Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Bulldog tror på att män ska få ta del av de bästa produkterna som skapats baserat på den äkta potentialen av naturliga ingredienser, därför innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo jujubebark. Bulldog Anti Dandruff Shampoo är speciellt utvecklat för att rengöra håret samtidigt som det bekämpar mjäll. Det innehåller inga sulfater, är veganvänligt och kan användas så ofta som behövs. Bulldog förklarar det som, ”Vi gör bättre val så att du också kan göra det". Är Bulldog lika framstående när det gäller hårprodukter och schampo som på ansiktsprodukter? Det är vad Herr Glamazon ska rapportera om nu.

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo recension

Schampo test - Bulldog Anti-Dandruff Shampoo

Jag måste erkänna att jag var väldigt exalterad för att jag fått chansen att prova Bulldogs mjällschampo. Anledningen till det, är att jag redan tidigare använt flera andra produkter från Bulldog: duschgel och ansiktskräm, ansiktsskrubb och ansiktsmask. Jag som har mycket problem med mjäll ville såklart se om deras naturliga hårvård kunde leverera som jag önskade. Läs vidare vad jag tyckte i mitt test här nedan, men jag kommer börja med ingredienserna och vad de gör för dig med mjäll.

Vad innehåller mjällschampot?

Den första ingrediensen jag kommer nämna är propanediol, som fungerar fuktgivande och dessutom kan behålla luftfuktigheten i både hårbotten och håret vilket är bra för dig med torr hårbotten. Genom att hålla en hälsosam fuktbalans i hårbotten kan propanediol reducera risken för att den blir irriterad och flagnar. Vilket är en vanlig orsak till mjäll.

Sen innehåller Bulldog Anti Dandruff Shampoo ziziphus joazeiro bark extract, ett växtextrakt med lugnande och anti-inflammatoriska egenskaper som är bra vid behandling av mjäll. Ziziphus joazeiro bark extract eller jujube bark extract for hair som det kallas för oss som inte springer runt och talar latin, är den specifika ingrediensen i just det här mjällschampot för att motverka mjäll.

Hur är formulan på mjällschampot?

Det här är det första Bulldog shampoo jag provar, så jag kan inte jämföra med de andra schampona, som Bulldog Sensitive Shampoo och Bulldog Original Shampoo. Men det som verkligen sticker ut med formulan är viskositeten. Den är så tjock att det känns ungefär som att tvätta håret med Jell-O. Det är svårt att få ut schampot jämnt över hela håret, det känns mest som att allt hamnar på samma ställe.

Jag tog en tom schampoflaska där jag hällde över lite schampo som jag spädde ut med vatten. Det gick mycket snabbare och enklare att tvätta håret då. Möjligen är det här ett schampo som fungerar bättre för personer med väldigt lite hår.

Bulldog Anti-Dandruff Shampoo

Till Produkten >>>

Hur är doften på mjällschampot?

Bulldog Skincare är stolta över att aldrig använda syntetiska dofter i sina produkter. Bulldog Anti-Dandruff Shampoo är inget undantag. Schampot har doftsatts genom en blandning av naturliga ingredienser. Jag känner noter av eukalyptus och enbär blandat med klassisk tvåldoft som av en fast tvål. Men det är mest under själv schamponeringen. Efter att jag sköljt ur håret finns inte så mycket doft kvar.

Hur är förpackningen på mjällschampot?

Förpackningen på detta Dandruff Shampoo är av samma modell som övriga Bulldog Hair Shampoo, och har även samma design som duschkrämerna från Bulldog. Det är en långsmal flaska i mörkbrun plast, med en traditionell kork du öppnar genom att trycka den uppåt. Bulldog är stolta över att alla deras flaskor är tillverkade av 100% återvunnen plast från konsumentavfall.

Hur känns håret efter att man sköljt ur mjällschampot?

Mitt hår blev mycket elektriskt efter att jag tvättat det med Bulldog Anti Dandruff Shampoo. Det går inte att använda hårkam eller hårborste utan att det sprakar och står åt alla håll. Jag måste direkt vara beredd med ett leave in balsam, som har effekten att det motverkar statisk elektricitet.

Det har med fysik att göra, då elektriskt hår förlorat så mycket elektroner att det har blivit ett överskott på positiva joner. Hårbalsam verkar genom att återfukta håret, vilket i sin tur ökar hårstråets ledningsförmåga. Då kan den statiska laddningen fördela sig jämnt över hela hårstrået och på så sätt balansera sig.

Håret blir rent med Bulldog Anti-Dandruff Shampoo

Blir håret rent av mjällschampot?

Ja Bulldog Dandruff tvättar rent håret. Men det är en liten utmaning att få rent håret om det är väldigt smutsigt, om det gått 4-5 dagar sedan jag tvättade det senast. Det fungerar bäst om jag tvättar håret varje dag eller varannan dag. Det här är som sagt ett supermilt Bull Dog Shampoo så det går absolut inte att jämföra med ett djuprengörande schampo.

Schampot är bäst för dig med torrt hår och torr hårbotten. Eftersom det tvättar rent, men det tvättar rent så skonsamt att det inte är särskilt lämpligt för män med fett hår och fet hårbotten. Det här är helt enkelt ett bra mjällschampo för män som söker shampoo återfuktande.

Behöver man komplettera mjällschampot med något annat?

Under min Bulldog Anti Dandruff Shampoo review har jag kommit fram till att det här är verkligen ett supermilt mjällschampo. När jag reste senast packade jag med den här som min enda rengöringsprodukt. De få dagar jag var borta fungerade mitt Anti Dandruff Shampoo bra för att tvätta håret, kroppen och ansiktet med. Jag bör också tillägga att den är superb som intimtvål, då den har ingredienser som hjälper vid röd hud, kliande hud och svamp.

Men merparten av tiden jag gjort min Bulldog Shampoo review, har jag inte varit på resande fot utan hemma. Som jag nämnt tidigare kompletterar jag gärna med hårkam, hårborste, balsam och leave in balsam. Jag låter gärna mitt Bulldog Dandruff Shampoo verka en stund och passar på att tvätta ansiktet med en ansiktsrengöring så länge, och kroppen med en hård tvål eller duschgel.

När jag är redo att börja styla håret tar jag gärna fram min bästa saltvattenspray och bästa hårvaxet. Jag brukar spraya i saltvattenspray och sedan blåsa håret torrt med en hårtork. Jag rufsar i håret medan jag blåser för att få volym. Mina favorit-saltsprayer som jag brukar använda är HUFS Ocean Spray, Depot N° 305 Volumizer och Daimon Barber Texture Tonic.

Hur fungerar det som schampo mot mjäll?

För mig personligen gav det här schampot inte så mycket anti dandruff effekt. Men det är ju trots allt ett Bulldog Skincare Shampoo, som är framtaget för att vara jättemilt och bara innehålla naturliga ingredienser. All mjällbekämpning kommer från deras jujube bark extract for hair. Schampot är således fritt från ingredienser som brukar användas i mjällschampo som zinkpyrition och piroctone olamine.

Det jag kan konstatera i min Bulldog Shampoo Review, är att innehållet av jujube bark inte hjälpte mig när jag behövde ett schampo mot mjäll för män. Men när jag läser om vad Bulldog skriver om sitt Anti-Dandruff Shampoo, är det att det lämnar hårbotten upp till 100% fritt från mjäll, när de gjort ett konsumenttest på 104 manliga deltagare efter 4 veckors regelbunden användning.

Bulldog mjällschampo

Eventuellt har jag inte varit helt konsekvent med att bara använda det här schampot i fyra veckor utan uppehåll, det kan hända att jag varvat med något annat schampo emellanåt. Men jag känner också att jag inte vill vänta i fyra veckor på resultat från mitt shampoo. Bulldog är lite för klent för mig skulle jag säga, eller så är mina problem för stora för Bulldog.

Är Bulldog Anti Dandruff Shampoo bästa mjällschampo?

Vi på Glamazon korar Bulldog Anti Dandruff Shampoo till bästa mjällschampo män, för dig som prioriterar hållbarhet och naturliga ingredienser. Bulldogs flaska är tillverkad av 100% återvunnen plast från konsumentavfall, och schampot är framtaget för att vara jättemilt och bara innehålla naturliga ingredienser. All mjällbekämpning kommer från deras jujube bark extract for hair. Schampot är således fritt från ingredienser som brukar användas i mjällschampo som zinkpyrition och piroctone olamine.

Se alla hårprodukter från Bulldog >>>

Ingrediens-överkurs:

Citronsyra, känt också som citric acid, är en vanlig ingrediens i mjällschampo. Citronsyra används för exfoliering av den döda huden på hårbotten. Genom att hjälpa till att avlägsna de överflödiga döda hudcellerna och minskas därmed flagande och mjäll. Citronsyra förbättrar hälsan hos hårbotten, detta betyder att hårbotten kan andas bättre och håller sig renare och fräschare.

Den sista ingrediensen i min innehålls-överkurs är cassia hydroxypropyltrimonium chloride, som härstammar från Cassia-växten, vanligen känd som senna eller kassia. Du kanske känner igen senna mest som en växt det är populärt att göra te på. I schampo ger det en viss glidförmåga till håret vilket underlättar utkamning och minskar risken för skador under styling och borstning. Det hjälper till att mjuka upp håret och göra det mer hanterbart och öka hårets smidighet.

Mjällschampo bäst i test >>>