D:fi Matte Clay Recension

Vår Glamazon, Carl har testat och recenserat d:fi Matte Clay som är ett hårvax med hög styrka och en matt finish. Det är ett perfekt hårvax för dig med tjockt hår som värdesätter en frisyr som håller hela dagen och inte tar stryk vid regn eller fest.

Carl testar: D:fi Matte Clay

Carls d:fi matte clay recension

Jag har testat mycket vax under mina dagar som fantast av hårprodukter. Under några förvirrade år i tonåren pendlade man mellan det som i folkmun kallades för Urban och Dax vax. Inga höjdare direkt. Nu är det dags för något rejälare – d:fi Matte Clay. Ett riktigt måste i den moderna mannens badrumsskåp. För mig kändes d:fi länge som en ganska enkel utväg, varpå jag länge sökt efter något mer unikt. Något med glans och unikt. Men faktum är att det inte behöver vara så himla avancerat att få till en riktigt fräsch look. D:fi Matte Clay gör jobbet.

Det finns ett par saker att vara uppmärksam på när det kommer till den vardagliga användningen av D:fi Matte Clay. När det kommer till appliceringen är det viktigt att du börjar smått och skalar upp. Börja med en ytterst blygsam klick och arbeta ut det i händerna tills det täcker varenda centimeter i handflatorna. Börja arbeta in vaxet långt bak i håret för att ge din frisyr den volym det förtjänar.

Sugen på att ta en joggingtur under lunchen för att sedan återvända till kontoret?

Inga problem för D:fi Matte Clay har din rygg i bokstavligt talat alla väder. En regnskur, joggingtur eller en rejäl (men anständig) afterwork är inga problem med D:fi Matte Clay i håret. Man skulle kunna sammanfatta den gröna D:fi som att vaxet gör jobbet åt dig under dagen – givet att du är beredd att ge vaxet den tid det förtjänar på morgonen. Arbeta långsamt in det med start längst bak i huvudet och avsluta stylingen med en hårspray av god kvalité, förslagsvis från Lernberger Stafsing. Lernberger Stafsings Hairspray Strong Hold är en favorit sedan länge och hjälper din frisyr att vara oslagbar i alla väder.

Carl testar: D:fi Matte Clay

Till Produkten >>>

Hållfasthet

Du kan utan problem styra ditt resultat från morgonkvisten till kvällen. Det är som att D:fi Matte Clay låter sig anpassas under dagen. En ömsesidig respekt mellan dig och ditt vax kan komma att uppstå. Värdesätt den – och använd den. I grund och botten ett riktigt hårt vax, både ur burken och i håret.

Doft

Blygsamt fräsch herrdoft. För ouppmärksamma doftar det neutralt.

Konsistens

Vaxet är hårt och rejält. Det krävs lite kraft för att gräva ned fingret i burken dom första gångerna. Ett klibbigt vax som efter utarbetning i handflatorna gör underverk med håret och ger en matt finish vilket gör att det inte ens ser ut som att du har vax i håret.

Carl testar: D:fi Matte Clay

Burk och förpackning

D:fi Matte Clay kommer i en svart/grön plastburk med hela 150g hårvax i. Det är en ganska stor 150 grams burk som passar perfekt hemma i skåpet. Om du söker ett wax till resan föreslår jag att du investerar i den något mindre 75 grams burken.

För vem passar hårvaxet?

D:fi Matte Clay passar dig med tjockt hår som vill undvika glans eller för dig som vill ha ett hårvax som håller hela dagen (och natten).

Behöver man komplettera med hårtork, kam, borste, hårspray eller något annat?

En kam ska du alltid ha i både portföljen och hemma i badrumsskåpet. Skaffa något rejält. Jag kör en variant från Kent Brushes som har både breda och smala hål vilket gör att du kan arbeta med håret både övergripande och i detalj. Låt hårtorken fylla sitt syfte om du själv finner behovet, exempelvis om du har något längre hår eller är ute efter en look med mer volym. Se alltid till att använda en riktigt bra grooming tonic innan du attackerar hårtorken för bästa resultat.

Appliceras i torrt eller vått hår?

Torrt hår. Våga inget annat. Använd inte för mycket vax i ett inledande skede. Ta lite i taget för att undvika klumpar. Börja bakifrån i håret och arbeta dig framåt mot luggen.

Carl testar: D:fi Matte Clay

Lätt att tvätta ur?

Det är en liten process att få ut precis allt ur håret på kvällskvisten. Det kan anses jobbigt, men glöm inte att det är tack vare detta som din frisyr klarar sig hela dagen. Ett bra schampo för män gör jobbet enklare.

Behöver man styla om under dagen?

Styla om efter behov, men det är långt ifrån ett krav. Om du har arbetat ut vaxet i hela håret kommer du långt under hela dagen.

Klarar frisyren regn och blåst?

Tveklöst. Ta en lunchpromenad och testa själv!

Behöver man mycket eller lite för resultat?

Du behöver ytterst lite av D:fi Matte Clay i håret för att få ett riktigt fint resultat. Som tidigare nämnt – börja småskaligt och arbeta ut vaxet bakifrån och fram.

Sammanfattning

Använd hårvaxtet med respekt för styrkan och börja arbeta in dett småskaligt. Med denna regel i ditt sinne kommer du kunna skapa oslagbara frisyrer inför både styrelsemötet och minglet utan problem. Vaxet har en matt finish vilket gör att det inte ser ut som att du har något vax i håret överhuvudtaget. Det är i sig är väldigt hårt och det kan krävas en del kraft för att få ut det ur burken. Du får mycket vax för pengarna och får möjligheten att bygga en frisyr som håller under hela arbetsdagen och under fredagens afterwork. Ett riktigt bra hårvax, helt enkelt. Ett måste i den moderna mannens badrum. D:fi Matte Clay får betyget 7/10.

Till D:fi >>>