det finns ett nytt matt hårvax herr som slår allt med sina riktigt bra stylingegenskaper för alla sorters frisyren. Så för att gå på djupet med vad det exakt är som gör Depot N° 312 Charcoal Paste till en sådan stark kandidat till matt hårvax bäst i test alla dagar i veckan så tänkte jag bryta ner mitt test och recension i flertalet punkter här nedan och först börja med vad hårvaxet innehåller och vad ingredienserna gör för håret.

Vad Innehåller Depot N° 312 Charcoal Paste?

Depot har gjort sig kända för att de alltid levererar professionella frisörprodukter av högsta kvalitet och det är inget undantag med N° 312 Charcoal Paste. Den första ingrediensen vi hittar i detta hårvax för män är naturligt ullfett eller lanolin som är det mer korrekta namnet på den här uppskattade ingrediensen. Redan här talar innehållsförteckningen om att regn, blåst och annat nordiskt väder inte kommer bli några problem. Lanolin är så vattenavstötande att det skulle kunna fungera som rostskyddsmedel, men som ingrediens i hårvaxet har det främst som uppgift att matta ner, bevara fukt och skydda håret.

Efter Lanolin hittar vi Petrolatum som är mer känt som vaselin. Det är tillsatt för att skapa en skyddsvägg mot yttre påfrestningar och lugna hårbotten. Depot N° 312 Charcoal Paste innehåller även Ozokerite som är ett hårt jordvax som ger fyllighet och struktur till frisyren. Vi hittar även vårdande bivax i formulan som bidrar till att mildra irritation och klåda i hårbotten med sinna läkande och antiinflammatoriska egenskaper. Denna super-ingridients ser även till att stödja hårväxten och erbjuda stadga till själva frisyren.

Inget bra matt hårvax utan Karnaubavax och det är exakt vad Depot N° 312 Charcoal Paste innehåller. Karnaubavax hjälper till att ge textur och stadga, bevarar fukt och skyddar håret från att bli torrt. Vitamin E är en populär ingrediens i hårvårdsprodukter och så även här. E Vitamin hjäper till att öka blodcirkulationen och syretillförseln till hårsäckarna, vilket bidrar till ett friskare hår.

Men ingrediensen som gör just detta hårvax till nått extra är att det innehåller aktivt kol. Förutom att bidra till en friskare hårbotten så erbjuder aktivt kol en detox eller avgiftning till håret. Det är denna aktiva ingrediens som ser till att håret mattas ner, förblir mjukt och hålls fräscht hela dagen.

Depot N° 312 Charcoal Paste är ett frisörvax som innehåller noga utvalda ingredienser för håret och man förstår varför detta blivit en favorit hos alla män som vill ha ett bra matt hårvax herr. Mycket för att formulan återfuktar håret i stället för att torka ut det som så många andra produkter som ger matt finish gör.

Hur är formulan på Depot N° 312 Charcoal Paste?

Formulan på Depot N° 312 Charcoal Paste är enkel att arbeta med och applicera. Den är ljust, ljust grå och ser mer ut som en lera men är ändå mjuk som kräm när man känner på den. Trots sin mjukhet är den inte alls rinnig så doseringen är superenkel och man får exakt den mängd man vill ha.

En mycket bra formula för ändamålet. Formulan på Charcoal Paste lämpar sig bäst för tjockt eller kraftigt hår då den är lite klistrig att jobba med. Om man har tunt eller fint hår så kan det kännas som att händerna fastnar i håret och drar med sig de fina stråna när man applicerar produkten.

Däremot om man har fint eller tunt hår och har börjat få lite antydan till kalhet uppe på hjässan och vill göra en överkamning så är formulan helt otroligt bra. Resultatet kommer bli så att det inte ens går att ana att det finns lite tunnhårighet uppe på hjässan.

Hur Är Doften?

Doften på hårvaxet är fräsch och för tankarna till klassisk cologne. Kompositionen är som en diskret herrparfym med friska fruktiga inslag. Den luktar verkligen gott och påminner lite om äpple i noterna.

Depot N° 312 Charcoal Paste Recension

Till Produkten >>>

Hur Är burken Depot N° 312 Charcoal Paste?

Depot N° 312 Charcoal Paste kommer i en funktionell 75 milliliters aluminium burk. Enkelt lock som är smidigt att skruva av och skruva på igen. Burken är bra tilltagen så det är enkelt att ta upp önskad mäng hårvax med ett, två eller tre fingrar beroende på vad man har för rutin vid applicering.

Jag gillar designen, den är enkel och stilren plus att den gör sig snyggt i badrumsskåpet. En bra enkel burk som skyddar sitt innehåll med bravur.

Hur Är Stadgan Och Hållfastheten På Depot N° 312 Charcoal Paste?

Stadgan på Depot N° 312 Charcoal Paste är utmärkt och det är lätt att skapa önskad frisyr. Håret kommer kännas som att man även applicerat en texture dust eller volymgivande puder. Formulan ger ett bra lyft till hårstråna och slutresultatet blir blir en stadig frisyr som sitter där den ska med en fantastisk matt finish. Man får lite känslan att man sprayat hårspray över sin skapelse fast att man inte gjort det.

Hållfastheten på Depot N° 312 Charcoal Paste är även den bra. Frisyren sitter där den ska och det går även till viss mån att arbeta om frisyren vid behov. Dock så bör man försöka att inte pilla och dra för mycket i håret om man vill bibehålla hållfastheten under dagen. Formulan gör sig bäst i korta eller halvlånga frisyrer och vill man ha mer volym och kraft så addera även en saltvattenspray.

Behöver Man Styla Om Frisyren Under Dagen?

Det är helt beroende på vad man utsätter sin frisyr för och hur länge man vill att den ska sitta på plats. Om man klarar att inte dra fingrarna genom håret under dagen klarar sig frisyren bra men om man gillar att leka med håret eller dra fingrarna genom det lite då och då så kommer stadgan och hålfastheten att sjunka successivt och man behöver då styla om frisyren under dagen. Ska man däremot ut och festa eller tillbringa längre tid utomhus i vårt nordiska klimat så kan det vara ett utmärkt komplement att förstärka frisyren lite extra med hårspray i förväg.

Klarar Frisyren Regn Och Blåst Med Depot N° 312 Charcoal Paste?

Innehållsförteckningen på Depot N° 312 Charcoal Paste talar om att frisyren ska klara regn och blåst. Men allt handlar ju självklart om frisyr. En sak som är säker är att det höga innehållet av ullfet skyddar håret alldeles utmärkt mot regn och snö. Med det sagt så menar jag inte hällregn eller kraftiga snöstormar för när det kommer till sånt väder så tar även fåren skydd. Frisyren komme klara stå emot blåst och lättare regn och liknande utan svårigheter. Vill man vara helt säker på att varenda hårstrå ligger där de ska så ta rygg och förstärk frisyren i förväg med hårspray.

Ska Depot N° 312 Charcoal Paste Appliceras I Torrt Eller Vått Hår?

Torrt hår. Den är mycket lättarbetad och trots att formulan innehåller kol så fungerar den lika bra på ljust som mörkt hår, det vill säga den syns inte när den är applicerad. Depot N° 312 Charcoal Paste ska appliceras i torrt hår. Ta en liten mängd, fördela och värm i handflatorna innan du applicerar i håret. Styla som önskat.

Behöver Man Mycket Eller Lite Depot N° 312 Charcoal Paste För Resultat?

Det beror helt och hållet på frisyr, men du behöver i regel inte mycket av Depot N° 312 Charcoal Paste för att uppnå önskat resultat. Börja med lite matt hårvax och jobba in produkten i håret bakifrån och fram. Vid behov så applicera mer efterhand. Den fantastiska matta finishen kommer omedelbart.

Behöver Man Komplettera Med Hårtork, Kam, Borste, Hårspray Eller Något Annat?

Man brukar säga att killar kommer långt med ett hårvax, en deodorant och en duschgel. Men det är inte riktigt sanningen. Om man tycker om sitt hår och vill att det ska förbli starkt, välmående och vara med genom livet så är ett bra schampo för män en av de grundläggande produkterna man behöver i sin hårvårdsrutin. Exempelvis är Depot N° 101 Normalizing Daily Shampoo ett bra schampo för dagligt bruk. Vill du veta mer så titta gärna in och läs vår Depot N° 101 Normalizing Daily Shampoo Recension. Även ett vårdande balsam för män bör vara en del av hårtvätten nån gång i veckan. Även en saltvattenspray eller hårspray om man vill bygga lite extra volym eller stadga till frisyren.

Är Depot N° 312 Charcoal Paste Lätt Eller Svår Att Tvätta Ur?

Det kan var en liten utmaning att tvätta ur Depot N° 312 Charcoal Paste ur håret. Men så länge du har ett bra schampo så är det inga problem att tvätta ur produkten. Det här är ett matt hårvax som sitter i håret tills det tvättas ut, och det behövs en ordentlig hårtvätt med schampo för att få bort det. Det är samma sak med händerna efter du applicerat vaxet. Det räcker inte att bara skölja dem i vatten, utan det krävs en bra flytande eller fast tvål för att få bort hårvaxresterna från händerna.

Är Depot N° 312 Charcoal Paste Bästa Matta Hårvaxet

Depot N° 312 Charcoal Paste är matt hårvax bäst i test alla dagar i veckan. Formulan med ullfett är grymt bra. Att använda aktivt kol för att matta ner håret är genialiskt då man även får en detox samtidigt. Att få använda en produkt som får frisyren att se ut som att man kommer direkt från frisören varje dag är en egoboost som ger det där lilla extra varje dag.

Detta är ett matt hårvax som får håret att kännas tjockare och fyllt med mer volym och samtidigt ger en riktigt snygg matt finish. Charcoal Paste är bästa matta hårvaxet för tjockt eller kraftigt hår. Det här är även superprodukten om man börjat få lite antydan till kalhet uppe på hjässan och vill göra en snygg överkamning. Helt klart bästa matta hårvaxet för ändamålet! Resultatet kommer bli så bra att det inte ens kommer gå att ana att det finns lite tunnhårighet uppe på hjässan.

Depot är ett frisörmärke för män och med N° 312 Charcoal Paste får man sin egen privata stylist på daglig basis. Ett mycket bra matt hårvax som säkerställer en snygg frisyr.

Hårvax bäst i test >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer