Som fjärilens lätta vingslag

Det tyska modehuset Betty Barclays senaste parfym har fått det tilltalande namnet Pretty Butterfly. Den feminina doften är tänkt att vara fångande och mystisk på samma gång, precis som fjärilens skira fladder.

Betty Barclay Pretty Butterfly

Lättburet fräsch och blommig

Näsorna bakom Pretty Butterfly låter de friska och lite småsyrliga toppnoterna passionsfrukt och citrus öppna upp i kombination med en söt doft av björnbär. Blommiga mellannoter av viol, liljekonvalj och bulgarisk ros lugnas av de klassiskt jordiga trädofterna patchouli, rosenträ och mysk. De välkända parfymörerna bakom Betty Barclays dofter är schweiziska Ursula Wandel och fransyskan Anne Flipo. Doften släpptes på den Europeiska marknaden i mars 2016, lagom till vårens inträde. Den är tänkt att bäras under den tid på året då naturen vaknar till och livet blir lite enklare och fyllt av harmoni och positiva känslor. Med andra ord är det här en doft för förväntansfulla vårdagar och härligt varma sommarkvällar.

Ett koncept med fjärilens symbolik i fokus

Det fjärilstema som parfymörer och kreatörer bakom Pretty Butterfly skapat avspeglas även i allra högsta grad i parfymens flaska. Den är formad som en spröd vinge och är tänkt att föra tankarna till fjärilens lekfulla och fina rörelsemönster. Fjärilen symboliserar skönheten och lockelsen i nuet: ena sekunden är den så nära att det går att ta på den, men sträcker man ut handen så är den plötsligt utom räckhåll. Med sitt blå innehåll skapar Pretty Butterfly associationer som inbjuder till en värld av drömmar, frihet och skir lätthet. Det här är en parfym för den som gillar ungdomliga och lätta dofter. Det är en perfekt vardagsdoft och jobbparfym, en doft för den som söker en naturligt enkel och okonstlad parfym som känns fräsch hela dagen.

Betty Barclay Pretty Butterfly

Damparfym >>>