5 klassiska frisyrer för gentlemannen

Vi satte oss ned med kändisfrisören, stylisten och entreprenören Bobby Oduncu som av många anses vara landets bästa frisör. Här avslöjar han sina bästa frisyrtips för gentlemannen under 2020.

5 klassiska frisyrer för gentlemannen

5 frisyrer och tips för den välgroomade gentlemannen

Bobby Oduncu som bland annat driver den numera klassiska salongen, Bobbys Hårstudio, berättar bland annat att han tror starkt på James Dean i en ny tappning under 2020.

Stiliga frisyrer, fönat med bra volym kommer vara mer rätt än någonsin tidigare!

1. Pompadour i ny tappning

När Bobby ska dela med sig av sina frisyrtips till kort och halvlångt hår så pratar han genast varmt om den nya varianten av den klassiska pompadouren.

Vår mest fashionabla man just nu, Mariano Di Vaio, har fått pompadouren, fast i lite ny tappning att bli trendigare än någonsin tidigare. Passar de flesta med kort till mellanlångt hår!

Det här behöver du

Ta en klick lervax med pekfingret, lägg på handflatan och dra händerna tills det blir varmt och applicerats på hela handen. Sedan börjar du applicera det på den bakre delen av överhuvudet och rör dig sedan framåt mot framsidan av huvudet. Dra igenom håret åt flera håll tills det gått igenom hela hårsvallet och avsluta med en hårspray herr som ger ökad textur.

 

2. En modern James Dean

Bobby berättar att en modern variant av den klassiska James Dean-frisyren gör vilken man som helst till en gentleman i dess rätta bemärkelse.

En snygg herrfrisyr för kort hår och är en personlig storfavorit som bland annat bärs av min man Jimi. En klassisk stilren frisyr med kort på sidor och nacke, men som till skillnad från de flesta trender just nu inte är maskinkort. Jag kallar den James Dean 2020!

James Dean-frisyren i ny tappning, ett självklart val för gentlemannen!

Så gör du

Förbered håret med en spray i pulverform som absorberar olja från håret, föna håret och tillsätt ett lätt vax eller hårmousse.

 

3. Klassisk sidbena

När vi pratar om klassiska manliga frisyrer så berättar Bobby att sidbenan alltid är rätt och dessutom är en snygg frisyr för tunt hår. Han tipsar bland annat om sidbenan som hans vän, Danny Saucedo bar som han skapat frisyrer för de senaste 12 åren.

En sidbena är alltid klassisk och blir bara bättre rätt fönad och med volymgivande produkter!

Så gör du

Föna håret med en rullborste för att få en snygg bena. Tillsätt ett lätt volymgivande hårvax med fingret som du smetar ut över handen och applicera i hårsvallet. Avsluta med hårspray som ger frisyren rätt stadga.

 

4. De grå tinningarnas charm

Se dig inte som någon över 40-50 år, var den bästa versionen av dig själv hela livet, säger Bobby Oduncu som menar att stilikoner som George Clooney visar att det är mer rätt än någonsin tidigare.

- Grått hår med en klassisk frisyr skapar gentlemannen! Jag tycker personligen inte att man ska dölja det gråa, speciellt inte om det bara är litegrann. Om man nu vill göra det så finns det jättesnygga färger som är anpassade för grått hår så att man slipper utväxten av en färgning.

- Det gör så att det gråa bara smälter in och gör det lite mjukare då gråa hårstrån kan kännas lite strävare än det resterande håret.

Var den bästa versionen av dig själv hela livet!”

Så gör du

Undvik de gula tonerna grått hår ofta kan få genom att använda ett schampo som är anpassat för dig med grått hår. Därefter kan du antingen bära upp det gråa eller så penslar du din naturliga hårfärg på de gråa stråna. Därefter stylar du håret med ett volymgivande och lätt hårvax och avslutar med att tillsätta hårspray som ökar hårets stadga, fyllighet och textur.

 

5. Frisyrer och styling för tunt hår

Kändisstylisten menar att tunnhårighet inte behöver vara en stor grej eftersom att det är fullt naturligt och händer de flesta förr eller senare i livet. Dessutom finns det mängder med knep för att få mer volym i håret!

Jag rekommenderar bra produkter som ger volym och vidgar fjällskikten för att få en fyllighet i stylen - Samt ett “lätt” hårvax med en matt finish som inte tynger ned hårstråna.

Ett knep för att skugga upp hårbotten och få det att se tätare ut är att använda toppik eller färgat torrschampo som gör att det ser tätare ut.

Så gör du

Ge håret volym med en Boost Spray på ett handukstorrt hår, applicera ett vax som inte tynger ned hårstråna och tillsätt volymgivande schampo. Använd också ett schampo som är anpassat för dig med tunt hår eller lider av manligt håravfall. Truefitt & Hill Thickening Shampoo är ett utmärkt val som både gör håret starkare, skapar med fyllighet och ökad textur.

 

Bli den bästa versionen av dig själv

Vi på Glamazon hoppas att du fått inspiration för din nästa klippning. Vi är en av sveriges största leverantörer inom hårstylingsprodukter för män och har hela 9.63 av 10 i betyg på Prisjakt.se. Vi brinner för att hjälpa mannen att bli den bästa versionen av sig själv!

Hur ofta ska man tvätta håret? >>>