Fri frakt över 589 kr

Semestern och ledigheten börjar nalkas mot sitt slut för den här gången och det är dags att komma åter till arbetet och sina rutiner. Att komma tillbaka på jobbet när ens groomingrutiner fortfarande är kvar i semesterns och ledighetens vanor är inte alltid helt lätt, oavsett om du arbetar ensam eller med kollegor, är entreprenör eller anställd. Det gäller att åter visa sig från sin bästa sida och bli snygg på jobbet. För att du snabbt ska komma på banan igen efter alla lata dagar ger vi här några bra Glamazon tips för att få dig att att framhäva ditt bäst jag för komma tillbaka på jobbet efter semestern med stil.

Snygg på jobbet

Det är dags att börja om igen. På arbetet, men även i badrummet. Bara för semestern och din ledighet är slut, så betyder inte det att semesterskägget behöver rakas av. Om du gillar att ha skägg så fixa till det, och gör ansiktshåret redo för att följa med dig tillbaka på jobbet efter semestern. Snygga till linjerna, på hals och kinder och kanske se över designen. Varför inte ta chansen att prova en ny mustasch eller skäggdesign?

Fixa till och ta hand om semesterskägget

Har du gått hela ledigheten och odlat ut ett maffigt semesterskägg kanske det är hög tid för att fixa till det och göra det representativt och snyggt. Här är några nyttiga tips som får skägget att se ordentligt och vårdat ut.

#1. Om ansiktshåret är tjockt och vuxit sig stort är det hög tid att jämna till och forma skägget med en trimmer. Sträva efter att få till en skäggfrisyr som passar din ansiktsform, vilket är viktigt för att presentera sig själv på jobbet på bästa vis efter semestern.

#2. För att vara snygg på jobbet och få fräschare skägg än kollegorna så behövs det två viktiga produkter som ger det där lilla extra till ansiktshåret oavsett längd. Starta din nya skäggvårdsrutin med att använda en ansiktspeeling herr en till två gånger i veckan för att få bort döda hudceller och rengöra huden på djupet under skägget för ett fräscht mjältfritt resultat. Om du inte redan tvättar ansiktshåret med ett skäggschampo så börja omgående för att hjälpa skägget att uppnå styrka och lyster. Fördelen med en bra skäggtvätt är att den både rengör och tillför skägg och hud välbehövlig fukt.

 

#3. Vill du ha en lite ledigare still när du är tillbaka på jobbet efter semestern men ändå vara välvårdad kan du trimma ner skägget till en snygg 3 dagars skäggstubb, men i det här fallet måste du aktivt forma och hålla efter linjerna. Om du har ljus stubb så pröva att färga utväxten någon nyans mörkare så inte ansiktshåret bli ett med huden. Håll även efter din mustasch med sax eller trimmer så att linjen inte går under överläppen. Även skäggstubb behöver fukt och kärlek för att må bra så smörj in den regelbundet med skäggbalm eller exempelvis Daimon Barber Beard & Stubble Softener som är en kombinerad ansiktskräm och skäggåterfuktare.

 

#4. Ett av de absolut enklaste sätten att fixa ett snyggt skägg på, är helt enkelt att se efter utväxten på halsen. En renrakad hals förhöjer alla skäggstilar omgående och ger ett mer välvårdat intryck. Det krävs inte så mycket arbete för att få ett bra resultat, utan det räcker med att hålla efter utväxten och linjerna regelbundet med en rakhyvel. Tänk på att huden i det här området av kroppen är tunn och känslig så använd bra rakprodukter för att inte irritera.

#5. Glöm inte bort att ge ditt ansiktshår och hud näring och fukt för att hålla skägget levande och fräscht när du är tillbaka på jobbet efter semestern. Genom att köpa skäggolja och regelbundet använda den så bidrar du till att återfukta och mjukgöra skägget samt tämja bångstyriga hårstrån för ett fylligare och mer välvårdat utseende. Arbeta in oljan noga i skäggstråna med fokus på huden under utväxten. Ta hjälp av en skäggborste för att fördela din olja jämt ända ner till huden. För att säkerställa din skapelse kan du om du vill applicera lite skäggvax för att se till att inga skäggstrån sticker i väg på eget bevåg.

 

Fräsch, välvårdad och snygg på jobbet

Det finns även lite andra saker än skägget som du kan kan behöva kontrollera innan du vänder åter till arbetet från semestern, och det gäller givetvis även om du inte har odlat ut ett semesterskägg eller väljer att raka av dig din utväxt nu när ledigheten är över. Helt enkelt, för att bli den bästa versionen av dig själv och undvika måndagsdepressionen när du kommer tillbaka är det betydelsefullt att känna sig utvilad, fräsch, välvårdad och snygg på jobbet.

Ge ansiktet och din hy ett lyft

#1. Ett enkelt sätt för att snabt bli fräsch och snygg på jobbet är att ge ansiktet och din hy ett välbehövligt lyft med en djupverkande ansiktsrengöring och en återfuktande fuktkräm anpassad för din hudtyp,

 

#2. Uppdatera din morgondusch med en bra duschgel män som kickstartar arbetsdagen, fräschar upp huden och väcker alla sinnen. Percy Nobleman Caffeinated Shampoo & Body Wash är ett bra val som även tvättar rent håret.

 

#3. Förbered huden inför rakning med en pre shave. Efter en tid utan regelbunden rakning så kan huden vara känsligare än vanligt och mer lättirriterad så låt rakningen få ta lite extra tid. Låt hårstråna och huden få mjukas upp i duschen med hjälp av det varma vattnet innan du går loss med hyveln och se därefter till att använda en uppfriskande pre shave olja som exempelvis Musgo Real Classic Scent Pre Shave Oil som vårdar huden och agerar som en extra skyddande barriär mellan rakblad och hud. Om du föredrar lotion istället för olja så är Edwin Jagger Hydrating Pre Shave Lotion ett bra val att använda inför rakningen.

 

#4. Lanolin och Glycerin för bättre glid. Mjukgör, bevara fukt och skydda huden med bästa rakkrämen för jobbet. Använd en rakkräm med ett högt glycerin innehåll för att ta rakningen till en ny nivå och gärna en som även innehåller lanolin. Testa Musgo Real Classic Scent Shaving Cream eller någon av de andra dofterna från märket. Även Floris Shaving Cream är ett bra val som gör rakningen till en angenäm upplevelse.

 

#5. Bra kvalitet lönar sig alltid. När det kommer till rakningen, vill man ha ett perfekt resultat så man ser snygg och välvårdad ut när man kommer åter till jobbet från semestern. Bästa valet är en säkerhetshyvel som Edwin Jagger de89 som kommer bli din bästa vän för lång tid framöver. Den är även riktigt bra för att raka halslinjerna utan irritation om du har helskägg.

 

#6. Om olyckan är framme. Det är lätt hänt när man har bråttom vid rakningen att man råkar skära sig i ansiktet med rakhyveln. Med en alunsten så slipper man gå till arbetet med små pappersbitar i ansiktet på grunda av skärsåren. Vill man vara representabel när man är tillbaka på jobbet efter semestern, så är detta en av de viktigaste rakprodukterna att ha hemma. Edwin Jagger Antiseptic Alum Block är ett bra val.

 

#7. Återställ huden efter din rakning. När rakningen är klar är det dags att stänga porerna och bekämpa irritation med ett klassikt rakvatten eller återfuktande after shave balm. Alla hudtyper behöver få fukt efter rakning. Ett tips är att förstärka huden med Claus Porto Musgo Real Classic Scent After Shave Balsam och samtidigt få en varm maskulin doft av vetiver, sandelträ och vanilj. Om du har känslig hy är Edwin Jagger Aftershave Lotion Aloe Vera ett bra tips för att ge din hud nytt liv efter rakningen. Vill du stänga porerna och behålla semesterkänslan är Musgo Real Spiced Citrus Cologne produkten för dig. Med sin kryddiga medelhavsdoft av bland annat citrus, ingefära och vetiver signalerar komposition att du är en man med pondus.

 

#8. Åter till jobbet med bästa doften. Vi tillbringar de flesta av våra vakna timmar på arbetet, vanligtvis med andra människor runt oss, så varför dofta som alla andra. Här i Sverige brukar folk gärna omge sig med lätta, rena och fräscha kompositioner. Men i takt med att tiderna ändras blir vi mer och mer vågade och öppna för nya spännande dofter på herrparfym. Så återvänd till jobbet med en doft som skiljer sig från övriga kollegor och signalerar att du har koll på läget. The Merchant of Venice Nobil Venetian Blue är en karismatisk, marin business-doft som gör sig fantastiskt vid mötesbordet. Eller varför inte Agua De Colonia n° 1 Agua Vetiver som fångar vetiverns styrka och karaktär från Alentejos slätter. Om du vill ha nått som sticker ut, bryter mot reglerna och leker med nya gränser är The Merchant of Venice Nobil Damascus Desert doften för dig när du är tillbaka på jobbet efter semestern.

 

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer