Fri frakt över 589 kr

Besvärar hårbotten dig? Torr och irriterad hårbotten är vanligt förkommande under vintern och kan både klia och flagna. Detta irriterande problem kan lyckligtvis åtgärdas med rätt behandling. Så här tänkte vi på Glamazon guida dig till hur man blir av med sin besvärliga och torra hårbotten.

Så blir du av med torr och irriterad hårbotten

I denna artikel gör vi dig förhoppningsvis lite klokare, så du kan bli av med torr och irriterad hårbotten.

Fyra av de bästa schampona för torr hårbotten:

1. Depot No.108 Detoxifying Charcoal Shampoo

En av orsakerna till kliande och torr hårbotten kan vara användning av tuffa stylingprodukter, som kan fastna och irritera hårbotten. Därför är det viktigt att vi ibland rengör hårbotten på djupet så att huden kan andas igen.

Depot No.108 Detoxifying Charcoal Shampoo

Depot No.108 Detoxifying Charcoal Shampoo är snäll mot hårbotten och mycket effektiv mot kraftiga stylingrester. Formulan innehåller växtbaserat kol, som rengör hårbotten från smuts och döda hudceller. Schampot tillför fukt till hårstråna och lämnar både hår och hårbotten rengjord och stärkt för en sund hårväxt

Till Produkten >>>

Se till att massera in schampot ordentligt i hårbotten så att du kan tvätta bort smuts och produktrester ordentligt. Använd ett djuprengörande schampo ungefär en gång i veckan.

2. Depot No.109 Anti-Itching Soothing Shampoo

Depot No.109 Anti-Itching Soothing Shampoo

Detta schampo från Depot The Male Tools & Co innehåller Allantoin, Aloe vera och Druvextrakt vilket är perfekt för dig med en känslig och torr hårbotten. Det balanserar hårbottens mikroflora och rengör skonsamt på djupet.

Till Produkten >>>

Schampot är mjukt, härligt och löddrar snabbt upp håret så att det blir rent medan hårbotten vårdas på djupet. Dessutom ger det en fräsch lyster till ditt hår.

3. Truefitt & Hill Coconut Shampoo

Truefitt & Hill Coconut Shampoo

Coconut Shampoo från Truefitt & Hill lugnar torr kliande hårbotten och dessutom blir håret skonsamt rengjort. Schampot är baserat på den milda sulfaten Sodium Coco-Sulfate som ger en varsamare rengöring till håret och hårbotten. Formulan torkar därför inte ut håret och lugnar hårbotten.

Det innehåller bland annat glycerin som motverkar torr hårbotten, samt veteprotein som stärker och vårdar skadat hår och får det att se friskt och glänsande ut.

Till Produkten >>>

4. HUFS Arctic Shampoo

HUFS Arctic Shampoo

HUFS Arctic Shampoo är fri från sulfater och är framtaget för att stabilisera irriterad och torr hårbotten.

Formulan är berikad med bland annat Piroctone Olamine som motverkar mjäll i hårbotten medan glycerin skyddar mot uttorkning och bidrar med fukt till hårbotten. Sist men inte minst innehåller schampot även mentol som stimulerar hårbotten och ger en härligt uppfriskande känsla för hälsosam hårväxt!

Till Produkten >>>

Så behandlar du torr och kliande hårbotten:

1. Hårbottenborste

Ett bra sätt för att rengöra hårbotten noggrant är att använda en hårbottenborste. Det är en borste med mjuka och smidiga silikonpiggar som ger en mjuk och lätt massage till skalpen medan du tvättar håret. Den gör själva hårtvätten mer avslappnande, och den hjälper till att ta bort all smuts.

Använd hårbottenborsten med schampo eller balsam och massera hårbotten med cirkulära rörelser.

2. Förbättrar din hårbotten

Depot N° 208 Detoxifying Spray Lotion förbättrar din hårbotten

Depot No.208 Detoxifying Spray Lotion är en avgiftande behandling som är skräddarsydd för att förbättra hårbottens hälsa.

Behandlingen absorberas snabbt i hårbotten och blir inte fet. Skaka flaskan före användning och massera sedan in formulan över ren och torr hårbotten före sänggåendet. På så sätt kan den verka över natten.

Den innehåller bland annat Propolisextrakt, som bidrar med antibakteriella och läkande egenskaper, samt regenererande och antioxiderande egenskaper, för att bekämpa klåda i samband med irriterad och torr hårbotten.

Till Produkten >>>

3. Målinriktat hårbottenserum

Depot No.209 Soothing Scalp Lotion

Använd gärna ett hårbottenserum som riktar sig mot torr och irriterad hårbotten. Ofta räcker det att använda det några gånger för att få hårbotten i balans.
Depot No.209 Soothing Scalp Lotion är en effektiv hårbottenkur som är värd att prova. Formulan är speciellt utvecklad för just torr, irriterad och kliande hårbotten.

Till Produkten >>>

4. Exfolierande djuprengöring

Då och då kan det vara en god idé att djuprengöra håret, särskilt om du använder stylingprodukter dagligen. De kan nämligen fastna i hårbotten och irritera och kan vara svåra att helt tvätta bort med vanligt schampo.

Det finns hårbottenskrubbar som rengör hårbotten från rester av stylingprodukter och gör den mer mottaglig för fuktgivande vård – precis som vi känner till från hudvård för ansiktet.

Depot No.002 Re-Balancing Cleansing Scrub och Depot No.003 Detoxifying Black Peeling är två bra hårbottenpeelingar med små korn som används för att avlägsna torr eller fet beläggning i hårbotten. Använd din skrubb innan du tvättar håret med ditt schampo.

Tips! Försök att undvika stylingprodukter en period för att se om det kan vara de som irriterar hårbotten.

5. Rengörande förbehandling

Om hårbotten kliar kan det vara skönt att ha en lugnande förbehandling till hands.

Depot No.001 Re-Balancing Cleansing Gel

Depot No.001 Re-Balancing Cleansing Gel förbereder hårbotten för hårtvätten och är perfekt för just kliande, irriterad, flagnande och torr hårbotten. Massera in formulan över torr hårbotten och låt den sedan få verka i 5-10 minuter. Mjuka därefter upp förbehandlingen med varmt vatten och skölj sedan. Sedan tvättar du håret som vanligt med ditt schampo

Till Produkten >>>

Så behandlar du mjäll i hårbotten:

Ett bra mjällschampo

Det viktigaste du kan göra mot mjäll är att välja rätt schampo. Använder du ett felaktigt schampo - till exempel ett som innehåller hårda tvättaktiva ämnen - riskerar du att göra det värre.

Eftersom mjäll oftast beror på en svamp i hårbotten, ska schampot vara formulerat med specifika ingredienser som förhindrar mjäll.

Depot No.102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo

Depot No.102 Anti-Dandruff & Sebum Control Shampoo är mjällschampo bäst i test och är speciellt framtaget för dig som har problem med mjäll i hår och hårbotten. Formulan innehåller den aktiva ingrediensen piroctone olamine, som effektivt förhindrar mjäll.

Till Produkten >>>

Torr hårbotten eller mjäll

Först och främst är det viktigt att ta reda på varför din hårbotten beter sig irriterat. Är den torr eller lider du av mjäll?

Mjäll

Lägg märke till om flagorna i hårbotten är oljiga eller stora, då är det nämligen tecken på mjäll. Mjäll i håret beror oftast på svamp, och då ska du använda ett mjällschampo som är speciellt utvecklat för att bekämpa det.

Torr hårbotten

Är det istället små och torra flagor som faller från hårbotten, tyder det på en torr hårbotten.

Om du har symptom relaterade till sjukdom, bör du först konsultera en läkaren innan du försöker behandla mjäll och torr hårbotten själv.

Skillnaden på torr hårbotten eller mjäll >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer