Fri frakt över 589 kr

Vem som helst kan drabbas av mjäll och det kan var en utmaning att hitta ett bra schampo mot mjäll för män som faktiskt fungerar och ger önskat resultat. Just därför har vi låtit Herr Glamazon få genomföra ett gediget mjällschampo test och recensera Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo. Hur bra fungerar detta italienska frisörschampo för män? Får man bort mjäll? Tvättar det rent håret och hur bra är formulan? Ger det snabbt resultat? Lindras klådan? Hur är doften? Och hur ofta ska man tvätta håret med schampot? Läs vidare här nedan vad Herr Glamazon tycker om Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo i sin recension och mjällschampo test.

Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo Recension

Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo Recension

Som den Glamazon jag är så har jag alltid varit ett stort fan av Italien. Modet, maten, bilarna, motorcyklarna, våtrakningen och självklart fotbollen. Och som den älskare av italiensk fotboll jag är så har även nästan alla mina stora idoler genom livet varit just italienska fotbollsspelare. Varför? Helt enkelt för att spelarna i Gli azzurri alltid haft en coolare aura runt sig än övriga landslagsspelare i världen.

De är helt enkelt så mycket mer än bara fotbollsspelare enligt mig. Det är nästan som att det Italienska fotbollsförbundet har en hemlig manual med egenskaper som måste bockas i innan en spelare får göra landslagsdebut i Gli azzurri, och så har det alltid varit och jag hoppas det alltid kommer förbli så. Vad är det då för egenskaper jag talar om? Namnen, utseendet och självklart håret. Ja det finns inget så viktigt som just håret, det italienska Landslaget har dominerats genom historien av spelare med fantastiska mjällfria hår.

Det har liksom inte funnits på kartan att Paolo Rossi, Giuseppe "Beppe" Signori, Paolo Maldini, Filippo "Pippo" Inzaghi, Alessandro Nesta, Francesco Totti med flera skulle sprungit runt med mjäll på kragen. Och Roberto Baggio kallades inte den mjälliga hästsvansen utan kommer för alltid vara inskriven i historieböckerna som den gudomliga hästsvansen. Just för min kärlek till Italien så har det varit ett nöje att få göra denna Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo recension och genomföra ett gediget mjällschampo test.

Depot har länge varit Italiens främsta frisörmärke för män. Så det är lätt att tänka att spelarna i Serie A glider in till sin lokala barberare innan match för att få håret fixat. Nu ska jag erkänna att jag redan använder många av produkterna från just Depot i min dagliga groomingrutin då de gjort sig kända för att skapa bra produkter för hud, hår, rakning och skägg som håller vad de lovar och levererar utmärkt resultat. Depot sätter aldrig sin trovärdighet på spel så varje produkt är noga testad innan den släpps ut på marknaden. De sätter alltid oss män i första rummet med sina fungerande egenskaper oavsett vart i livet vi befinner oss.

Jag kan bara hålla med om att ett förstklassigt effektivt mjällschampo för män ska vara enkelt att använda och leverera resultat. Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo har varit en mycket trevlig bekantskap och överraskat på fler punkter än bara att bekämpa mjäll. För att gå in på varför just detta är en stark kandidat till bästa schampo mot mjäll för män så tänkte jag börja med att gå igenom vad detta frisör mjällschampo innehåller för bra ingredienser och vad de gör för hår och hårbotten så att man får lika snyggt hår som killarna i Gli azzurri.

Vad Innehåller Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo?

Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo innehåller vetenskapligt bra ingredienser för att tvätta rent och motverka mjäll. Den första nyckelingrediensen vi hittar är oljekontrolerande Magnesium Aluminum Silicate eftersom mjäll ofta uppkommer där det finns en obalans mellan torr och oljig hud. Därefter hittar vi Zinc pyrithione som omedelbart och effektivt hjälper till att avlägsna mjäll. Zinc pyrithione är en anti-microbial ingrediens som effektivt arbetar för att motverka skapandet av mjäll och lugna ner hårbotten.

Vidare innehåller detta mjällschampo från Depot Eukalyptusolja. Denna ingrediens bidrar med en svalkande och skönt kylande känsla till hårbotten, vilket kan vara behagligt om du upplever problem med kliande hårbotten. Eukalyptusoljan har även antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper som är bra mot mjäll och känslig hårbotten. Ytterligare en fördel med att ha Eukalyptusolja i mjällschampo är att oljan har en stimulerande effekt på hårväxten.

Vårdande Allantoin är tillsatt för sina läkande egenskaper vid röd och småsårig hårbotten. För att öka upp den svalkande känslan så innehåller även Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo Mentol som bidrar med en omedelbar känsla av kyla och lätt bedövning. Fördelen med Mentol i mjällschampo är förutom den svalkande effekten även att ingrediensen hjälper till att öka upptaget av andra ämnen i formulan för att effektivt motverka mjäll och vårda hårbotten.

Antiseptisk Lavendelolja hjälper även till med förebyggande mot mjäll vid torr hårbotten. Lavendeloljan balanserar talgproduktionen och stimulerar celldelningen plus att den har en uppmjukande och lugnande effekt på hårbotten. Vi på Glamazon gillar Lavendelolja lite extra då den är effektivt mot håravfall genom att stimulera blodcirkulationen i hårbotten.

För att stimulera hårväxten ytterligare så innehåller detta frisör mjällschampo även svampdödande rosmarinolja. Oljan används främst för sin renande och upplivande effekt. Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo innehåller även Aloe vera mot mjäll och klåda i hårbotten. För att bekämpa mjäll till max så finns även myrra i innehållsförteckningen på detta mjällschampo. Det är särskilt bra för sprucken och torr hud med småsår.

Slutligen så hittar vi fyra ingredienser som befrämjar hårväxten. Kardborre, Muskot, Svartpeppar och Ingefära är tillsatta för sina blodcirkulationsstimulerande effekt på hårbotten och på så vis hårväxtstimulerande egenskaper som får vilande hårsäckar att vakna upp och börjar producera hårväxt. Det märks att Depot är ett frisörmärke då formulan både bekämpar mjäll och bidrar till bättre hårväxt.

Hur Är Formulan På Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo?

Formulan på Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo är ljusbeige, lätt flytande och har en oljig konsistens som känns vårdande och behaglig. Den ger ett rikligt, mjukt lödder som effektivt tvättar rent håret och svalkar hårbotten. Hela formulan är mjällschampo bäst i test.

Vad Doftar Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo?

Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo doftar Eukalyptus och mint. Doften är lika fräsch som schampot är svalkande för hårbotten. Det är en grön, kryddig komposition som gör hårtvätten till ett nöje. Det är uppfriskande och man vaknar till liv direkt.

Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo Recension

Till Produkten >>>

Hur Är Flaskan På Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo?

Flaskan på detta mjällschampo för män är stilren och gör sig bra i badrummet. Den är tillverkad i brun genomskinlig plast som för tankarna till gammaldags medicinflaskor. Det är utmärkt storlek på 250 milliliter som även gör flaskan enkel att ta med i gymväskan eller på resa.

Korken är smidig och superenkel att flippa upp med tummen medan man tvättar sig. Däremot kan just korken vara lite krånglig att stänga till med en hand medan man tvättar håret, men övning ger färdighet som man brukar säga. Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo har en snygg och bra förpackning som man uppskattar.

Hur Ofta Ska Man Tvätta Håret Med Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo?

Allt handlar om din hårtyp beroende på hur ofta du ska tvätta håret Med Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo. Du bör försöka tvätta ditt hår runt tre gånger i veckan. Hårbotten fungerar lite på samma vis som din övriga hud, den börjar producera mer talg och olja om den tvättas regelbundet och torkas ut till följd av det.

Men om det blir för långa uppehåll mellan dina hårtvättar så finns det riska att smuts, olja och produktrester kan komma att börja irritera hårbotten och orsaka mjäll eller torr hårbotten. Så tre till fyra gånger i veckan är lagom att tvätta håret med detta mjällschampo.

Hur Rent Blir Håret Med Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo?

Resultatet blir förträffligt. Man får ett fräscht rent hår med massa volym. Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo tvättar rent håret med enkelhet. Löddret är väldoftande och behagligt och hårbotten känns uppfriskad, ren och fräsch efter hårtvätten. Riktigt bra mjällschampo för både hår och hårbotten.

Behöver Man Mycket Eller Lite Depot mjällschampo För Resultat?

Du behöver inte alls mycket av Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo. Mer är inte alltid bättre. Risken om du skulle dosera för mycket mjällschampo är att du inte kan skölja ur allt och att de oljiga resterna från formulan som blir kvar kommer torka ut hårbotten och håret. Försök hålla dig till runt en tesked mjällschampo beroende på hur mycket hår du har.

Vem Passar Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo För?

Om du har mjäll vill du använda det här schampot. Om du vill ha volym på håret så vill du använda det här schampot. Vill du ha rent hår med uppfriskad hårbotten så vill du använda det här schampot. Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo är ett riktigt bra mjällschampo som framförallt motverkar och förebygger mjäll samt andra hårbottenproblem med sin utmärkta formula.

Men den hjälper även till att stimulera hårsäckarna och öka hårproduktionen. Så detta frisör mjällschampo passar alla som bryr sig om sitt hår. Du får ett milt schampo som fixar volym och tar hand om mjäll, håravfall och nyproduktion av hår på samma gång. Det här är mjällschampo bäst i test helt enkelt.

Behöver Man Komplettera Med Något Annat?

Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo kommer tvätta rent ditt hår, men om du vill skydda det och tillföra lyster behöver du komplettera med ett hårbalsam för män. Förslagsvis så är Depot N° 201 Refreshing Conditioner ett bra val att följa upp hårtvätten med.

Det räcker att använda balsam en till två gånger i veckan och du behöver inte balsamera hela håret. Fokusera på dina hårtoppar. Depot är ett heltäckande varumärke med professionella produkter för män så det går att löpa linan fullt ut med duschgel, rakning eller skäggvård och självklart alla de stylingproduker du behöver för att fixa frisyren efter att du tvättat håret.

Några av de populäraste sylingprodukterna från Depot att komplettera med är bland annat Depot N° 312 Charcoal Paste som även ger en detox vilket är en perfekt matchning vid mjäll. Även Depot N° 302 Clay Pomade är ett bra val om man vill bygga volym med hög flexibel stadga och matt finish. Kam och hårborste herr är även bra att komplettera detta mjällschampo med.

Är Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo bästa mjällschampo?

Ja. På alla punkter är Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo bästa mjällschampo. Innehållet är förträfflig, formulan likaså, och resultatet är mjällschampo bäst i test varje dag i veckan. Här har Depot lyckats helt fantastiskt med att ta fram ett frisör mjällschampo som inte bara bekämpar mjäll, utan det fungerar även utmärkt mot irritation och klåda i hårbotten.

Att formulan även fixar volym och tar hand om håravfall och nyproduktion av hår på samma gång är bara ren bonus. Har du flagnande och/eller torr hårbotten är detta helt enkelt bästa mjällschampo för män. En irriterad hårbotten kräver utmärkta och välfungerande produkter och Depot N° 102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo är mjällschampo bäst i test vid denna typ av hårbottenproblem.

Men det är inte bara hårbotten som kommer få kärlek av detta mjällschampo, utan kvalitén på håret blir även den så mycket bättre. Det är således bästa mjällschampo som gör allt man vill och lite till.

Mjällschampo bäst i test >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo recension

Noble Isle Shampoo är synonymt med lyxiga schampon infuserade med ren parfym, där varje doft har tydliga toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Noble Isle är starkt övertygade om dofternas kraft att förbättra humör, väcka minnen och skapa en känsla för en...

Läs mer

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

Layrite Concentrated Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska inte bara förbättra utseendet på skägget, utan även återfukta huden. Den bör också dofta gott och vara en viktig del av den dagliga skäggvården. Därför har det blivit dags för Herr Glamazon att göra en noggrann...

Läs mer

Hudvårdsrutin för Män inför Midsommar

Hudvårdsrutin för män inför midsommar

Midsommar är en tid för att fira med vänner och familj, njuta av solen och naturen, och för att se ditt bästa ut. Det är inte bara kvinnor som förtjänar en noggrann hudvårdsrutin – även män bör unna sig en...

Läs mer

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer