Fri frakt över 589 kr

Ridley Scotts kommande storfilm "Napoleon" erbjuder en unik inblick i den franska militärledarens ursprung och hans snabba, skoningslösa klättring till kejsarmakt. Med Joaquin Phoenix i huvudrollen, utforskar filmen inte bara Napoleons karismatiska och kontroversiella persona, utan även hans beroendeframkallande och labila relation till sin fru och enda sanna kärlek, Joséphine.

Ridley Scotts Napoleon på Apple TV

Berättelsen vävs mot en bakgrund av politiska intriger och personliga strider, och skildrar en man vars liv var lika tumultartat som den tid han levde i. Denna djupdykning i Napoleons komplexa psyke och hans turbulenta förhållande med kejsarinnan är mer än bara en historisk återberättelse. Med biopremiär den 22 november och ett senare släpp på Apple TV+, är denna Napoleon film också en resa genom en era av omvälvningar och innovationer, en tid då företag som Plisson 1808 etablerade sig som varumärken av extraordinär kvalitet och elegans, värdigt självaste kejsaren.

Plissons historiska ursprung

I hjärtat av Paris, under en tid då huvudstaden genomgick en omvälvande förändring, tog Plissons saga sin början. Det var år 1808, en period präglad av nya upptäckter och innovationer. Paret Jacques-Louis och Marie-Hélène Plisson, djupt rotade i hantverkstraditionen, beslutade att förverkliga sin passion och expertis genom att skapa något enastående. Genom sin konstnärliga skicklighet och tekniska kunskap grundade de Plisson, ett företag som snart skulle bli en symbol för hantverksmässig kvalitet.

Från början var Plissons vision tydlig: att skapa produkter för rakning som inte bara var praktiska utan som också utstrålade tidlös elegans och sofistikering. I en epok av snabba förändringar och framväxande nya idéer insåg Plisson att sann lyx låg i detaljerna. Det var med denna förnyelseanda och strävan efter perfektion som Plisson påbörjade sin resa och lade grunden för ett varumärke som kom att bli synonymt med kejserlig storhet och oöverträffad kvalitet.

En tradition född ur kejserliga tider

Plisson 1808, likt många andra framstående varumärken, föddes i en tid då Europa styrdes av mäktiga kejsare. Under Napoleons era var kvalitet och elegans inte bara en fråga om smak, utan även en symbol för makt och prestige. Plisson etablerade sig som ett varumärke som levererade oöverträffad kvalitet, vilket speglade tidens höga standarder.

Joaquin Phoenix som Napoleon på Apple TV

Napoleons styre präglades av innovation och förfining, och hans inflytande sträckte sig långt utanför slagfält och politiska arenor. Denna era, som kännetecknades av betydande militära, juridiska, och kulturella framsteg, skapade en miljö där företag som Plisson kunde blomstra och växa. Napoleons regeringstid såg framväxten av den Napoleonska kodexen, en rättslig revolution som fortfarande påverkar världen idag. Samtidigt förändrades Paris landskap genom ambitiösa arkitektoniska projekt och stadsplanering, vilket skapade den storhet som vi associerar med staden idag.

Under denna tid av förnyelse och utveckling, cementerade Plisson sitt rykte som en pionjär inom hantverk och klassisk våtrakning. Med en djup förståelse för tidsandan och en kompromisslös strävan efter perfektion, började Plisson skapa rakprodukter som inte bara var funktionella utan även konstverk i sig. Liksom Napoleon strävade efter storhet på den globala scenen, strävade Plisson efter att skapa produkter för rakning av extraordinär kvalitet, en strävan som har genljöd genom tiderna och fortsätter att inspirera till denna dag.

Joaquin Phoenix som Napoleon när han strävar efter storhet på den globala scenen

Deras gemensamma arv av innovation och excellens gör kopplingen mellan Napoleon och Plisson mer än bara en historisk tillfällighet; det är en manifestation av två sammanflätade historier om strävan, framstående prestationer och ett odödligt arv som lever vidare.

Napoleon och Plissons gyllene era

Napoleon Bonaparte var inte bara en militär och politisk ikon, han var också känd för sin oklanderliga hygien, något som var ovanligt under hans tid. Varje morgon ägnade han nästan två timmar, från klockan sju, åt sin personliga vård. Han rakade sig dagligen och föredrog att göra det för egen hand snarare än att anlita en barberare. Det var faktiskt hans personliga betjänt, Louis Constant Wairy, som uppmuntrade Napoleon till självständigheten i rakningen för att uppnå större bekvämlighet och säkerhet, särskilt under militära kampanjer.

Napoleon Bonaparte var känd för sin oklanderliga hygien

Oavsett var han befann sig, till och med under sina fälttåg, hade Napoleon alltid med sig sina hygienartiklar: en rakborste, kammar, rakkniv, sax, nagelfil, tandborste och flaskor med cologne. Det var i detta sammanhang, 1808, som Jacques-Louis och Marie-Hélène Plisson, grundarna av Plisson och borstmakare av yrke, designade en snabbtorkande rakborste, även känd som världens första reserakborste, för att möta kejsarens behov. Denna innovativa rakborste, som enkelt kunde förvaras i hans necessär, gjorde det möjligt för Napoleon att alltid få ett perfekt raklödder vart han än befann sig.

Napoleon hade alltid med sig sina hygienartiklar

Jacques-Louis och Marie-Hélène, som båda härstammade från familjer inom hantverkstraditioner, grundade den moderna borsttillverkningen under en av de mest turbulenta perioderna i Frankrikes historia. De blev de officiella borstmakarna för Napoleon, militären och kejsarens familj. Användningen av deras hårborstar och rakborstar blev snabbt populära under de militära kampanjerna i det som kallades för det Första franska kejsardömet.

Plisson blev de officiella borstmakarna för Napoleon, militären och kejsarens familj

Som de verkliga pionjärerna bakom rakborstens design, etablerade Plisson sin första verkstad på 42 rue Phélipeaux i Paris, adressen som senare blev känd som rue Réaumur. Även efter Napoleons fall valde Plisson att hedra kejsarens minne genom att behålla örnhuvudet som en del av sitt emblem. Detta val var symboliskt betydelsefullt eftersom örnen var en central symbol i det Napoleonska imperiets vapensköld och prydde alla Napoleons arméers fanor.

Symbolen för tidlös lyx

I varje aspekt av dess design och funktion, representerar Plisson en ovillkorlig strävan efter excellens. Med rötter djupt förankrade i en epok som präglades av förnyelse och framåtblickande ideal, har Plisson blivit en symbol för tidlös lyx. Genom att kontinuerligt anamma innovation och bibehålla en kompromisslös standard för kvalitet, har varumärket blivit mer än bara en tillverkare av skönhetsprodukter; det har blivit en bastion för elegans och stil när det kommer till klassisk våtrakning och manlig grooming.

Plisson har alltid varit mer än bara en tillverkare av borstar; de har varit konstnärer och visionärer, vars skapelser inte bara har tjänat funktionella syften, utan också har varit uttryck för en djupare skönhet och harmoni. Varje produkt från Plisson är en hyllning till de tidlösa principerna av hantverk och design, en påminnelse om att verklig elegans aldrig går ur tiden.

Örnen - Symbolen för styrka och elegans

Napoleon Örnen - Symbolen för styrka och elegans

Örnen, en majestätisk symbol för kejserlig storhet, har även blivit en central ikon för Plisson, en manifestation av deras strävan efter storhet och perfektion. Liksom örnen, som är känd för sin styrka, frihet och höga ambitioner, avspeglar Plissons produkter dessa karaktärsdrag. Varje produkt är en hyllning till den nobla andan hos örnen, en kombination av utsökt skönhet och oöverträffad styrka.

Under Napoleons regeringstid valdes örnen som ett mäktigt uttryck för kejserlig makt och elegans. På samma sätt har Plisson omfamnat örnen som sitt emblem, en påminnelse om deras arv och deras ihärdiga strävan efter perfektion. I över två århundraden har örnens bild varit närvarande i alla Plissons publikationer, ett bestående tecken på deras hängivenhet till kejsarens vision och deras egen odödliga strävan efter excellens.

Plissons resa från Napoleons hov till modern tid

Joaquin Phoenix som Napoleon på Apple TV från de strålande salongerna vid Napoleons hov till dagens moderna värld

Från de strålande salongerna vid Napoleons hov till dagens moderna värld, har Plisson framgångsrikt bevarat sin relevans och kvalitet. Genom att anamma nya trender och tekniker har de säkerställt att deras varumärke fortsätter att vara synonymt med lyx och elegans. Denna förmåga att anpassa sig och innovera, samtidigt som man hedrar sitt historiska arv, är det som har gjort Plisson till en tidlös symbol för sofistikering och excellens när det kommer till manlig grooming och rakning.

Modern elegans och tradition

Byggandes på denna resa från Napoleons hov till nutid, står Plisson som en bastion för tidlös elegans och tradition. I en värld som ständigt förändras och där trender kommer och går, förenar de klassisk estetik med modern innovation. De fortsätter att förfina och utveckla sina produkter, samtidigt som de håller fast vid de principer och metoder som har definierat deras varumärke sedan 1800-talet.

Hantverksskicklighet genom århundraden

Plisson har hållit fast vid sina rötter genom att bevara den hantverksskicklighet och de traditioner som etablerades under Napoleons tid. Deras dedikation till kvalitet och detaljer har gjort dem till ett av de mest respekterade namnen inom klassisk rakning och manlig grooming. Genom att bevara sitt rika arv och kombinera det med modern teknik och design, har Plisson lyckats skapa produkter som är både tidlösa och relevanta för dagens gentlemän.

Plissons plats i dagens badrumsskåp

Liksom Napoleon har satt ett outplånligt avtryck i historien, har Plisson 1808 präglat världen av elegans och hantverk. I takt med att Ridley Scotts film "Napoleon" återupplivar intresset för denna fascinerande era, erbjuder Plisson produkter som elegant sammanfogar historisk stil med dagens moderna estetik.

Plisson levererade rakborstar till Napoleon

I en tid där lyx ofta förknippas med snabba modetrender och massproduktion, framstår Plisson som en förespråkare för traditionell elegans och äkta kvalitet. Deras produkter är mer än bara praktiska redskap; de är symboler för en djupgående uppskattning av skönhet och hantverk. Detta engagemang för kvalitet och tradition gör Plisson till en ovärderlig del av modern manlig grooming och rakning, där de erbjuder en genuin upplevelse av elegans och stil.

Upplev Plissons kvalitet

Att uppleva Plissons produkter är att ta del av en värld av elegans och kvalitet som sträcker sig över århundraden. Från de finaste materialen och ingredienserna till oöverträffad hantverksskicklighet, erbjuder Plisson en känsla av flärd som är både märkbar och uppskattad.

Elegansen i varje drag

Joaquin Phoenix som Napoleon på slagfältet

Precis som Napoleon var en mästare på slagfältet, är Plisson mästare på rakningens hantverk. Varje drag med en Plisson rakborste eller rakkniv är en hyllning till konsten och precisionen som definierade Napoleons tid, omsatt i en daglig lyxupplevelse. Det är inte bara en handling, det är en upplevelse. Materialen är noggrant utvalda för att ge en mjuk, behaglig känsla mot huden, samtidigt som de effektivt applicerar och fördelar rakprodukter. Dessa komponenter är skapade för att vara hållbara och vackra, en kombination som få kan matcha.

Rakning som en konstform

Med Plisson förvandlas rakningen från en vardaglig rutin till en verklig konstform. Varje produkt är designad för att ge den optimala rakupplevelsen, med noggrann uppmärksamhet på detaljer och ingredienser som gör varje ögonblick till något speciellt. Det är en ritual som inte bara handlar om att uppnå en perfekt rakning, utan också om att få ta en stund för sig själv, att uppskatta hantverket med av klassisk våtrakning och att fira skönheten i traditionen. Plisson gör det möjligt för alla gentlemän att återupptäcka och uppskatta denna tidlösa konstform.

Plisson idag – Mer än bara ett varumärke

Plisson har under åren vuxit från att vara ett klassiskt varumärke till en symbol för distinktion och kvalitet. Idag står Plisson för mycket mer än bara högkvalitativa rakningsprodukter; det är en livsstil. Varje produkt är en perfekt kombination av tradition och modernitet, designad för att ge en upplevelse utöver det vanliga.

Plisson är mer än bara ett varumärke

Med ett oöverträffat hantverk och en känsla för detaljer och bra ingredienser, har Plisson blivit mer än bara ett varumärke; det är en kulturarv och ett arv som fortsätter att inspirera och charma användare över hela världen. Varje artikel i deras sortiment berättar sin egen unika historia, vilket gör användarens upplevelse personlig och speciell.

Genom att bevara sin historiska identitet samtidigt som de anammar moderna trender och innovationer, fortsätter Plisson att vara en pionjär inom manlig skönhet. De förstår vikten av att utveckla och anpassa sig till moderna gentlemän, samtidigt som de behåller sin klassiska känsla och autenticitet.

Oavsett om det handlar om deras eleganta rakborstar, fina raktvålar eller andra tillbehör, är varje Plisson-produkt en demonstration av varumärkets åtagande att leverera exceptionell kvalitet och sofistikerad elegans. Plisson idag är verkligen mer än bara ett varumärke; det är en symbol för tidlös skönhet och ett engagemang för enastående kvalitet.

Från historiskt arv till modern innovation

Plissons resa genom historiens gång är en berättelse om att förena historisk charm med nutidens innovation. Varje produkt i deras sortiment är en hyllning till det förflutna samtidigt som det representerar dagens tekniska framsteg och designestetik. De förblir trogna sitt arv samtidigt som de anammar framtidens möjligheter.

Varför välja Plisson i din dagliga rutin

Att välja Plisson betyder att välja mer än bara en produkt; det är ett beslut att införliva historiens elegans i din dagliga rakning och groomingrutin. När du greppar en Plisson rakborste eller använder deras fina raktvål, är det inte bara en vardaglig handling, utan en ritual som ansluter dig till en tradition av skönhet och elegans.

Bli en del av historien

Ridley Scotts Napoleon på Apple TV

Ridley Scotts 'Napoleon', med sin biopremiär den 22 november och kommande tillgänglighet på Apple TV+, öppnar åter dörrarna till en av historiens mest fascinerande epoker. Med Joaquin Phoenix i huvudrollen kommer filmen att vara en fängslande återberättelse av Napoleons liv och tid. Precis som Plissons produkter, strävar filmen efter att förmedla en känsla av tidlös storhet och historisk betydelse.

Upptäck Plissons värld genom Glamazon

Genom vårt urval av Plisson-produkter här på Glamazon, erbjuder vi dig möjligheten att inte bara bevittna, utan även personligen delta i denna fascinerande era. Varje rakborste, rakkniv och raktvål är inte bara en produkt, det är en berättelse, en del av historien, en bro mellan då och nu. Medan Ridley Scotts filmiska mästerverk bringar Napoleons era till liv på vita duken, låter Plissons produkter dig leva och andas samma tidens elegans i ditt dagliga liv.

Vi på Glamazon är stolta över att kunna koppla samman historiens storslagenhet med nutidens vardagslyx. Vi inbjuder dig att utforska, uppleva och uppskatta hur dessa omsorgsfullt utformade produkter kan berika ditt liv och förbinda dig med en tid av kulturell och estetisk glans. Låt Plisson och Ridley Scotts 'Napoleon' tillsammans föra dig på en resa genom tid och skönhet, där varje stund blir ett eget historiskt ögonblick.

hur rakar man sig >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer