Fri frakt över 589 kr

En bra saltvattenspray ska vara enkel att jobba med och ge önskad textur, volym och tilltalande finish. Det har således blivit hög tid för Herr Glamazon att noggrant recensera och testa Depot N° 305 Volumizer som är en förträfflig saltspray för omedelbar textur till håret. För vem passar denna saltvattenspray? Vad innehåller den? Hur bra volym ger den? Behöver man göra om frisyren under dagen? Alla dessa frågor och lite till kommer avhandlas här nedan, där Herr Glamazon berättar vad han tycker om saltsprayen från Depot i sitt test och recension av saltvattenspray.

Recension av Depot N° 305 Volumizer

Recension av Depot N° 305 Volumizer

Depot - The Male Tools & Co har länge varit en självklar favorit bland Italienska frisörer tack vare sina utmärkta produkter och det finns inte många märken inom hårvård för män som kan slå detta klassiska frisörmärke på fingrarna. Depot har länge haft som motto att stil aldrig förändras; den utvecklas, och det stämmer väldigt bra in på denna utmärkta saltvattenspray. Redan här och nu kan jag faktiskt konstatera att Depot Volumizer är en riktigt bra stylingprodukt för moderna gentlemän.

Formulan är framtagen i samarbete med branschledande frisörer och saltsprayen är tillverkad enligt absolut högsta kvalitetsstandard, vilket man omedelbart märker på själva resultatet. Depot N° 305 Volumizer är mycket bra och för mig personligen har den varit ett sant nöje att använda. Den har gett mitt hår exakt den volym, textur och hållfasthet jag efterfrågar plus att doften är väldigt trevlig. Och eftersom vi nu ändå kommit in på själva formulan och doften så tänkte jag att det passar bäst att börja mitt saltvattenspray test med vad faktiskt Depot Volumizer innehåller och varför formulan fungerar så bra för alla hårtyper.

Vad Innehåller Depot Volumizer?

Formulan på Depot Volumizer är av högsta kvalitet, och så klart ingen saltvattenspray utan havssalt. Fördelen med denna ingrediens är att havsalt med sina många mineraler fyller upp och lyfter hårstråna samt hjälper håret att se fylligare ut. Nackdelen är att havssalt kan torka ut håret, men det är här skillnaden på en bra och en dålig saltspray kommer när det gäller den övriga delen av formulan.

Depot Volumizer hör till kategorin bra sprayer och är berikad med bland annat fuktighetsbevarande glycerin som upprätthåller återfuktningen av hår och hårbotten samt ger flexibilitet till frisyren. Dessutom innehåller formulan även aloe vera som bekämpar fria radikaler, mjukgör, lugnar och motverkar torrt hår. Vi hittar därutöver återfuktande ricinolja som lugnar, motverkar mjäll och flagande hårbotten. Vi på Glamazon uppskattar verkligen denna fantastiska olja för sin egenskap att stimulera hårväxten och bidra till tjockare hår.

Recension av innehållet i Depot No.305 Volumizer

För att ge extra textur till frisyren så innehåller sprayen fixerande polymer som ger lätt fixering utan att håret varken känns stelt eller klibbigt. Slutligen är saltvattenspray formulan fullmatad med massa olika växtextrakt som exempelvis Ingefära, klöver och peppar med flera som hjälper till att stärka håret, skydda hårfibrerna och stimulerar hårbotten.

Det är bara konstatera redan här och nu att Depot Volumizer är en kvalitetsprodukt bara genom att titta på formulan med sina noga utvalda ingredienser som vårdat håret. Man förstår direkt när man använder produkten varför denna saltvattenspray blivit så populär.

Hur är konsistensen på Depot Volumizer?

Konsistensen är vattnig och lätt. Den sprider sig som en fin mist över håret vilket gör den mycket enkel att jobba med. Det spelar ingen roll om du använder fingrarna eller arbetar med borste och hårtork. Bra ingredienser och bra konsistens kan vi konstatera redan nu.

Depot N° 305 Volumizer

Till Produkten >>>

Hur är doften på saltvattensprayen?

Doften på saltvattensprayen är varm, manlig och diskret. Den ger ett sofistikerat intryck med sina kryddiga noter av muskot och kanel, medan citrusnoterna bidrar med fräschhet som lättar upp. Det är en bra doft som inte skär sig med övriga produkter och den är som sagt diskret.

Hur är flaskan på Depot Volumizer?

Flaskan är stilren i plast och har en bra sprayfunktion som ser till att saltvattensprayen fördelas fint genom håret och har även ett bra droppskydd så man enkelt kan ta med sig den utan att riskera läckage. Jag är supernöjd med flaskan som har en bra form som gör det enkelt att jobba med den och gör att man kan använda den grymma formulan fullt ut.

Flaskan på Depot Volumizer

Behöver man mycket eller lite Depot Saltvattenspray för resultat?

Allt handlar så klart om vad man har för frisyr, men produkten är riktigt bra och enkel att arbeta med så man behöver inte spraya mycket alls för att få önskat resultat. Jag skulle starkt rekommendera att du jobbar med hårfön samtidigt, för då blir resultatet som bäst utifrån mängd.

Depot Saltvattenspray test

Jag har redan nämnt att det är rätt högt saltinnehåll i denna spray så om du tar för mycket så finns det även risk att du kommer gå runt och känna saltkornen runt hårfästet och i hårbotten under dagen så börja med lite Depot Volumizer och bygg på efter behov.

Ska Depot Volumizer appliceras i torrt eller vått hår?


Jag personligen gillar verkligen resultatet jag får av att spraya den direkt i torrt hår och forma med fingrarna. När jag gör det så använder jag endast den här produkten och det är min expressfix när jag har riktigt bråttom eller försovit mig men ändå vill ha en stylad frisyr. Vill man däremot lägga tid och få riktigt bra resultat så gäller fuktigt eller handdukstorkat hår i kombination med hårtork. Den kombinationen är anledningen till varför denna saltvattenspray heter Volumizer. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till frågan om Depot Volumizer ska appliceras i torrt eller vått hår. Gör som du vill, det viktigaste är att du är nöjd med resultatet.

Hur är stadgan, volymen Och hållfastheten på saltvattensprayen?

Jag börjar med stadgan som är riktigt bra, den är snudd som en hårspray, volymen är världsklass särskilt om den byggts upp med hjälp av hårfön. Hållfastheten den är mycket bra den med, om man inte är och pillar i håret med händerna under dagen så sitter frisyren som med en hårspray, men detta är en saltvattenspray så för det ändamålet är det här en riktigt bra produkt för både stadga, volym och hållfasthet.

Behöver man komplettera med hårtork, kam, borste, hårspray eller något annat?

Jag har redan nämnt hårtork, men lite beroende på frisyr och hur du tänker använda Depot Volumizer, så finns det alltid lite produkter att komplettera med. En hårborste bör finnas till hands, men även schampo och balsam. Jag själv har använt saltsprayen bara som den är och även i kombination med Depot N° 312 Charcoal Paste när jag velat ha en mer stylad frisyr.

Är Depot Volumizer lätt eller svår att tvätta ur håret?

Depot Volumizer är lätt att tvätta ur håret med vanligt schampo, glöm bara inte att följa upp med balsam. Det är inte att rekommendera att låta det gå ett tag mellan hårtvättarna om man använder denna saltspray dagligen då det lätt blir ansamlingar av salt runt hårfästet och i hårbotten. Så det är regelbunden hårtvätt som gäller med exempelvis Depot N° 101 Normalizing Daily Shampoo och Depot N° 201 Refreshing Conditioner.

Behöver man styla om under dagen?


Nej det behövs inte någon omstyling under dagen utan formulan ser till att man får ett resultat man är nöjd med och det finns ingen anledning att hålla på och styla om håret mer under dagen.

År Depot Volumizer bästa saltvattenspray för män?

Formulan är så extremt bra och resultatet är svårslaget. Jag gillar verkligen att jobba med Depot Volumizer i mitt hår både som den är och även i kombination med andra produkter..

Depot Volumizer är bästa saltvattenspray för män

Det här är saltvattenspray bäst i test varje dag i veckan för innehållet och vad formulan gör med håret. Och när det kommer till detta så är Depot Volumizer den perfekta partnern och jag fattar varför varenda kille som använder den här produkten inte klarar sig utan den.

Det kan inte sägas för många gånger med resultatet blir riktigt bra med Depot Volumizer. Håret kännas tjockare och fyllt med mer volym samtidigt som sprayen ger en riktigt snygg finish. Helt enkelt en saltvattenspray som säkerställer en snygg frisyr oavsett tjockt eller tunt hår. Rekommenderas.

Bra produkter till hårstyling för män >>>

Mer från Glamazon Magasin

Visa alla

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Hur använder man skäggolja: Den kompletta guiden

Att använda skäggolja är en viktig del av skäggvården som kan förbättra både skäggets och hudens hälsa. I denna guide går vi igenom varför skäggolja är viktigt, hur man använder den på rätt sätt och de långsiktiga fördelarna med regelbunden...

Läs mer

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Hårdtvål eller duschgel: Vad ska man välja?

Både hårdtvål och duschgel är bra produkter för att upprätthålla hygienen, men vilken av dem är bäst för dig? Är det bättre att använda en klassisk fast tvål eller är en flytande duschgel den mest effektiva för dig och din...

Läs mer

7 Hudvårdstips för Golfare

7 Hudvårdstips för Golfare

Golf är en fantastisk sport som låter dig tillbringa mycket tid utomhus. Men den långvariga exponeringen för sol, vind och andra väderförhållanden kan påverka din hud negativt. Här är sju viktiga hudvårdstips för golfare som hjälper dig att hålla din...

Läs mer

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra...

Läs mer

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja som luktar gott

Skäggolja, även känd som olja för skägget, är en viktig del av skäggvården för alla män som vill förbättra sitt ansiktshår. Oljans huvudsakliga funktion är att återfukta huden under ansiktshåret och mjuka upp själva skägget, vilket gör det lättare att...

Läs mer

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

Triumph & Disaster A + R Soap Recension

En kvalitativ fast tvål bör inte bara vara en rengöringsprodukt; den bör vara en helhetsupplevelse som vårdar huden. Den bör dessutom vara så mångsidig att den kan användas både i duschen och vid handfatet. Triumph & Disaster A + R...

Läs mer