Fri frakt över 589 kr

Vår testpilot och eminenta Glamazon Carl har testat Lernberger Stafsing Soft Wax som är ett mycket mjukt hårvax som ger din frisyr både volym och definition samtidigt som håret får en lätt lyster. Det är ett perfekt hårvax för dig som uppskattar glansen i en klassisk pomada, men inte riktigt vill ha den där tydliga vinylkänslan, utan någonting lite mer diskret.

Lernberger Stafsing Soft Wax Recension

Carls Lernberger Stafsing Soft Wax recension

Wow. Inför mitt test av Lernberger Stafsing Soft Wax, var mina förväntningar riktigt höga. Jag känner till att Lernberger vet vad dom håller på med då dom bland annat har riktigt stabila hårsprayer i sitt sortiment som jag testat tidigare – och Soft Wax var inte en besvikelse! Efter att jag omsorgsfullt fönat håret med en kam som hjälper till att lägga grunden till min vardagliga frisyr så testade jag inledningsvis med en ganska liten klick av produkten.

Fortsättningsvis matade jag ut det i händerna, och började sedan arbeta in det i håret. Jag noterade direkt att Soft Wax är hjälpmedlet för att få det perfekta mellantinget mellan tydligt fixad frisyr, och det lite mer vilda. Jag har länge letat efter ett hårvax som hjälper mig att skapa en frisyr som givetvis är fixad omsorgsfullt, men som ger illusionen av att jag inte lagt ner dom där extra minuterna på att få luggen sådär perfekt kammad. Till min glädje så gjorde det här Glamazon hårvaxet jobbet alldeles utmärkt! 

 

Likt många andra produkter från Lernberger Stafsing så har de bra design på sina produkter. Därför var det ingen överaskning när jag för första gången höll deras Soft Wax i mina händer. En riktigt vacker produkt, med om möjligt ännu bättre innehåll.

Jag bestämde mig för att testa bygga min traditionella frisyr med hårvaxet – som är en modern tolkning av en Pompadour i de allra flestas ögon. Normalt sett fokuserar jag på vaxets styrka och mindre på glans eller andra strukturgivande egenskaper i produkten – och med Lernberger Stafsing Soft Wax fick jag det perfekta mellantinget. Delvis glansigt, men ändå stabilt. En Glamazon frisyr som utan problem klarar av långa kontorsdagar, men som kan behöva förbättras inför en mer festlig kväll ute på stan.

Jag gav mig även på att lägga en simplare backslick med produkten i händerna – och detta gjordes utan några problem. Har du backslick till vardags? Soft Wax. Vill du utmana din traditionsenliga Pompadour-frisyr med lite glans? Soft Wax.

Lernberger Stafsing Soft Wax Recension

Hållfasthet

God hållfasthet, dock extremt beroende på vilken typ av frisyr du är ute efter, och inte minst hur långt hår du har. Ska du göra en frisyr med backslick och har långt hår så är vaxet perfekt. Lernberger Stafsing Soft Wax fungerar även perfekt om du likt mig, bygger en mindre Pompadour till och från.

Doft

Hårvaxet har en riktigt fräsch doft som håller i sig under dagen. Bli inte förvånad om du får en kommentar om att till och med ditt hår doftar gott!

Lernberger Stafsing Soft Wax Recension

Till Produkten >>>

Burk och förpackning

Sanslöst stilren och snygg. Ingenting att skämmas över. Ha den framme på handfatet och känn dig stolt! Burken kan komma att kännas lite inredningsdetalj vilket dock inte är någonting ovanligt när det kommer till Lernberger Stafsings produkter. Burken i sig är gjord av hårdplast.

För vem passar hårvaxet?

Lernberger Stafsing Soft Wax är perfekt för dig med kortare hår som vill ha en kombination av volym, textur och en gnutta glans. När du använder Soft Wax kommer ditt hår inte skina vid första ögonkastet, men om man kollar lite noggrannare så ser man en tydlig glans i din frisyrs textur. Less is more, och här har Lernberger Stafsing verkligen lyckats.

Behöver man komplettera med hårtork, kam, borste, hårspray eller något annat?

Jag har som vana att alltid använda både hårtork, kam och hårspray – men för en enklare frisyr med kortare hår behöver du egentligen ingenting av detta för att få ut full effekt av ditt Lernberger Stafsing wax.

 

Appliceras i torrt eller vått hår?

Applicera i torrt hår om du vill ha en stark stadga, och i fuktigt hår om du vill ha en mjuk stadga.

Lätt att tvätta ur?

Inga som helst utmaningar att tvätta ur håret med ett schampo för män. Soft Wax har inte samma fäste och styrka som exempelvis ett lervax, så det rinner ur håret ganska naturligt, passa även på att följa upp rengöringen med ett balsam för män.

Jag kan rekomendera dig att använda Truefitt & Hill Frequent Use Shampoo och Truefitt & Hill Replenishing Conditioner som gör jobbet, har samma fräscha doft och är två riktigt bra produkter för håret.

 

Behöver man styla om under dagen?

Jag försöker alltid att bättra på frisyren inför eller under kvällen om det står någonting utanför kontoret eller hemmet på schemat. Med Soft Wax så skulle jag rekommendera att ta höjd för att en stärkning av frisyren kan vara på sin plats om du avstod från hårsprayen på morgonkvisten.

Lernberger Stafsing Soft Wax Recension

Klarar frisyren regn och blåst?

Ditt hår blir något känsligare än om du skulle gått på ett lervax, men fortfarande inte överkänsligt. Frisyren klarar av regn och blåst till en viss grad, dock inte optimalt.

Behöver man mycket eller lite för resultat?

Lite. Börja med en mycket liten klick och arbeta in. Stärk efter behov.

Sammanfattning

Lernberger Stafsing Soft Wax är ett riktigt säkert kort. Som jag tidigare varit inne på skulle jag vilja kalla det för det perfekta mellantinget mellan ett vanligt clay och en pomada. Det märks att Patrik Lernberger och Mattias Stafsing tänkt till och skapat en produkt som passar dom allra flesta frisyrer här.

Överlag en riktigt kvalitativ kandidat till bästa hårvaxet för män. Burken är någonting som jag hellre förvarar på handfatet än i badrumsskåpet då den är riktigt tilltalande. Det märks att Soft Wax är gjort med kärlek. Betydligt lättare att hantera än klassisk pomada, och inte alls lika klibbigt som dom mer traditionella hårvaxen kan upplevas vara, såsom ett clay. Det flyter på smidigt att bygga en frisyr med Soft Wax från Lernberger Stafsing.

Jag ger betyget 8,5 av 10 till hårvaxet på grund av dess mångfacetterade finish och hur lätt det är att arbeta in i håret.

Till Lernberger Stafsing >>>

 

Latest Stories

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer