Behandla ditt frissiga och torra sommarhår i 4 enkla steg

Även om det är fantastiskt skönt att bara hänga på stranden och koppla av, så är faktiskt solens strålar väldigt tuffa och skadliga för håret under sommaren. Så det bästa du kan göra för att skydda dina kära hårstrån från alla salta bad och häftigt solande är att använda rätt hårprodukter för just dig. Resultatet kommer bli ett snyggt och fräscht hår redo att visas upp alla dagar i veckan. Läs våra fyra Glamazon tips och råd här nedan för friskare och fräschare hår.

Behandla ditt frissiga och torra sommarhår i 4 enkla steg

Motverka torrt hår efter bad

Sommar betyder sol och salta bad, men dessa nöjen kan vara hårda mot ditt hår. Efter en dag i vattnet är det bäst att omedelbart tvätta ur saltvattnet från håret, som annars kan skada det. Använd ljummet vatten eller schamponera som vanligt för att bli av med saltet.

Det är dock värt att notera att bara vanligt, rent vatten oftast är tillräckligt för att få bort saltet ur håret. Detta är särskilt fördelaktigt eftersom du vill undvika för mycket schamponering under sommarperioden, eftersom det kan slita på håret. I stället för att föna håret torrt rekommenderar vi att du låter det självtorka och sedan försiktigt reder ut det med en bredtandad kam.

Så mycket som möjligt, försök att undvika att få saltvatten i håret eftersom dess mineraler kan skada hårstråna, vilket gör dem sköra och porösa. Om du föredrar att simma i poolen kan du ta en dusch precis innan och blöta håret. Detta kommer att förhindra att det absorberar för mycket klorerat vatten när du dyker ner för att svalka dig.

Vårda sommarhåret med bra produkter

Sommaren kan vara hård mot håret, men med rätt produkter kan du hålla ditt hår friskt och välmående. Ett schampo för torrt och slitet hår kan göra underverk genom att varsamt rengöra och ge nödvändig återfuktning. Det är utformat för att återställa liv och lyster till ditt hår utan att försämra dess kvalitet.

I kombination med schampo, är ett hårbalsam för män ett utmärkt sätt att ge extra återfuktning och skydd. Det hjälper till att förse ditt hår med nödvändiga näringsämnen och ger en mjukare, mer hanterbar textur. Använd balsamet efter varje schamponering för att maximalt återfukta och återställa ditt hår.

För ännu djupare vård, överväg en hårinpackning för män. Dessa behandlingar är särskilt effektiva för att ge intensiv näring och fukt till ditt hår. De kan hjälpa till att reparera skador, stärka hårstrån och ge ett hälsosammare utseende. En regelbunden rutin med hårinpackningar kan vara skillnaden mellan tråkigt, livlöst hår och hår som utstrålar hälsa och vitalitet.

Bli av med frissigt hår

Frissigt hår kan vara en stor frustration, särskilt under sommarmånaderna. Men oroa dig inte, vi på Glamazon har lösningen. För att bekämpa frissighet, prova ett leave in-balsam. Detta balsam ger ditt hår fukt och lyster, vilket kan hjälpa till att reducera frissigheten.

Hårolja för män är också ett utmärkt alternativ för att hantera frissighet. De är lätta att jobba in i håret och kan användas direkt på topparna för att ge extra definition till dina lockar och skapa ett snyggt fall i ditt hår. Och eftersom saltvatten kan orsaka torra partier i hårbotten, kan applicering av olja i denna region hjälpa till att skydda och återfukta dina hårstrån.

För dagar när du snabbt vill ut i det fina vädret, är en saltvattenspray herr ett fantastiskt verktyg. Den ger håret lätt stadga och snygg textur, vilket gör det lätt att styla en avslappnad look. Och med en fräsch, god doft ger saltvattensprayen dig den där efterlängtade sommarkänslan.

Under sommaren kan det också vara en bra idé att överväga att använda både saltvattenspray och torrschampo istället för din vanliga hårspray och mousse. Dessa produkter hjälper till att ge håret extra volym och struktur, vilket i sin tur bidrar till att hålla ditt hår snyggt hela dagen.

Skydda håret mot solen

Det är viktigt att skydda håret från solens strålar under de varmare månaderna. Precis som du skulle skydda din hud mot solen, behöver ditt hår också skydd. Det finns flera produkter som kan hjälpa till med detta, särskilt de som är utformade för att skydda mot UV-strålning och samtidigt återfukta och vårda håret.

En av dessa är hårolja med UV-skydd. Denna produkt är både vårdande och skyddar mot värmen från solen, vilket gör den till en utmärkt lösning för att skydda ditt hår under sommaren. Applicera oljan genom ditt hår innan du går ut i solen för bästa resultat.

Vårt val: Depot N° 211 Sun Shield Oil SPF 15

Skydda håret mot solen - Depot No.211 Sun Shield Oil SPF 15

Depot N° 211 Sun Shield Oil SPF 15 är ett utmärkt val för dig som letar efter effektivt solskydd för håret. Denna hårolja ger inte bara betydande skydd mot skadliga UV-strålar, den även vårdar och återfuktar håret på samma gång. Den är lätt att använda och lämnar håret mjukt och behagligt utan att vara fett eller klibbigt. Ett absolut måste i din sommarhårvård.

Till Produkten >>>

Att ta med en hatt till stranden är också ett utmärkt sätt att skydda ditt hår och hårbotten från solen. Inte bara kommer hatten att ge en barriär mellan ditt hår och de skadliga UV-strålarna, men den kommer också att hjälpa till att hålla huvudet svalt och bekvämt.

Att skydda ditt hår från solen under sommaren är viktigt för att hålla det friskt och starkt. Så glöm inte solskyddet nästa gång du planerar en dag utomhus.

Klicka in på Glamazon.se

I vårt sortiment hittar du många bra produkter som tar hand om sommarhåret. Här finns hårprodukter som ger styrka inifrån och ut för snyggare resultat. Motverka torr hårbotten med ett skonsamt och effektivt mjällshmapo för män och vårdande leave-in-produkter som skämmer bort ditt hår. Det finns också schampon speciellt framtagna för tunt hår och skyddande stylingprodukter som säkerställer frisyren även under de soligare månaderna.

Hur ofta ska man duscha >>>