7 hudvårdsprodukter som alla män behöver

Hudvård kan verka som ett komplext ämne för oinvigda, men det behöver faktiskt inte alls vara något krångligt. Det finns vissa hudvårdsprodukter för män som du bör ha till ditt förfogande om du verkligen bryr dig om ditt utseende, och i det här inlägget har vi på Glamazon sammanställt en omfattande guide för just de här hudvårdsprodukterna som alla borde ha.

7 hudvårdsprodukter som alla män behöver ha

Kolla vår guide med 7 hudvårdsprodukter som alla män behöver

Du kommer vanligtvis använda dina grundläggande hudvårdsprodukter, såsom ansiktsrengöring, peeling och fuktkräm mer regelbundet medan andra produkter kommer användas så lite som någon gång i veckan eller till och med ännu mindre. När du väl har hittat en favorit produkt som passar dig och din hudtyp, är den en del för att bygga en enastående hudvårdsrutin, som får dig att se bra ut och känna dig som bäst.

1. Ansiktsmask

En ansiktsmask för män är en bra behandling för din hud, denna typ av produkt behöver du bara använda någon gång i veckan eller ett par gånger per månad för att se fördelarna. För att använda en jämförelse så borstar du tänderna varje dag, men de känns aldrig lika rena som efter att du varit hos tandläkaren. På samma sätt kan du rengöra och återfukta huden varje dag, men en ansiktsmask gör detta jobb mer noggrant än vad de andra produkterna någonsin kan göra på egen hand.

Rengörande ansiktsmasker som kolmasker absorberar djup liggande föroreningar genom att tränga djupt in i porerna, torka upp smuts och fett och sedan låta det tvättas bort.

Återfuktande ansiktsmasker kan med fördel användas över natten eller lämnas kvar i ansiktet under längre tid för att ge djupa näringsrika fördelar till huden.

2. Exfolierande ansiktsskrubb

Exfoliering är en viktig del i alla hudvårdsrutiner, oavsett hudtyp. Om du lider av torr hud kommer fördelen med att exfoliera med ansiktsskrubb för män vara uppenbar, den hjälper till att ta bort den döda huden som byggs upp i områdena som drabbas av torrhet.

Om du har fet hud är det emellertid utan tvekan ännu viktigare att exfoliera, eftersom överflödigt talg som produceras av din hud kan byggas upp i porerna och orsaka blockeringar som leder till pormaskar och finnar.

För de med känslig hud kan skrubbning vara en orsak till irritation, så kemisk peeling kan vara att föredra. Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika exfolieringar där aktiva ingredienser som exempelvis AHA-syror läggs på huden för hudföryngring och stimulera cellförnyelsen.

3. Rengöring

Rengöring är ditt dagliga hudunderhåll, avlägsnar smuts, olja, miljöföroreningar och alla produktrester som har byggts upp på din hud under föregående dag. Gå 24 timmar utan rengöring och om du är som de flesta kommer din hud att straffa dig.

Försök hitta en ansiktsrengöring för män som passar din hudtyp. Om du har fet hud, vill du ha något som rengör huden noggrant, tvättar bort talg och ger en matt finish. Om du har torrare hud kan du behöva en ansiktstvätt för män med fuktgivande egenskaper så att huden inte berövas för mycket fukt. Om du har känslig hud kan du dra nytta av en parfymfri ansiktsrengöring som förhindrar irritation.

4. Ögonkräm

Huden runt ögonen skiljer sig lite från de andra hudområdena. Tunnare och tätare packad med blodkärl, huden under ögonlocken är vanligtvis extremt känslig och är ofta ett av de första områdena i ansiktet som visar tecken på trötthet, uttorkning eller irritation. Av denna anledning är det en smart idé att ha en produkt utformad för att hantera problem som är specifika för just dina ögon.

Ögonkräm för män och balm ger vanligtvis svalkande och lugnande fördelar, medan de ofta innehåller ingredienser som begränsar blodkärlen vid hudytan, vilket minskar utseendet på mörka ringar.

5. Serum

Serum är som en multivitamin för din hud, speciellt utformade för att ge intensiva fördelar, samtidigt som de är extremt snabba och enkla att applicera.

De flesta serum för män har ett huvudämne gemensamt: de är tätt packade med näringsämnen och antioxidanter, som bekämpar miljöskador, hjälper till att hålla din hud i optimal hälsa och bromsar ålderstecken.

6. Ansiktskräm

Ansiktskräm hjälper till att återfukta och fylla på fukten i huden som gått förlorad vid exfoliering och ansiktstvätt. Den stärker huden, samt bildar en lätt skyddande barriär som hjälper till att skydda mot smuts och bakterier som bidrar till irritation och finnar. Alla, oavsett hudtyp, bör återfukta huden minst en gång om dagen, och om du har torrare hud kan du behöva använda en återfuktande ansiktskräm för män ännu oftare.

7. Akne behandling

Finnar är mer eller mindre oundvikliga. Alla upplever dem ibland. De med en fet eller kombinerad hudtyp kommer sannolikt att uppleva akne lite oftare, men även de med torr hud kommer att få utbrott ibland.

När en finne bryter ut beter sig huden något annorlunda än normalt och måste få en akne behandling därefter. Finnar i motsats till pormaskar orsakas alltid av bakterier, och när din hud drabbas av akne betyder det att bakterier har infekterat en talgkörtel på din hud. En akne behandling eller punktbehandling finnar innehåller vanligtvis milda syror som steriliserar det drabbade området. Detta både hindrar den initiala infekterade körteln från att bli värre och hindrar den från att spridas till andra områden. Av denna anledning är det ett av det mest effektiva sättet att snabbt hantera finnar.

En komplett hudvårdsrutin för alla män

Att ha en bra hudvårdsrutin är avgörande för att hålla huden frisk, strålande och ungdomlig. Många män förbiser betydelsen av hudvård eftersom de antar att det är något endast kvinnor behöver oroa sig över. Men i verkligheten kräver vår hud, oavsett kön, omsorg och uppmärksamhet.

Genom att inkludera de nämnda hudvårdsprodukterna i din dagliga eller veckovisa rutin, kan du förbättra ditt utseende och självkänsla avsevärt. Kom ihåg att alla har olika hudtyper och att vissa produkter som fungerar för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan. Det viktigaste är att lyssna på din hud, experimentera med olika produkter tills du hittar det som passar dig bäst, och vara konsekvent med din rutin.

Oavsett var du befinner dig på din hudvårdsresa, kom ihåg att det aldrig är för sent att börja ta hand om din hud. Så varför inte börja idag? Med rätt produkter från oss på Glamazon och lite tålamod kommer du snart att se och känna skillnaden.

Ultimata guiden för ansiktsbehandling hemma >>>