Travel Guide - För en bättre start på resan

Ska du iväg och resa? Grattis! Men oavsett om du ska resa mot varmare breddgrader, med arbetet eller på en storstadsweekend så är det alltid klurigt med packningen.

Travel Guide - För en bättre start på resan

I den här guiden går vi därför igenom allt från de olika flygbolagens regler för hur mycket en passagerare får ta med sig, till hur man packar resväskan på ett smart sätt. Allt för att resan ska få en så smidig början som möjligt!

Regler för handbagage

Det kan vara lite förvirrande. Reglerna för handbagagen har ändrats ett flertalet gånger senaste åren, samtidigt som alla flygbolag har sina egna regler för vad som gäller angående handbagage hos dem.

Vårt bästa tips är därför att alltid kolla på flygbolagets sajt vad deras restriktioner är, så att du slipper betala eventuella tillägg. Det du ska hålla ett extra öga på är vilka mått handbagaget ska ha och vad det får väga.

Ett annat tips är även att packa vätska i form av parfym, hårvax, hudkrämer och så vidare lättillgängligt i handbagaget eftersom att det ska visas upp i säkerhetskontrollen.

På samtliga flygplatser är en övergripande regel att man tillåter förpackningar som innehåller max 100 ml vätska. Reser du lätt med endast handbagage finns det dock smarta lösningar och produkter för dig som vill ha med dig dina saker på resan.

Tipsen för handbagaget

1. Kolla upp restriktioner för handbagaget vikt och storlek på flygbolagets hemsida.
2. Ha din necessär lättåtkomligt i packningen för säkerhetskontrollen.
3. Ta med dig en mindre parfym (inte större än 100 ml) där exempelvis Baldessarini Nautic Spirit är ett perfekt val för resan!
4. Ha biljetter, pengar, pass och plånbok i resväskans ytterfack.
5. Checka in på flyget online (Går på de flesta flygbolag) så slipper du boardingkort!

Ta med dig en necessär

Det är helt omöjligt att hålla koll på alla grejer utan en necessär samtidigt som det är ett extra skydd vid eventuella olyckor ifall någonting går sönder och läcker. Dessutom, vem älskar inte känslan av att ta fram och lägga in grejerna i en tidlös necessär?