7 tips om hur man håller sig fräsch i sommar

Halleluljah! Nu är sommaren äntligen här. Efter månader av mörker, kyla, regn och snö så vaknar vi från vår djupa vinterdvala och möter något vi suktat efter länge, värme. Men med värmen kommer ökade påfrestningar. Vem vill egentligen slösa årets bästa månader på obekväma svettningar, dåliga hårdagar och röda brännor? Just därför har vi på Glamazon samlat några tips på de bästa groomingprodukterna som gör dig redo för solen och sommaren!

7 tips om hur man håller sig fräsch i sommar

Här kommer 7 tips om hur man håller sig fräsch i sommar med bra produkter som hjälper dig att få resten av sommaren fylld med solkyssta minnen och glädje!

1. Skydda huden med solkräm

Undvik den klassiska charterbrännan och acceptera att en kamp mot solen är en strid du helt enkelt inte kan vinna. En bra solkräm är ett måste för att skydda huden - Även om du planerar att spendera sommaren i Sverige!

 

2. Använd After Sun

En bra After Sun eller bodylotion för män hjälper huden att läka och gör så att brännan blir jämnare och håller längre - Det här hjälper dig att se till så att all tid i solen verkligen ger ett fräscht resultat!

 

3. Styla håret rätt med saltspray och hårvax

Det finns ingen tid på året då det är mer lägligt att alltid låta frisyren vara på sitt A-game som på sommaren. Ett riktigt fräscht och snyggt tips (speciellt på sommaren) är en naturlig hårstyling som du får till genom att använda saltspray som du sprayar på blött hår och sedan fönar - För att sedan applicera ett lätt hårvax som ger än mer lyster och stadga.

 

4. Återfukta ansiktet med ansiktskräm

Att ge ansiktet näring med en återfuktande ansiktskräm efter att man glassat i solen är a och o. Det gör att ansiktet inte blir rött lika länge om man varit ute för länge och gör så att brännan håller i sig längre.

 

5. Använd rätt deo

Solen kan bringa både det bästa och det sämsta i oss. Kraftiga svettningar under mötet, på intervjun eller under flygresan tillhör helt klart bland de sämre. Som tur är så är det lätt att förhindra med en högpresterande deodorant herr mot just svett.

 

6. Ge håret mer näring med rätt schampo!

Solens varma strålar, havets salta svalka och sand är allt väldigt härligt, men medför stora påfrestningar för håret. Men genom ett vitaminberikat schampo för män så kan du säga goodbye till bad hair days!

 

7. Trimma håret själv

Finns det något fräschare på sommaren än att alltid ha ständigt trimmade sidor och bakhuvud? Med en hårtrimmer är det inte ens svårt att få till och vi slipper springa till frisören eller barberaren varannan vecka bara för att få en enklare trimning!