HUFS Ocean Spray Recension

Med en förstklassig saltvattenspray är det superlätt att uppnå en riktigt skön avslappnad, jag vaknade så här snygg i håret stil. Och genom att använda sprayen som en renodlad stylingprodukt hjälper man även till att skapa perfekt textur och den där härliga saltvatten i håret känslan. För att upptäcka den bästa saltsprayen för håret, så har det nu blivit hög tid för Herr Glamazon att recensera och testa HUFS Ocean Spray. Ger den en eftertraktad strandeffekt? Vad innehåller formulan? Hur är doften och hur blir resultatet? Dessa är viktiga frågor för att säkerställa att man hittar en saltvattenspray som ger den textur och krispiga volym man så efterfrågar. Är HUFS Ocean Spray det bästa valet för just dig? Fortsätt läsa för att åtnjuta vad Herr Glamazon tycker här i sitt saltvattenspray test.

HUFS Ocean Spray Recension

Saltvattenspray Test - HUFS Ocean Spray

Det norska varumärket HUFS är utvecklat av den kända skidåkaren Johannes Kläbo i samarbete med ledande experter inom frisörbranschen för att få fram kvalitets hårprodukter speciellt anpassade för nordiska förhållanden. Och jag kan lätt säga att det har varit ett sant nöje att få testa saltvattensprayen från HUFS. Om du inte är bekant med HUFS sedan tidigare så kan jag berätta att detta är det ultimata hårmärket för dig som ställer höga krav och inte har tid att ordna håret flera gånger under dagen.

Johannes Kläbo själv brukar ha som vana att åka skidor utan mössa, vilket ställer väldigt höga krav på just de hårprodukter Kläbo använder, eftersom frisyren ska se lika bra ut uppe på prispallen som den gjorde vid skidloppets start. HUFS Ocean Spray är helt enkelt ett perfekt komplement till sitt hårvax när man vill vara säker på att frisyren ska hålla lika länge som ens energi – från det att startskottet går på morgonen till ögonblicket man går i mål på kvällen och även gärna lite till oavsett om det snöar, regnar, blåser eller bara är en tuff dag på kontoret. Det här är riktigt bra och det har varit ett sant nöje att få använda saltvattensprayen från HUFS, formulan har gett mitt hår exakt den textur och krispiga volym jag vill ha med riktigt bra resultat plus att den somriga doften är väldigt trevlig. Så för att gå på djupet med varför HUFS Ocean Spray en sådan stark kandidat till saltvattenspray bäst i test så tänkte jag bryta ner min recension i flertalet punkter här nedan och först börja med vad saltsprayen innehåller och vad ingredienserna gör för håret.

Vad innehåller HUFS Ocean Spray?

HUFS har gjort sig kända för kvalitet i världsklass och att alltid ligga i framkant när det kommer till hårstyling för sina produkter, vilket även gäller HUFS Ocean Spray. Den första ingrediensen i sprayen är helt vanligt salt vilket hjälper till att skapa den där efterfrågade strandliknande texturen i håret som man vill ha. Därefter hittar vi fixerande polymer som ger håret stadga och varaktigt stöd till den frisyr med volym man vill skapa. Och eftersom detta är en saltvattenspray så hittar vi mer salt i formulan, närmare bestämt epsomsalt vilket bidrar till att ge håret mer volym och textur.

Vi hittar även ricinolja i HUFS Ocean Spray vilket är bra för att stimulera hårväxten och ge tjockare hår. Vi på Glamazon gillar ricinolja i just saltvattenspray för dess egenskaper att återfukta, motverka flagande hårbotten och bidra med snygg glans till håret samt förmågan att erbjuda ett vattentätt skydd. Slutligen hittar vi även fuktbevarande glycerin i formulan som ger flexibilitet och upprätthåller återfuktningen av hår och hårbotten. Resultatet med alla ingredienser blir ett naturligt, fräscht hår som står sig hela dagen.

Hur är konsistensen på HUFS Ocean Spray?

HUFS Ocean Spray har en mycket lätt formula som är kladdfri och lätt att jobba med. Formulan sprids med enkelhet som en tunt fint moln över håret, vilket gör det helt okomplicerat att föna och styla håret som vanligt. Visserligen är konsistensen rätt vattnig men så är det ju ändå en saltspray vi pratar om och resultatet med denna blir som att man duschat i saltvatten, Vilket är exakt vad man vill.

Hur är doften på saltvattensprayen?

HUFS Ocean Spray

Oj, jag ska erkänna direkt att HUFS Ocean Spray har en doft som verkligen sticker ut. Första gången jag använde produkten glömde jag helt bort allt annat i min omgivning då doften helt dominerade badrummet ett bra tag efter själva appliceringen i håret. Det är ingen stark herrparfym utan mer härlig sommar på flaska. Kompositionen är väldigt blommig och söt men ändå fräsch. Det är hallonsoda redan vid första misten och man kommer känna doften en bra stund efter man fixat håret, men det är bara uppskattat. Doften är fem Glamazon av fem möjliga för att den ger en trevlig sommarkänsla varje dag.

Till Produkten >>>

Hur är flaskan på HUFS Ocean Spray?

Flaskan är enkel, stilren och användarvänlig. Det är inga konstigheter eller avancerad design, utan det är endast fokus på enkelhet och funktion. Flaskan är tillverkad i mjuk svart plast som känns lite sladdrig, den innehåller tvåhundra milliliter och försedd med ett perfekt munstycke som ger en väldoftande mist som sprider sig med perfektion över håret vid varje pump. Det är enkelt och funktionellt.

Behöver man mycket eller lite HUFS Ocean Spray för resultat?

Jag själv sprayar två till tre spray i mitt hår innan jag blåser med hårfön och därefter går vidare med hårvax. De dagar jag inte orkar fixa håret sprayar jag en till två spray och rufsar håret med fingrarna. Så jag skulle säga att man inte behöver särskilt mycket av denna saltvattenspray, men allt handlar ju om längden på själva håret och vad man vill uppnå med sin styling.

Regeln för HUFS Ocean Spray är att börja lite och sedan bygga på tills man är nöjd med resultatet. Själva formulan fokuserar mer på att ge naturligt resultat än att bidra med stadga. Så om du vill ha fixering så kommer det krävas andra produkter som komplement. Men det behövs inte mycket alls för att få till ett snyggt naturligt resultat.

HUFS Ocean Spray för resultat

Ska HUFS Ocean Spray appliceras i torrt eller vått hår?

Det är mer en fråga om vad man vill uppnå för resultat med sprayen. Den är perfekt för att applicera i fuktigt hår och sedan låta håret få lufttorka för att återuppleva den där härliga och naturliga saltvattenkänslan från sommaren. Om man vill bygga volym i håret, så är det bara spraya HUFS Ocean Spray i lätt fuktigt hår och sedan blåsa håret torrt med en hårtork, vill man ha stadga och optimal hållbarhet så är det här man följer upp med ett bra hårvax. Vill man däremot bara ge håret lite avslappnad textur så är det bara spray i torrt hår, ruffsa till och sedan gå ut och möta världen.

Hur är stadgan, volymen och hållfastheten på saltvattensprayen?

Hållfastheten på denna saltvattenspray är exakt vad man förväntar sig att den ska vara. Den är lagom lätt, med bra volym och naturlig hållfasthet till håret. HUFS Ocean Spray fungerar utmärkt på alla hår och längder för att ge önskad textur och är behaglig att borsta ur.

Behöver man komplettera med hårfön, kam, borste, vax eller något annat?

Allt handlar om vad man vill uppnå med produkten men en hårfön är nästan ett måste för att få till en riktigt bra volym. Om man vill ha stadga så skulle jag rekommendera något av HUFS hårvax som ett bra komplement till saltsprayen.

Det finns tre varianter att välja på som är kategoriserade efter guld, silver och brons där guld (HUFS Shaper) är den variant med kraftigast stadga och är det vax som Johannes Kläbo åker skidor med när han tävlar. Du kan säkert gissa hur hållfastheten är på det vaxet om det klarar ett OS (Olympiska Spelen), VM (Världsmästerskapen) och Världscupen i längdskidor. Silver (HUFS Wax) har medel stadga och brons (HUFS Cream) skapar en kontrollerad frisyr som fortfarande är mjuk och avslappnad. Oavsett vilken variant man använder så är det bra produkter att komplettera saltvattensprayen med.

För att få ut så mycket som möjligt av din stylingrutin rekommenderar vi att du även kompletterar din saltvattenspray med HUFS Arctic Shampoo. Detta upplyftande och sulfatfria schampo är perfekt för att tvätta rent håret från stylingprodukter samtidigt som det stabiliserar hårbotten och kraftfullt bekämpar mjäll. Formulan återställer håret och ger hårbotten en skön och svalkande nystart. Det är perfekt att använda efter träningspass, eller bara som en skön och uppfriskande start på dagen.

För vem passar saltvattensprayen?

Den passar både män och kvinnor som vill ha en enkel och avslappnad stil med långvarigt grepp och en fräsch doft.

Är HUFS Ocean Spray lätt eller svår att tvätta ur håret?

Ja, HUFS Ocean Spray är mycket lätt att tvätta ur håret. Det är bara skölja, applicera önskad mängd schampo, massera lätt och slutligen skölja ur. Inga konstigheter eller kvarvarande rester i håret. Glöm bara inte att applicera saltvattensprayen på nytt när du är färdig med hårtvätten eller direkt på morgonen när du vaknar för att bli den bästa versionen av dig själv.

Behöver man styla om under dagen?

Det beror helt på vilken typ av frisyr man skapat. Om man går på jag vaknade så här snygg i håret stilen, finns det ingen anledning att göra några ändringar under dagen eftersom frisyren redan är på topp.

HUFS Ocean Spray fixar håret

Å andra sidan, om man förväntar sig att håret ska ligga som det gjorde när man kammade det på morgonen efter man applicerade HUFS Ocean Spray så kommer det garanterat behövas fixas med håret flertalet gånger under dagen. Det här är helt enkelt en saltvattenspray som ger en viss mängd stadga, men inte alltid en långvarig fixering, utan den delen får man ordna med andra stylingprodukter.

Är HUFS Ocean Spray bästa Saltvattensprayen?

HUFS Ocean Spray är stark kandidat till saltvattenspray bäst i test som rekommenderas. Det är sommar på flaska och den tar en från start till toppen av prispallen alla dagar i veckan. Just doften av hallonsoda sticker ut och den skiljer sig verkligen från mängden eftersom traditionella saltvattensprayer brukar ha marina eller mer neutrala dofter. Denna oväntade doft skapar en riktigt härlig och somrig användarupplevelse, vilket är en mycket trevlig överraskning.

Förutom dess härliga doft, erbjuder även HUFS Ocean Spray den förträffliga känslan av saltvatten i håret, samtidigt som den skapar krispig volym och en avslappnad stil. Det är helt enkelt en utmärkt saltvattenspray för både män och kvinnor som vill ha en enkel och avslappnad stil med textur och fräsch doft i håret.

Tack vare just den trevliga och somriga hallonsoda-doften och resultatet den levererar, så är HUFS Ocean Spray numera en riktig stapelvara i mitt badrumsskåp.  Den ställer sig helt enkelt till kandidaterna för bästa saltvattenspray och är en vinnare för dig som vill att din frisyr ska hålla lika länge som din energi – från det att startskottet går till det ögonblicket du går i mål och lite till oavsett om det snöar, regnar, blåser eller bara är en tuff dag på kontoret. Rekommenderas!

Till HUFS >>>