Makeupartisten: Sminktips för årets skönhetstrender

Let’s face it. Det finns nästan ingen härligare känsla än att få till en fin och trendig makeup. Vi får nästan dagligen frågor från våra kunder om skönhets- och sminktrender och därför delar vi nu med oss av makeupartistens bästa tips om årets nya trender, vad man bör tänka på och hur man går tillväga för att uppnå en felfri makeup.

Sminktips för årets skönhetstrender

Årets makeup- och skönhetstrender

För att dela med oss av det allra senaste inom makeup så bad vi makeupartisten Felicia Malmkvist berätta om vilka makeuptrender hon ser just nu.

Under sommaren 2018 så var det mycket starka färger på ögonskuggor och starka eyeliners i till exempel blått, rosa och rött, med en naturlig bas - och trenden ser inte ut att ha dött ut, snarare tvärtom, det är hetare än någonsin.

Så får du till makeuptrenden

Det finns många tips och tricks som gör det lättare att få till looken, menar Felicia Malmkvist när hon ger sina bästa sminktips steg-för-steg för att få till makeuptrenden.

1. Lägg en tejpbit på eyelinern

Som de flesta som sminkar sig vet så kan det vara knepigt att få till just eyelinern. Mitt tips är att ta en liten tejpbit och sätta den vid den yttre ögonvrån som riktlinje för hur du vill att din eyeliner ska se ut.

2. Använd en flytande penna

Därefter använder du den typ av eyeliner som du känner dig mest bekväm att arbeta med. Jag brukar rekommendera att använda en flytande penna, vilket är min personliga favorit eftersom att den är enklast att jobba med.

3. Använd rätt BB cream

Vad gäller en naturlig bas så älskar jag att använda en BB cream som ger en matt finish utan lyster - och sedan lägga lite bronzer på kindbenen istället för att få mer lyster.

Så får du sminket att hålla hela dagen

Felicia Malmkvist berättar även att en av de allra vanligaste frågor hon får är hur man får sminket att sitta en hel dag och hon understryker vikten av att använda sig av rätt hudvård.

“Mitt bästa tips för att få sminket att hålla hela dagen är att dubbelkolla så att du har rätt hudvård för din hy. Har man inte rätt hudvård så kommer inte din makeup att sitta på plats oavsett hur mycket man jobbar med sina sminkprodukter. Hudvården är nyckeln till en så kallad felfri makeup.”

För de som har rätt hudvård, men ändå inte får sminket att sitta så finns det några knep:

1. Använd en bra primer

En grym primer är en bra början. Använder man en dagkräm innan så avvakta så länge du kan innan du går på med din primer. När du lagt primern så gör du samma sak igen, avvaktar innan du går på med nästa del i sminkningen.

2. Tillsätt puder

Efter att du applicerat din foundation på valfritt sätt så lägger du ett tunt lager transparent puder (eller valfri nyans) med hjälp av en fuktig beautyblender eller en puderpuff. Häll sedan ut en liten mängd över handflatan och doppa din beautyblender i pudret. Sedan pressar du det försiktigt och duttar runt i hela ansiktet så att pudret pressas in i huden - Du sätter alltså din foundation på det här sättet istället för genom en borste.

3. Använd en setting spray

När du väl kommit till sista steget och känner dig nöjd med resultatet av din sminkning så är en riktigt bra setting spray guld värt. Om du upplever att du blir lite för “pudrig” av steget ovan så kan du vara lugn. Setting sprayen har den fina egenskapen att den tar bort just den där “pudriga” looken och får allt att sitta ihop på ett fint sätt.