Tabac Original Beard Oil Recension

Tabac Original är en av de mest populära herrdofterna genom tiderna och har varit en stadig favorit i badrumsskåpen sedan lanseringen 1959. Det har blivit dags att testa skäggoljan från detta ikoniska varumärke. Hur fungerar formulan? Hur är doften? Hur mycket fräschare blir skägget? Vi har låtit Mr Glamazon testa och recensera Tabac Original Beard Oil.

Tabac Original Beard Oil Recension

Skäggolja test - Tabac Original Beard Oil

Tabac är ett varumärke som följt mig genom livet. Så fort man känner den klassiska doften, poppar det upp minnen av svunna tider när man köpte sina toalettartiklar i den lokala färghandeln och farbröderna bar hatt. Männen hade en sak gemensamt: De doftade alla Tabac Original.

Det var som att åka tillbaka i tiden när jag fick äran att göra mitt test av denna skäggolja. De flesta av oss har säkerligen upplevt den tidlösa doften, utan att själva vara medvetna om det. Och skäggoljan är inget undantag. Ska det dofta Tabac Original så ska det, inget snack om saken. Det går inte missa vilken olja man har i skägget. Detta är både skäggolja och skäggparfym i samma flaska.

Innehållet:

Tabac Original skäggoljan är fullmatad med kvalitet och formulan innehåller återfuktande sötmandelolja som fixar torra, spröda skäggstrån. Ricinolja som främjar hårväxten och bidrar till ett fylligare och friskare skägg. Avokadoolja hjälper till att motverka mjäll och tillför rikligt med fukt och näring. Jojobaolja återställer den naturliga fuktbalansen och hjälper skägget bli starkare medan arganolja mjukgör och ger lyster. Tabac har även tillsatt E-vitamin i formulan för att öka syretillförseln och blodcirkulationen till hårsäckarna, vilket bidrar till ett friskare och längre skägg.

Doften:

Det här är Tabac Original! Doften är så kraftig att den dröjer sig kvar hela dagen och det går inte ta miste på den klassiska kompositionen med bergamott, neroli, lavendel och tobaksblommor. Har man den här skäggoljan i ansiktshåret behövs absolut ingen cologne eller annan väldoft. Detta är en skäggparfym.

Flaska/förpackning:

Skäggoljan från Tabac kommer i en traditionell 50ml flaska i glas är försedd med pipettkork så oljan blir smidig och enkel att dosera, alltid exakt så mycket skäggolja man vill ha vid varje applicering.

Tabac Original Skäggolja

Till Produkten >>>

Lätt eller svår att tvätta ur?

Oljan är mycket enkel att tvätta ur skägget och även lätt att få bort från händerna vid applicering.

Behöver man mycket eller lite för resultat?

Det går snabbt att arbeta in Tabac skäggoljan i ansiktshåret och smörja huden under, men det kan behövas lite extra för att uppnå önskad lyster. Risken med att tillsätta mer, är att skägget blir överparfymerat. Regeln är börja smått och tillsätt mer efter behov.

Vem passar Tabac Original Beard Oil för?

Den passar alla skägg. En Tabac skäggolja är mer än en skäggolja det är även en skäggparfym så om du är känslig för starka dofter är detta inget för dig. Men vill du ha ett mjukt och väldoftande skägg är detta oljan för dig.

Konsistens:

Skäggoljan är tunn, lättflytande och smörjer skäggstråna med enkelhet. Formulan är uppskattad och lämnar ingen oljig eller kladdig känsla efter sig.

Behöver man komplettera med kam, borste, vax eller skäggbalsam?

Om du ska köpa skäggolja från Tabac är ett skäggschampo med samma doftnoter är att rekommendera för att hindra att doften skär sig eftersom formulan är så starkt parfymerad. Förslagsvis är Tabac Original Beard Shampoo & Conditioner ett bra val. En borste eller kam kan vara bra att ha, men inget måste med denna olja, då den är så lättarbetad. Vill du däremot ha lite styrsel och enklare styling på skägget, komplettera med Tabac Original Beard Wax för att bibehålla samma doft.

Återfuktande effekt:

Sötmandeloljan och ricinoljan ger bra med fukt och känslan är långvarig.

Hur mycket fräschare blev skägget?

Det är ingen på flera meters avstånd som kommer tycka skägget är ofräscht! Ansiktshåret blir mer än fräscht eftersom den klassiska Tabac doften känns på långt håll. Skägget blir mjukt, behagligt och får en lätt diskret lyster.

Helhetskänsla

Tabac Original Beard Oil är en skäggparfym. Om testet hade handlat om att utse skäggolja bäst i test med den kraftigaste doften hade det här varit den solklara vinnaren. Skägget blir som en wunderbaum gånger tio. Om man bortser från doften och bara fokuserar på skäggoljans egenskaper så gör den allt vad produkten ska göra. Den mjukgör, smörjer och ger en lätt, diskret lyster.

Tabac Original >>>