Musgo Real Black Edition Beard Oil Recension

En bra skäggolja ska förbättra utseendet på ansiktshåret och återfukta huden så mycket som möjligt. Man vill även att den ska dofta gott och vara en viktig faktor i den dagliga skägghygienen. Det har blivit dags för Mr Glamazon att göra ett gediget skäggolja test på Claus Porto Musgo Real Black Edition Beard Oil. Vad innehåller denna lyxiga olja för skägget? Hur är doften? Är den nyckeln till ett fylligare, starkare och friskare skägg? Läs vidare här nedan och se vad Mr Glamazon tycker om Musgo Real Black Edition Beard Oil i sin recension och test av skäggolja.

Skäggolja test Musgo Real Beard Oil

Recension av Musgo Real Black Edition Beard Oil

Det portugisiska dofthuset Claus Porto har tillverkat sina klassiska hantverk ända sedan 1887 i hemstaden Porto. De är fortfarande över 130 år senare ledande på tvål, doft och groomingprodukter. Har du testat en Claus Porto tvål så vet du varför detta är ett av de bästa varumärkena för män.

Det senaste året har Musgo Real Black Edition EdT varit en av mina absoluta favoritdofter med sin inspiration från den idylliska och fängslande portugisiska landsbygden. När jag fick uppdraget att testa skäggolja i samma eleganta doft vista jag direkt att det är full pott på doften med tanke på alla komplimanger man fått för den under senaste året.

Bara att kunna doftsälta skägget i samma förträffliga komposition är guld värd för mig. Mitt skägg har uppskattat varje sekund jag fått testa den här skäggoljan och Musgo Real Black Edition Beard Oil kommer garanterat bli en favorit hos skäggprydda gentlemen som vill ha det lilla extra. Det här är en mycket bra komponerad skäggolja som man inte byter bort i första taget. Vi börjar med att gå igenom formulan och vad den gör för ansiktshåret.

 

Vad innehåller Claus Porto Musgo Real Black Edition Beard Oil?

Att Claus Porto inte gör något halvhjärtat och ser alla sina produkter som ett hantverk märks på formulan som är väl balanserad för att uppnå maximalt resultat.

Druvkärnolja stärker och ger näring till skäggfibrerna. Den hjälper även till att stärka cellmembranet och ger en övergripande förbättring av hudens kvalitet.

Glycerin är en effektiv och mycket fuktgivande ingrediens som förbättrar hudbarriärens fuktbalans och funktion. Den används för att återfukta torrt skägg och motverkar dessutom statisk elektricitet.

Sojabönsolja är drottningbiet i formulan tack vare innehållet av vitamin E, mangan, protein, isoflavoner och omega-fettsyror hjälper oljan till att leverera alla de andra viktiga ingredienserna maximalt till skägget. Förutom detta så bidrar sojabönsolja till att främja snabbare skäggväxt och reparera ansiktshårets follikelceller genom att läka skäggbotten och förstärka cellmembran som möjliggör tillväxt av nya skäggstrån plus att oljan hjälper till att hålla kvar fukt, bygga upp skägget och gör det mer elastiskt.

Sötmandelolja är tillsatt för sitt koncentrerade innehåll av magnesium, kalcium och zink för att motverka håravfall och ge skägget den näring det behöver för att växa sig starkt. Ditt ansiktshår kommer inte enbart att få en snygg lyster och må bättre, skägget blir även enklare att hantera. Sötmandeloljan är särskilt bra för dig med kliande och torr skäggbotten.

Skäggoljan innehåller även jojobaolja som inte bara gör huden gott, utan den hjälper även till att liva upp torrt och livlöst skägg, stimulera tillväxten och göra underverk mot kluvna toppar. Skägget blir både smidigt och lättkammat. Oljan är fördelaktig i formulan eftersom den inte lämnar efter sig någon tunn oljig hinna på ansiktshåret.

Varje gång man gör ett skäggolja test, så blir man alltid lika glad när man hittar svartkumminolja med dess kraftfulla antioxidanter och antimikrobiella egenskaper i innehållsförteckningen. Det är en mirakelkolja som hjälper till att stoppa och förhindra skäggavfall genom att stärka hårsäckarna, Den bidrar även till ökad produktion av skäggväxten och håller skadliga bakterier borta. Svartkumminolja ger också hårsäckarna den näring de behöver för att må bra så skägget kan växa sig starkt. En liten bonus med oljan är att den naturligt förhindrar ett för tidigt grått skägg.

Om sojabönsoljan är drottningbiet i formulan så fungerar ricinolja som ett arbetsbi i Musgo Real Black Edition Beard Oil. Ricinolja hjälper inte bara till att förbättra kvalitén på skägget med sitt innehåll av viktiga vitaminer och mineraler, den främjar även skäggväxten i sig. Det är därför man älskar ricinoljans egenskaper i just skäggolja eftersom den stimulerar hårsäckarna och därmed får ansiktshåret att växa mer och snabbare. Den gör även skägget fylligare och mjukare vilket ger ett fräschare intryck. Hela formulan fungerar i symbios för en tätare och snyggare skäggväxt.

Hur är doften på skäggoljan?

Har redan nämnt att Claus Porto Musgo Real Black Edition Parfymen varit en av mina favoritdofter senaste året och som essens på skäggolja är den klockren. Den är inte fullt så kraftig som eau de toiletten men känslan av elegant skäggparfym finns där när man masserar in oljan i skägg och hud.

Kompositionen är både sofistikerad och charmerande med sina friska noter av bergamott, citron och enbär som man först känner när man släpper doften fri mellan handflatorna. När man sedan börjar massera in skäggoljan i ansiktshåret så förförs man omedelbart av de diskreta mörka noterna från kakao, muskot och kardemumma som ger doften en helt ny dimension. Men det stannar inte vid det, utan doften fortsätter att utvecklas med varma manliga toner av vetiver, träig patchouli som blandas med cederträ och sötman från tonka bönor vilket leder till ett helt fantastiskt slutresultat som man bara älskar.

Doften är dynamisk, har karaktär och andas klass. När det gäller exklusiva och lyxiga dofter på skäggolja så finns det inte många som kan mäta sig med essensen på Musgo Real Black Edition Beard Oil.

Skäggolja Test Musgo Real Black Edition Beard Oil

Till Produkten >>>

Hur är Musgo Real Beard Oil flaskan och förpackningen?

Att det är något extra med Musgo Real Black Edition Beard Oil märker man direkt när man håller den svarta matta kartongen i handen för första gången och låter fingrarna glida över den upphöjda klassiska Musgo Real logotypen i guld. Vid första anblick så ser man just bara logotypen och texten Black Edition på framsidan med om man tittar noga så är även Claus Porto och Beard Oil med fast nästan i samma svarta nyans som hela förpackningen. Den känns lyxig och höjer förväntningarna på vad som finns inne i själva lådan.

När man plockar upp skäggoljan så stannar känslan kvar. Flaskan på denna skäggolja står i en klass för sig. Den är rejäl och har en tyngd som talar om att innehållet är värd sin vikt i guld. Flaskan är gjord i svart porslinsliknande glas och har en väl tilltagen pipettkork som garanterar exakt rätt mängd skäggolja. Hela flaskan andas lyx och stil. Den är nått man gärna har stående framme för allmän beskådning man kan välja att ha den stående med ryggen utåt så den är helsvart eller så låter man den diskreta matta etiketten synas med samma upphöja Musgo Real logotyp i guld som på kartongen.

Detta är ett konstverk som går hand i hand med hela Black Edition kollektionen från Claus Porto. En riktigt bra skäggolja ska ha en praktisk och grym flaska och det är just vad detta är, så tappa den inte i badrumsgolvet för allt skägg i världen.

Är skäggoljan lätt eller svår att tvätta ur?

Formulan är så bra att man inte vill tvätta ur den, utan man vill bara att hud och skägg ska få gotta sig maximalt och sola sig i alla fördelar man får av denna skäggolja. Samma sak med doften man vill gå och sniffa på skägget på heltid. Men förr eller senare måste man ju tvätta skägget och då är det endast skäggschampo som gäller och inget annat. Du köper inte den här skäggoljan för att sedan förstöra skägget med ett vanligt hårschampo eller duschgel.

Jag personligen använder Edwin Jagger Conditioning Beard & Moustache Wash Sandalwood eller Percy Nobleman Beard Wash i mitt eget skägg. Båda är väldigt bra för skägget, skonsamma och tvättar rent med enkelhet.

Musgo Real Black Edition Beard Oil har en så bra formula att den inte lämna några oljiga rester efter sig, så den är väldigt enkelt att tvätta ur skägget med ett bra skäggschampo. Samma sak när man applicerat skäggoljan så är det knappt några rester kvar på händerna. Det är bara tvätta händerna med tvål och vatten för att få dem rena och följa upp med en handkräm för män.

 

Behöver man mycket eller lite Musgo Real skäggolja för resultat?

Claus Porto Musgo Real Black Edition Beard Oil är en bra investering för skägget. Den håller huden återfuktad och ansiktshåret friskt. Beroende på längden på skägget behövs det olika mycket men ungefär fyra till åtta droppar räcker för att smörja ansiktshåret och huden under skägget.

Formulan är välkomponerad och lite Musgo Real skäggolja räcker långt för att få önskat resultat. Men ta inte för lite, det viktiga är att huden under ansiktshåret får ta del av oljans fantastiska egenskaper oavsett skäggets längd. Resultatet blir fylligare, mjukare skägg med en diskret lyster. Bara applicera skäggoljan, njut av doften och forma med en skäggborste för att få önskat resultat.

Skäggolja Test Musgo Real Black Edition Beard Oil

Vem passar Musgo Real Black Edition Beard Oil för?

Den här skäggoljan passar livsnjutaren som endast vill ha det bästa. Doften, formulan och flaskan säger allt. Doften är på en helt egen nivå när det kommer till skäggolja och passar både på kontoret, på krogen, på dejten eller när helst man vill göra ett gott intryck. Formulan på Musgo Real Black Edition Beard Oil passar alla hud och skäggtyper. Den är konstruerad för att stärka hårsäckarna, lindra klåda, främja skäggväxten och återfukta så ansiktshåret mår bättre, får snygg lyster och blir enklare att hantera. Passar alla som vill ha tätare och snyggare skäggväxt.

Hur är Konsistensen på Musgo Real skäggoljan?

Konsistensen på Musgo Real Black Edition Beard Oil är väldigt trevlig. Den är lätt, lagom torr och smälter med enkelhet mellan handflatorna. Innan applicering känns händerna rätt oljiga men när man sedan smörjer hud och skägg så går oljan in där den ska med lätthet utan att lämna en oljig känsla efter sig. Formulan är så väl sammansatt på denna skäggolja att det knappt behövs tillgång tvål och vatten vid appliceringen. Högsta betyg även för konsistensen!

Behöver man komplettera Musgo Real Beard Oil med borste, parfym eller tvål?

En bra skäggborste för att få ner oljan maximalt till huden är en fördel. Sedan vill man ju matcha doften med att att skägget ser snyggt och välvårdat ut, då behövs borsten för att forma och få ner bångstyriga skäggstrån.

 

Ett skäggschampo är ett måste, du vill ju inte införskaffa en skäggolja av den här kalibern och sedan ta bort effekten med starka hårschampon eller duschgel som berövar ansiktshåret dess naturliga oljor och skadar skägget.

Vill man förstärka doften ytterligare så komplettera skäggoljan med Claus Porto Musgo Real Black Edition EdT. Denna parfym är riktigt bra och flaskan med sin klassiska vaporizer är en trevlig inredningsdetalj.

Claus Porto Musgo Real Black Edition EdT

En annan uppskattad produkt att matcha med är Claus Porto Musgo Real Black Edition Soap On A Rope som är en vegetabilisk reptvål med rengörande bambuträkol och samma förträffliga doft. Tvål på snöre är även praktiskt att tvätta kroppen med och vill man ha det bästa så är det Claus Porto som gäller.

Använder man rakkräm för att hålla efter skägglinjerna är Musgo Real Black Edition Shaving Cream med sitt rika innehåll av lanolin värd att komplettera med.

 

Återfuktande effekt av Claus Porto Musgo Real Beard Oil?

Huden suger åt sig denna Musgo Real skäggolja med glädje. Alla nyttigheter kommer till sin rätta och tack vare innehållet av glycerin så ger formulan maximal återfuktande effekt. Utöver detta så tillförs även näring till hud och skägg.

Att få göra detta skäggolja test är min hud så tacksam för, kan bara lyfta på hatten och bocka för alla fördelar Claus Porto Musgo Real Black Edition Beard Oil ger. Kommer inte byta bort den här skäggoljan i första taget.

Hur mycket fräschare blir skägget med Musgo Real skäggolja?

Har du kommit så här långt i den här recensionen av detta skäggolja test, så vet nog vart svaret är på väg. Det är som du misstänker toppklass! Skägget blir mycket fräschare med Claus Porto Musgo Real Black Edition Beard Oil. Ska tillägga att oljan är lite klen för de kallaste vinterdagarna, men om man hoppar över februari i Sverige, så är detta skäggoljan man ska använda. Doften förhöjer känslan, och formulan är världsklass för ett fylligare, mjukare och fräschare intryck.

Är Musgo Real Black Edition Beard Oil bästa skäggoljan?

Säger som det är direkt, detta är bästa skäggolja, bästa doft, bästa formula. Musgo Real Black Edition Beard Oil är vinnare alla kategorier. Jag förlåter Claus Porto villkorslöst för att de väntade över hundratrettio hela år på att lansera en skäggolja.

Nu när de gjort det, så visar de direkt vart skåpet ska stå. Edwin Jagger Conditioning Beard Oil Sandalwood kastade handsken och Claus Porto antog utmaningen om att leverera skäggolja bäst i test. Det tog sin tid men Musgo Real Black Edition Beard Oil är ett mästerligt hantverk med en formula som förbättrar huden och ansiktshårets kvalitet. Den fungerar i symbios för en tätare och snyggare skäggväxt.

Den lyxiga doften är på en helt egen nivå när det kommer till skäggolja och passar både på kontoret, på krogen, på dejten eller när helst man vill göra ett gott intryck. Det är en elegant skäggparfym med välgörande formula. Ska du äga en premium skäggolja se då till att det är Musgo Real Black Edition Beard Oil. Den gör ett fenomenalt jobb, doftar bäst och resultatet blir förträffligt.

 

Skäggolja bäst i test >>>